Helppo gluteeniton limepiirakka

Himoleipuri

Limepiirakka on minun suosikkileivonnaisiani. Se on helppo ja nopea valmistaa. Ja mikä parasta, piirakan maku paranee säilytyksessä. Makeudestaan huolimatta piirakka maistuu raikkaan sitruksiselta. Key Lime Pien syntyjuuret ovat Floridassa, jossa kasvaa Key-limettejä.  

Alkuperäiseen Key Lime Pien ohjeeseen tulee keltuaisia, mutta tämä helppo ja yksinkertainen ohje on munaton. Lainasin ennen korona-aikaa kirjastosta kakkutaitelija Emma Iivanaisen Makeat piirakat -kirjan. Viime viikkoina on ollut aikaa palata ihanaan kirjaan kerta toisensa jälkeen.

Viehätyin tähän limepiirakan ohjeeseen, jossa keltuaisten tilalla on ranskankermaa ja tavanomaista enemmän limemehua. Täytyy olla taivaallisen hyvää, sillä piirakka on nimetty maailman parhaaksi limepiirakaksi. Eiku kokeilemaan gluteenitonta versiota.

Tein piirakan pohjan gluteenittomista digestivekekseistä. Pohjaa paistetaan uunissa ennen täytteen lisäämistä. Näin pohjasta tulee rapea. Täytteeseen tarvitaan vain kolmea ainetta: kondensoitua maitoa, ranskankermaa ja limeä (mehuna ja raasteena). Valmis piirakka koristellaan kermavaahdolla ja limen kuoriraasteella.

Uunista otettu piirakka saa jäähtyä ennen koristelua muutaman tunnin ajan tai yön yli.

Ihastuin kertaheitolla tähän ohjeeseen. Piirakka on tosi loistavan makuinen ja sen rakenne erinomainen. Iso plussa on se, että piirakka sopii myös kananmuna-allergisille. Eikä ole ongelmaa mitä tähteeksi jääneillä valkuaisilla tekisi. Suosittelen kokeilemaan tätä piirakkaa joko vappupäivän herkutteluun tai viimeistään äitienpäiväksi. Et taatusti pety. 🙂 Katso myös reseptin jälkeen vinkit gluteenittomaan ja vegaaniseen versioon.

Iloista ja herkullista vappua!
t. Himoleipuri Leila

Helppo gluteeniton limepiirakka

Himoleipuri Limepiirakka on minun suosikkileivonnaisiani. Se on helppo ja nopea valmistaa. Ja mikä parasta, piirakan maku paranee… Makeat gluteeniton, piirakka, makea piirakka, lime, limepiirakka, kondensoitu maito, munaton European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
150 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte
1 prk (= 397 g) kondensoitua maitoa
2 prk (= a´ 150 g) ranskankermaa
1 dl limemehua (= noin 4 limeä)
2 tl raastettua limen kuorta

Koristelu
1 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
2 tl raastettua limen kuorta (= 1 lime)

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Pese limet huolella. Raasta kahden limen kuori ja purista desi mehua limeistä.

Valmista pohja. Murskaa keksit kaulimella muovipussin sisällä tai monitoimikoneessa. Sulata voi mikrossa. Sekoita voisula keksimuruihin. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 8 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoita kondensoitu maitoa ja ranskankerma keskenään kulhossa. Lisää limemehu ja raastettu limen kuori. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.

Paista piirakkaa 10 minuuttia uunin keskitasossa. Käännä sitten uuni pois päältä. Jätä piirakka uunin jälkilämpöön 30 minuutiksi.

Anna piirakan tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli.

Koristele piirakka ennen tarjoilua limellä ja kermavaahdolla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Pursota pieniä ruusukkeita piirakan pinnalle ja ripottele niiden päälle limen raastettua kuorta.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

8 kommenttia

Mirkku 17.7.2023 - 21:46

Hei, mihin vuokaan tämä kannattaa tehdä ? Ja kuinka sen saisi nätisti vuoasta kakkulautaselle, ilman että hajoaa ?

Vastaa
Himoleipuri 17.7.2023 - 22:34

Hei! Piirakka kannattaa tehdä irtopohjaiseen piirakkavuokaan. Tällöin sen saa siististi siirrettyä kakkulautaselle. Käyttämäni irtopohjavuoan halkaisija oli 24 cm.

Vastaa
Vivi 15.1.2023 - 10:33

Hei, käykö kondensoitu kookosmaito (makeutettu vai ei?) jos haluaa tämän laktoosittomana?

Vastaa
Himoleipuri 20.1.2023 - 22:38

Hei! Blogissani on kaksi limepiirakan ohjetta. Toiseen on käytetty kodensoitua kookosmaitoa. Tässä linkki ko. piirakkaan https://www.himoleipuri.fi/gluteeniton-ja-vegaaninen-limepiirakka/

Vastaa
Lotta 8.4.2022 - 8:51

Hei, voikohan tämän pakastaa myöhempää tarjoilua varten? ?

Vastaa
Himoleipuri 9.4.2022 - 11:51

Voi pakastaa.

Vastaa
Teija 8.5.2021 - 15:01

Tein vegaanisen version ohjeen mukaan ja piiras ei ole 30min jälkilämmön jälkeen ollekaan hyytynyt… jätin sen nyt vielä uuniin. Toivottavasti hyvät aineet ei menneet hukkaan.

Vastaa
Himoleipuri 20.5.2021 - 21:26

Julkaisin tänään vegaanisen limepiirakan ohjeen ja tällä ohjeella täyte hyytyy todella hyvin. Ohje löytyy nimellä gluteeniton ja vegaaninen limepiirakka. Poistan tästä postauksesta vinkin, joka koski vegaanista versiota.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää