Gluteeniton sitruunamutakakku

Himoleipuri

Oletko kuullut sitruunamutakakusta? Kakku on viime aikoina noussut hitiksi somessa. Kakun ohje löytyy Annin uunissa-blogista. Anni julkaisi ohjeen ennen pääsiäistä ja minäkin testasin sen heti gluteenittomana. Kakku onnistui hyvin ja maku oli herkullinen. Silloin en vain ehtinyt kuvaamaan työvaiheita ja postaamaan ohjetta kun oli omia pääsiäisreseptejä työn alla.

Vein nämä maistiaispalat ekasta kakusta työkavereille. Pursotin palojen pinnalle vaniljarahkaa.

Testasin nyt gluteenittoman sitruunamutakakun ohjeen uudelleen pienin muutoksin, kahdella eri jauhoseoksella. Pedantti kun olen 😉 Alkuperäisellä reseptillä mutakakusta tuli minun makuuni turhan makea. Halusin myös lisätä hieman sitruunan mehua. Sitruuna kun on lempiraaka-aineeni leivonnassa.

Näillä raaka-aineilla pärjäät

Gluteeniton sitruunamutakakku on tosi helppo valmistaa. Sokerit, kananmunat, lemon curd sekä sitruunan raastettu kuori ja mehu sekoitetaan keskenään. Jäähtynyt sulatettu voi kaadetaan joukkoon ja lopuksi sekoitetaan gluteeniton jauhoseos.

Tein kakun neliönmuotoiseen vuokaan. Voit tehdä sen myös pieneen pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

Gluteenitonta sitruunamutakakkua paistetaan reilu kaksikymmentä minuuttia uunissa ja paiston jälkeen sen annetaan vetäytyä vuoassa pari tuntia. Ja jos maltat odottaa seuraavaan päivään, sitruunamutakakun maku vaan paranee.

Ihanan kostea mutakakku uunista ulos.

Päätin tehdä mutakakusta pikkuleivoksia. Siistin mutakakun reunat suoriksi ja leikkasin kakun 16 palaan. Ennen palojen siirtämistä tarjoiluvadille siivilöin pinnalle tomusokeria.

Testasin kakun sekä Pirkan vaalealla jauhoseoksella että Virtasalmen Viljatuotteen pullajauhoseoksella. Pirkan jauhoseoksella kakusta tuli ihanan pehmeä ja tahmainen. Viljatuotteen jauhoseoksella rakenne oli karkeampi ja tiiviimpi. Maku oli kyllä molemmissa ihanan sitruunainen. Eipä suotta sitruunamutakakkua hehkuteta somessa. Kokeile sinäkin gluteenitonta ohjettani. 🙂

Herkullisin terveisin,
Himoleipuri Leila

Gluteeniton sitruunamutakakku

Himoleipuri Oletko kuullut sitruunamutakakusta? Kakku on viime aikoina noussut hitiksi somessa. Kakun ohje löytyy Annin uunissa-blogista. Anni julkaisi ohjeen ennen pääsiäistä ja minäkin testasin sen heti gluteenittomana. Kakku onnistui hyvin ja… Makeat gluteeniton, kakku, mutakakku, sitruuna, sitruunamutakakku European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

150 g voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 sitruunan raastettu kuori
3 rkl sitruunanmehua
2 rkl lemon curdia (= sitruunatahnaa)
2½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Pirkka

Koristeluun
tomusokeria
½ prk vaniljarahkaa

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla. Itse käytin neliönmuotoista 21 x 21 cm vuokaa. Voit tehdä myös suorakaiteen tai pyöreän muotoiseen vuokaan (halkaisija 20-22 cm).

Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.

Mittaa kulhoon sokerit, munat, sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä lemon curd. Kaada joukkoon jäähtynyt voisula ja sekoita.

Lisää viimeisenä gluteeniton jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Tässä nuolija on kätevä väline.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 22-23 minuuttia, kunnes mutakakku näyttää kypsältä, mutta on vielä keskeltä pehmeä.

Anna sitruunamutakakun jäähtyä paistovuoassa pari tuntia. Sitruunan maku voimistuu, jos maltat antaa kakun tekeytyä yön yli. Laita tällöin jäähtynyt kakku jääkaappiin.

Koristele jäähtynyt kakku sihtaamalla sen päälle tomusokeria ja pursottamalla vaniljarahkaa tai kermavaahtoa.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

3 kommenttia

Maija Sokkavastauksestesreesta 26 toukokuun, 2021 - 11:28 am

Kiitos vastauksesta !

Vastaa
Maija Sokka 21 toukokuun, 2021 - 7:21 am

Hei, mitä jauhoseosta mieluummin käytät kakuissasi?
Niissä on eroa.
Kiitos ohjeista, aion kokeilla.

Vastaa
Himoleipuri 25 toukokuun, 2021 - 9:53 pm

Hei Maija! Käytän vaihtelevasti eri jauhoseoksia. Mainitsen aina käyttämäni jauhoseoksen, koska sillä ohje varmasti onnistuu. Jauhoseoksissa on eroja, kuten mainitsit. Osassa niistä on psylliumia, osassa ei. Psyllium vaikuttaa jauhoseoksen määrään.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää