Pääsiäinen on jo ovella ja leivontasuunnitelmat sinulla varmaan jo kiihkeimmillään. Kokosin tähän postaukseen pääsiäisen parhaita gluteenittomia reseptejäni. Näin sinun on helppo löytää suosikkiohjeeni. Pääset resepteihin klikkaamaan kuvien alla olevista nimilinkeistä. Ryhmittelin myös leivonnaiset omiin kokonaisuuksiin.
Pääsiäisen suolaiset piirakat
Suolaisten piirakoiden suosio on noussut vuosi vuodelta. Monet jopa tykkäävät enemmän suolaista kuin makeista piirakoista. Tässä kaksi pääsiäisen suosikkipiirakkaani: Italialainen pääsiäispiiras ja parsapiirakka. Blogistani löytyy monia muitakin suolaisten piirakoiden ohjeita, kuten ruokaisa gluteeniton lohipiirakka.
Italialainen pääsiäispiiras, Torta Pasqualina on loistava keväinen piiras, jonka pinaattitäytteessä piileskelee kananmunia. Tein italialaista pääsiäispiirakkaa viime vuonna ensimmäistä kertaa. Ihastuin piirakkaan kertaheitolla, joten sitä leivotaan meillä tänäkin pääsiäisenä.
Parsa on varma kevään merkki. Pääsiäinen on tänä vuonna myöhään, joten nyt pääsemme herkuttelemaan myös tuoreilla parsoilla. Nam! Rakastan parsaa eri muodoissaan. Tämän parsapiirakan täytteessä on muun muassa parmesanjuustoa ja smetanaa. Täydellinen makuyhdistelmä parsan kanssa, älyhyvää!!
Pääsiäisen kahvikakut
Sitruunalla maustetut kuivakakut, toiselta nimeltään kahvikakut kuuluvat pääsiäiseen. Kakut voi leipoa jo hyvissä ajoin valmiiksi, sillä maku vaan syvenee säilytyksessä.
Vuosi sitten kehittelin kaksi gluteenitonta sitruunakakkua. Ensimmäinen oli kevyempi kakku, jossa oli maltillisesti sitruunaa. Tämä kakku sai nimekseen lempeä sitruunakakku. Kakku onnistui erinomaisesti.
Jatkoin sitruunakakkureseptin kehittelyä, sillä tykkään leivonnaisissa sitruunan voimakkaasta mausta. Tuloksena syntyi aromikas sitruunakakku, josta tuli heti lempparini. Molemmat sitruunakakut ovat kyllä maukkaita. On makuasia, tykkääkö miedommasta tai voimakkaammasta sitruunan mausta.
Keväiset juustokakut
Juustokakut voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi. Blogistani löytyy monenmakuisia juustokakkuja. Sitruksiset ja suklaiset juustokakut ovat pääsiäisenä suositumpia. Tässä pari vaihtoehtoa sinulle.
Tämän mangojuustokakun leivoin viime keväänä synttäreitteni kunniaksi. Tykkään raikkaanmakuisista juustokakuista. Kakuista, jotka saavat hymyn huulille ja hivelevät makunystyröitä. Mangojuustokakku on juuri sellainen, juustokakkujen ehdotonta aatelia. Slurps!
Ovatko Mignon-munat sinun suurta herkkua? Jos vastasit kyllä, tällöin kannattaa ehdottomasti kokeilla gluteenitonta Mignon-juustokakkua. Se syntyy vähistä raaka-aineista ilman liivatetta. Tarvitset täytteeseen vain Mignon-munia, kermaa ja tuorejuustoa.
Tortut ja piirakat
Kääretortut ja piirakat ovat nopeita ja helppoja valmistaa. Voit tehdä joko vaalean tai suklaisen kääretortun ja laittaa täytteeksi pääsiäisen makuja. Piirakoissa maistuu myös tuulahdus keväästä sitruunan muodossa.
Gluteeniton pashakääretorttu on helppo ja nopea tehdä. Pääsiäisen jälkiruokaherkku, pasha kääräistään kääretortun sisään. Tosi maukasta. Ja koristelussa voit päästää luovuutesi valloilleen.
Sitruuna-marenkitortusta olen tykännyt pikkutytöstä lähtien. Se on fressi ja raikas leivonnainen. Marenkikuorrutuksen voit laittaa oman makusi mukaan. Joko pieninä pursotuksina tai koko piirakan peittävänä.
Limepiirakka on myös suosikkileivonnaisiani. Se on helppo ja nopea valmistaa. Tämän piirakan täytteeseen tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta: kondensoitua maitoa, ranskankermaa sekä limen kuorta ja mehua. Kakku sopiikin hyvin myös kananmuna-allergisille.
Jos haluat kokeilla vegaanista ja gluteenitonta limepiirakan ohjetta, sekin löytyy. Täytteeseen tulee kondensoitua kookosmaitoa, soijajogurttia, limen kuorta ja mehua sekä vähän maissitärkkelystä varmistamaan täytteen hyytyminen. Tämä piirakka maistuu takuuvarmasti kaikille.
Oletko kuullut sitruunamutakakusta? Kakku nousi hitiksi viime pääsiäisen alla somessa. Sitruunamutakakun ohje löytyy Annin uunissa-blogista. Muokkasin ohjetta hieman, muun muassa vähensin sokerin määrää ja lisäsin vähän enemmän sitruunamehua. Ja tietysti leivoin gluteenittoman version. Aikas herkkua tämäkin!!
Rahkapiirakat
Rahkapiirakat ovat pääsiäisen must, leivottuna joko pulla- tai murotaikinapohjaan. Kumpi on sinun suosikkisi? Vai molemmat?
Monille pullataikinaan leivottu rahkapiirakka on pääsiäisen ”ainoa oikea” rahkapiirakka. Ja onhan se mahottoman hyvää!
Tämä persikka-rahkapiirakka on leivottu muropohjaan, jossa on gluteenittoman jauhoseoksen lisäksi mantelijauhetta. Manteli antaa piirakalle hienostuneen maun.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂