Gluteeniton mangojuustokakku

Himoleipuri

Syntymäpäiväni kunniaksi päätin leipoa juustokakun. Kevään lapsukainen kun olen, niin halusin tehdä raikkaanmakuisen ja aurinkoisen kakun. Kakun, joka saa hymyn huulille ja hivelee makunystyröitä. Päädyin ihanaan mangojuustokakkuuni, joka täyttää loistavasti nämä odotukset.

Tämän gluteenittoman mangojuustokakun pohjan tein gluteenittomista digestivekekseistä. Tuorejuustona kakkuun sopii mielestäni parhaiten Philadelphia-tuorejuusto. Täytteeseen tulee kerman lisäksi turkkilaista jogurttia ja sitruunaa. Ne tuovat kakkuun kaipaamaani raikkautta ja sitruunan loistavaa aromia.

Käytän itse leivonnaisissani laktoosittomia tuotteita, mutta yhtä hyvin voit käyttää vastaavia laktoosipitoisia tuotteita.

Juustokakkujen kohdalla käytän maltillisesti liivatetta. Mielestäni kakun tulee leikkautua kevyesti ja täytteen suutuntuman olla sopivan pehmeä. En tykkää liian tymäkästä eli rakenteeltaan liian tiiviistä täytteestä.

Täytteen on hyvä hyytyä pari tuntia ennen mangokiilteen lisäämistä päälle.

Valmistin mangojuustokakun kukanmuotoisessa reunavuoassa, jonka laitoin valmiiksi tarjoiluvadille. Daalia-reunavuokaa löytyy tällä hetkellä esimerkiksi Kinuskikissan Toivepuodista tai Confettista, tosin suurempana, halkaisijaltaan 29 cm. Oman vuokani halkaisija on 17 cm.

Tästä mangojuustokakusta tuli täydellinen minun makuuni, siis mielettömän hyvää. Synttäripäivän etkot pidettiin sunnuntaina ulkoilun lomassa. Maanantaina kakusta pääsivät nauttimaan myös työkaverit. ? Suosittelen lämmöllä testaamaan tätä juustokakkujeni aatelia, mangojuustokakkua. Slurps!

Herkullisin juustokakkuterveisin,
Himoleipuri Leila

Gluteeniton mangojuustokakku

Himoleipuri Syntymäpäiväni kunniaksi päätin leipoa juustokakun. Kevään lapsukainen kun olen, niin halusin tehdä raikkaanmakuisen ja aurinkoisen kakun.… Makeat gluteeniton, kakku, juustokakku, mango, mangojuustokakku, juhlakakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
150 g gluteenittomia digestivekeksejä
75 g voita

Täyte
3 dl kuohukermaa
265 g Philadelphia-tuorejuustoa
1-1½ dl sokeria
1 prk (= 200 g) turkkilaista jogurttia
3 tl vaniljasokeria
4 rkl sitruunamehua
4 liivatetta

Kiille
3 dl mangososetta
3 liivatetta

Koristelu
passionhedelmiä
sitruunamelissaa

Näin valmistat

Voit valmistaa kakun joko irtopohjavuoassa (halkaisija 20-24 cm) tai reunavuoassa.Jos valmistat reunavuoassa, voitele vuoan sisäpinnat kevyesti öljyllä. Tämä helpottaa kakun irrottamista vuoasta. Aseta reunavuoka suoraan tarjoiluastian päälle.

Jos valmistat kakun pyöreässä irtopohjavuoassa, leikkaa leivinpaperi vuoan pohjalle sekä leivinpaperisuikaleet reunoille. Voit käyttää myös reunakalvoa.

Pohjan valmistaminen. Murskaa gluteenittomat digestivekeskit hienoksi joko muovipussin sisällä kaulimen avulla tai hienonna monitoimikoneessa. Sulata voi ja lisää se hieman jäähtyneenä keksimurun joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Painele muruseos vuoan pohjalle tiiviisti ruokalusikalla painellen. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täytteen valmistaminen. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa kulhossa tuorejuusto, turkkilainen jogurtti ja sokerit keskenään. Sokerin määrää voit säätää oman makusi mukaisesti. Kuumenna 2 rkl sitruunamehua. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos tuorejuusto-jogurttiseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää loppu sitruunamehu (2 rkl). Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon nuolijalla ja sekoita täyte tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle. Kopauta vuokaa pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla vuokaan. Laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.

Mangokiilteen valmistaminen. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna 2 rkl vettä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos mangososeen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos kakun päälle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin, jolloin kiille kovettuu. Anna kakun tekeytyä mielellään yön yli.

Koristele mangojuustokakku passionhedelmillä ja sitruunamelissan lehdillä tai oman makusi mukaan.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

6 kommenttia

Jenna 8.3.2022 - 22:59

Hei! Onnistuisikohan kaksinkertaisena 26cm vuokaan?

Vastaa
Himoleipuri 27.3.2022 - 21:07

Hei! Pahoittelen, että vasta nyt ehdin vastaamaan viestiisi. Toivottavasti vastaus vielä ehtii. 26 cm:n vuoka on oikein hyvä, kun tuplaat raaka-aineet.

Vastaa
Leena 24.4.2021 - 9:47

Miten onnistuis juusto-osuuden hyydyttäminen ilman liivatetta?

Vastaa
Himoleipuri 25.4.2021 - 10:55

Liivatteen asemasta voit käyttää kasvispohjaista agar agar hyytelöimisjauhetta. Olen käyttänyt jauhetta vegaanisissa kakuissani, kuten mansikkamoussekakussa, vadelmavalkosuklaatäytekakussa ja puolukkavalkosuklaajuustokakussa. Näistä ohjeista voit käydä kurkkaamassa, miten agar agar -jauhe lisätään täytemassaan ja kiilteeseen. Meiran sivuilta löytyy myös tietoa jauheen käytöstä..

Vastaa
Ilona 16.4.2021 - 19:33

Kakku oli kyllä hyvää, juuri sopivasti raikas ? terkuin harkkalainen mukavasta, vietin itsekkin maanantaina syntymäpäivää ?

Vastaa
Himoleipuri 18.4.2021 - 22:10

Kiitos viestistäsi, Ilona. 🙂 Kiva kun olet kokeillut ohjetta ja tykkäsit! Myöhästyneet synttärionnittelut sinulle! 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää