Eilen oli syntymäpäiväni ja tein pienen synttärikakun pääsiäisteemalla. Koronatilanteen takia vietämme pääsiäistä kaksin, joten pieni kakku sai riittää.
Gluteeniton Mignon-juustokakku syntyy vähistä raaka-aineista ilman liivatetta. Mielestäni kakun pohjaksi sopii parhaiten gluteenittomat suklaatäytekeksit. Kaapissani oli vain gluteenittomia suklaahippukeksejä, joten niistä tuli suklaakeksejä vaaleampi pohja.
Täytteeseen laitetaan kolme Mignon-munaa, rasia maustamatonta tuorejuustoa ja purkki vispikermaa. Voit lisätä hiven sokeria, jos olet perso makealle. Tähän juustokakkuun ei tarvita liivatetta, sillä suklaa hyydyttää täytteen. Pohjan ja täytteen voit tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Kakun pystyy valmistamaan myös tarjoilupäivänä, sillä täyte hyytyy hyvin jääkaapissa 2-3 tunnissa.
Pullahiiren blogista huomasin mukavan idean kuorrutuksen tekemisestä täytteen päälle. Kattilassa kuumennetaan pari ruokalusikallista kermaa, joukkoon lisätään paloiteltu Mignon-muna ja massa sekoitetaan kastikkeeksi. Hieman jäähtynyt kastike lusikoidaan kakun päälle ja annetaan hetken kovettua jääkaapissa. Tämän jälkeen suklaamunat on helppo asettaa kakun päälle ja ne kiinnittyvät mukavasti pinnalle. Kätevää ja kaunista.
Mignon-munat voit korvata gluteenittomalla tummalla suklaalla tai gluteenittomilla pääsiäissuklailla. Yksi Mignon-muna painaa 52 g.
Vuosi sitten koristelin Mignon-juustokakun vähän eri tavalla. Molempi parempi.
Raaka-aineet
Pohja
150 g gluteenittomia suklaakeksejä
50 g margariinia sulatettuna
Täyte
3 kpl Mignon-munia
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 rkl sokeria
Kuorrutus
2 rkl vispikermaa
1 kpl Mignon-muna
Koristele
2 pss gluteenittomia suklaisia linnunmunia
Näin valmistat
Leikkaa irtopohjanvuoan (halkaisija 18-20 cm) pohjalle leivinpaperi ja sipaise öljyä vuoan reunoihin. Öljy estää täytemassan tarttumista vuoan reunoihin.
Murskaa keksit hienoiksi ja sekoita sulatettu margariini joukkoon. Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle.
Täytteen valmistaminen. Kuori Mignon-munat ja leikkaa ne paloiksi. Kuumenna pienessä kattilassa 3 rkl kermaa. Lisää palat joukkoon ja sekoita massa kastikkeeksi. Siirrä kastike sivuun jäähtymään.
Vatkaa loput kermasta vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja tarvittaessa mausta sokerilla.
Lisää tuorejuuston joukkoon hieman jäähtynyt Mignon-kastike ja viimeisenä kermavaahto. Sekoita täyte huolella sekaisin. Nuolija on tässä hyvä apuväline pyöräyttämään seos reunoja ja pohjia myöten tasaiseksi.
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin pariksi tunniksi, jolloin täyte kovettuu.
Kuorrutuksen valmistaminen. Irrota kuori Mignon-munasta ja leikkaa muna pieniksi paloiksi. Kuumenna kattilassa 2 rkl kermaa, lisää palat joukkoon ja sekoita massa kastikkeeksi. Anna kastikkeen hiven jäähtyä.
Nosta kakku jääkaapista. Lusikoi Mignon-kastike kakun päälle ja levitä se ohueksi kerrokseksi. Siirrä kakku hetkeksi takaisin jääkaappiin, jotta pinta hieman kovettuu.
Koristele kakku gluteenittomilla suklaamunilla. Nosta kakku jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Vinkit
Mignon-munien asemasta voit käyttää gluteenitonta tummaa suklaata. Yksi Mignon-muna vastaa 52 g suklaata. Voit tehdä kakun myös gluteenittomista pääsiäissuklaista. Mikäli niitä on vielä jäljellä.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
2 kommenttia
Mignonithan eivät itse asiassa ole suklaata, vaan mantelipähkinänougattia 🙂 Kakku näyttää kuitenkin erittäin hyvältä!
Kiitos hyvästä huomiosta, olet oikeassa. Mignon-munat maistuvat vaan niin ihanan suklaisilta. 🙂 Korjasin postaukseeni termit kohdalleen.