Hei!
Etsitkö hyvää gluteenitonta ohjetta mustikkapiirakkaan tai parasta gluteenitonta pizzapohjaa? Onko sinulle tulossa gluteenitonta kysyvä vieras kylään? Haluaisitko saada takuuvarmasti onnistuvia ohjeita gluteenittomaan leivontaan? Olet oikeassa paikassa. Tervetuloa gluteenittoman leivontablogini pariin!
Olen Leila Kekkonen, gluteeniton himoleipuri Lahdesta. Blogistani löydät reseptejä niin makeaan kuin suolaiseen gluteenittomaan leivontaan. Arkeen ja juhlaan. Rakastan leipoa satokausiajattelun mukaisesti ja luonnon omia raaka-aineita hyödyntäen. Eri vuodenaikojen teemapäivät ja juhlat innostavat kokeilemaan jotain uutta. Resepteissäni käyttämäni raaka-aineet löydät pääsääntöisesti tavallisesta ruokakaupasta. Tykkään kovasti makeista herkuista, mutta ohjeita on myös suolaisiin leivonnaisiin.
Leivonnan intohimoa
Olen aina rakastanut leipomista. Pienestä tytöstä lähtien. Leipominen on säilynyt rakkaimpana harrastuksenani läpi vuosikymmenien. Se on rentouttavaa puuhaa, saa hyödyntää luovuuttaan, näkee nopeasti kätensä jäljen, kokee onnistumisen iloa ja mikä parasta – pääsee herkuttelemaan uunituoreilla leivonnaisilla. Leivontaan iskee monesti suorastaan himo. Mieheni usein toteaakin, että taasen on himoleipuri vauhdissaan.
Leivon arjessa monenlaisia leivonnaisia; tavanomaisia, gluteenittomia ja joskus myös vegaanisia. Minun ei tarvitse noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Tavoitteeni on, että leipomani gluteenittomat tuotteet maistuvat yhtä hyviltä kuin tavanomaiset. Eikä haittaa, jos sattuu tulemaan parempiakin. Onnistumisessa auttaa pitkä kokemukseni gluteenittoman leivonnan parissa.
Gluteenittomuus sydämen asia
Ensi kosketuksen gluteenittomaan leivontaan sain kotitalousopettajaopiskelujeni aikana pitäessäni kaksi-iltaisen gluteenittoman leivonnan kurssin Vantaan kaupungillla. Myöhemmin elämä johdatti minut töihin Keliakialiittoon, jossa gluteenittomuus oli osa elämääni ja intohimoani lähes parikymmenen vuoden ajan. Olen ollut tekemässä kolmea liiton julkaisemaa leivonta- ja keittokirjaa yhdessä työkaverini Marjon kanssa: Herkuttelu sallittu, gluteeniton keittokirja, Hapanleivästä sacherkakkuun, gluteenittomia leivonnaisia sekä Kokkaa maailman makuja, gluteenittomasti. Lisäksi tein satunnaisesti reseptejä liiton muihin julkaisuihin ja sähköisiin kanaviin.
Vuonna 2019 muutin mieheni työn vuoksi Lahteen, jäin pois työstäni Keliakialiitossa ja opiskelin palvelumuotoilua Lapin yliopistossa koko vuoden. Opiskelujen ohessa minulla vihdoinkin oli aikaa perustaa kauan haaveilemani leivontablogi, leipoa usein ja julkaista ohjeita säännöllisesti. Leipominen antoi mukavasti vastapainoa opiskeluilleni. Tällä hetkellä leivon ja kirjoitan blogia kokopäivätyöni ohella, joten uusia ohjeita ehdin tekemään ja julkaisemaan aiempaa harvemmin.
Kaikki ohjeet gluteenittomia ja maku edellä
Oman leivontablogin perustaminen oli pitkään haaveissani. Olin julkaissut leivontakuviani omalla nimelläni instagramissa jo parin vuoden ajan. Entistä useammin minulta kysyttiin ohjeita leivonnaisiin. Mielelläni jaan ohjeitani myös muiden iloksi ja kokeiltavaksi. Tähän blogi on paras väline. Samalla saan tallennettua ohjeeni päiväkirjamaisesti yhteen paikkaan.
Päätin perustaa gluteenittoman leivontablogin, koska haluan jakaa gluteenitonta osaamistani ja rohkaista sinua leipomaan hyvillä ja toimivilla resepteilläni. Ihanat leivontaherkut kuuluvat kaikille, myös sinulle. Seuraan monia leivontablogeja, joissa usein kysytään, miten tämän ohjeen voisi tehdä gluteenittomana tai onko sinulla ohjetta gluteenittomaan versioon. Himoleipuri-blogissani kaikki ohjeet ovat gluteenittomia, minun itseni testaamia ja maistuvia. Jaan ne ilolla sinun käyttöösi!
Kuulisin mielelläni kommenttejasi siitä, minkälaisia gluteenittomia reseptejä kaipaat. Himoleipuri leipoo juuri sinua varten! Myös palaute resepteistä on tervetullut. Nautitaan yhdessä leipomisen ja onnistumisen ilosta!
Kiva kun jaksoit lukea loppuun saakka 🙂
Herkullisia ja innostavia hetkiä blogini parissa!
Leila Kekkonen
himoleipuri@gmail.com