Lempeä gluteeniton sitruunakakku

Himoleipuri

Pääsiäinen on reilun parin viikon päästä. Ihanaa saada leipoa pääsiäisen perinteisiä herkkuja, kuten sitruunakakkua, rahkapiirakkaa ja kenties jotain uutta pashasta. Suolainen piirakka on myös to do -listalla.

Viime viikonloppuna testailin gluteenittoman sitruunakakun leipomista. Minulla ei ollut valmista ohjetta, joten lopputuloksena syntyikin kaksi ihanaa reseptiä. Toinen kakku on lempeän sitruunainen ja toinen valloittavan aromikas. Kumpi parempi? En osannut valita, joten julkaisen molemmat ohjeet. 🙂

Tämä gluteeniton sitruunakakku on lempeän sitruunainen ja kevyempi vaihtoehto rasvaisille kahvikakuille. Kakkuun tulee perusaineiden lisäksi maitoa tai kermaa, mikä pehmentää sitruunan vahvaa aromia. Gluteenittomina jauhoina käytin Pirkan vaaleaa jauhoseosta, joka toimi oikein hyvin.

Kakusta tuli muhkean kaunis ja lempeän sitruunainen.

Jos haluat kakkuun lisää makua, voit sivellä kakun pinnan sitruunasiirapilla. Siirappi tuo myös mukavasti kosteutta kakkuun. Toinen vaihtoehto on tehdä kakulle kuorrutus sitruunamehusta ja tomusokerista.

Jos pidät sitruunan vahvasta mausta voit sekä kostuttaa kakun siirapilla että kuorruttaa sitruunaisella kuorrutuksella. Itse jätin siirappiseoksen väliin ja kuorrutin sitruuna-tomusokeriseoksella. Kuorrutus on ihanan sitruunaista, just passelia minun makuuni.

Leivonnan iloa sinulle kevääseen!
t. Himoleipuri Leila

Lempeä gluteeniton sitruunakakku

Himoleipuri Pääsiäinen on reilun parin viikon päästä. Ihanaa saada leipoa pääsiäisen perinteisiä herkkuja, kuten sitruunakakkua, rahkapiirakkaa ja kenties jotain uutta pashasta. Suolainen piirakka on myös to do -listalla. Viime viikonloppuna testailin… Makeat gluteeniton, kahvikakku, kuivakakku, sitruuna, sitruunakakku, lempeä sitruunakakku, pääsiäiskakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

150 g margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
1 tl soodaa
1 dl maitoa tai kermaa
1 dl sitruunan mehua (= 2-3 sitruunaa)
1½ rkl (luomu)sitruunan raastettua kuorta

Sitruunasiirappi
¾ dl sitruunamehua (= 1 sitruuna)
¾ dl sokeria

Koristelu
2 dl tomusokeria
2 rkl sitruunan mehua

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Tee esivalmistelut. Voitele 2 litran rengaskakkuvuoka margariinilla ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Pese sitruunat huolella, raasta kuori raastimella ja puserra mehu.

Valmista kakkutaikina. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita jauhoseos ja sooda keskenään. Lisää puolet jauhoista taikinaan ja tämän jälkeen maito. Lisää raastettu sitruunan kuori sekä sitruunamehu vuorotellen jauhoseoksen kanssa.
Nosta taikina lusikalla kakkuvuokaan ja tasoita pinta tasaiseksi.

Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Anna kakun vetäytyä vuoassa 10 minuuttia ja kumoa sitten kakku ritilän päälle jäähtymään.

Kostuta jäähtynyt kakku halutessasi sitruunasiirapilla. Voit myös jättää tämän vaiheen väliin.

Sitruunasiirapin valmistaminen. Mittaa sitruunamehu ja sokeri kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Sivele kuumaa siirappia kakun pinnalle. Anna kakun vetäytyä ja valmista sillä aikaa kuorrute.

Kakun kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu keskenään. Siirrä kuorrutus pursotuspussiin ja pursota seosta kakun päälle. Koristele sitruunakakku värikkäillä gluteenittomilla koristerakeilla.

Vinkit

Tämä lempeä gluteeniton sitruunakakku säilyy hyvin. Sen maku on parhaimmillaan parin päivän päästä, joten kakku kannattaa leipoa hyvissä ajoin.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää