Jos olet vegaani tai muutoin et voi käyttää kananmunaa, tässä muutamia yleisiä ohjeita kananmunan korvaamisesta leivonnassa:
- puolikas banaani soseutettuna vastaa yhtä kananmunaa.
- 2 tl etikkaa taikinassa olevaa puolta nestelitraa kohden.
- ½ dl omenasosetta vastaa yhtä kananmunaa.
- 1 rkl pellavarouhetta tai chian siemeniä sekoitettuna 3 rkl:aan vettä vastaa yhtä kananmunaa.
- ½ dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä vastaa yhtä kananmunaa.
- ½ dl maustamatonta tai vaniljanmakuista soijajogurttia vastaa yhtä kananmunaa.
- soijajogurtti hyytyy uunissa, joten se sopii myös piirakoiden ja juustokakkujen täytteisiin.
- säilykekikherneiden ja muiden papujen keitin- ja säilytyslientä eli aqua fabaa voi käyttää marenkeihin ja muihin valkuaisvaahtoa tarvitseviin resepteihin.
8 kommenttia
Kiitos vinkeistä! Ajattelin tehdä Gluteenittomat suolaiset keksit -reseptilläsi. En voi kuitenkaan käyttää kananmunaa. Millä voisin voidella suolaiset keksit?
Ole hyvä 🙂 Soijajogurtti sopii korvaamaan kananmunan niin reseptissä kun voitelussa.
Kiitos monipuolisista munan korvausvaihtoehdoista!!! Itse olen käyttänyt vain tärkkelysjauhoja ja kikherneiden lientä.
Ole hyvä, Hilkka! Onneksi on paljon vaihtoehtoja. Joskus kananmunan voi myös vaan jättää pois, lopputuloksen kärsimättä. Esimerkiksi pullataikinassa.
Kiitos! Hiljattain vegaani ruokavalioon siirtyneenä ja ihana kun blogi jossa sekä gluteeniton ja vegaaninen. Iloinen ja kauniit kuvat
Kiitos ihanasta palautteestasi 🙂
Kiitos näistä kananmunankorvausvinkeistä, niin kolesterolit pysyy kurissa
Ole hyvä! 🙂 Kiva kuulla, että kommenteista on hyötyä.