Pääsiäisen yksi suosituimpia leivonnaisia on rahkapiirakka, joko pulla- tai muropohjaan leivottuna. Pullapohjaisen rahkapiirakan ohje löytyy jo täältä blogistani, joten tässä tulee superhyvän persikka-rahkapiirakan resepti.
Laitoin gluteenittoman persikka-rahkapiirakan pohjaan mantelijauhetta gluteenittoman jauhoseoksen lisäksi. Mantelijauhe antaa piirakkaan hienostuneen maun. Täytteessä on perusmaitorahkan lisäksi vaniljarahkaa sekä sitruunan kuorta ja mehua. Molemmat ihanasti maustavat rahkapiirakan ja sitruuna tuo myös raikkautta piirakkaan.
Persikanpuolikkaat kannattaa viipaloida hyvin ohuiksi, jolloin ne kelluvat hyvin piirakan pinnalla ja niistä saa näyttävän koristelun.
Persikka-rahkapiirakka kannattaa leipoa hyvissä ajoin, sillä sen maku paranee, kun piirakka saa tekeytyä yön yli.
Raaka-aineet
Pohja
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl mantelijauhetta
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Pirkka)
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 prk (= 200 g) maitorahkaa
½ prk (= 100 g) vaniljarahkaa
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua
1 tlk (= 425 g/235 g) persikanpuolikkaita
Näin valmistat
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26-28 cm)
Valmista piirakkapohja. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja vatkaa hyvin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja siirrä se jääkaappiin tekeytymään täytteen valmistamisen ajaksi.
Valmista täyte. Pese sitruuna hyvin, raasta sen kuori ja puserra puolikkaasta mehu. Sekoita rahkat, sokeri, kananmuna sekä sitruunankuoriraaste ja -mehu keskenään.
Valuta persikanpuolikkaat hyvin. Voit tarvittaessa kuivata niitä talouspaperilla. Leikkaa persikanpuolikkaat ohuiksi viipaleiksi.
Ota pohjataikina jääkaapista ja taputtele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
Kaada rahkatäyte piirakkapohjan päälle. Asettele persikanviipaleita täytteen pinnalle.
Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte näyttää hyytyneen.
Anna piirakan jäähtyä, jolloin täyte kiinteytyy.
Persikka-rahkapiirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Vinkit
Voit tehdä persikka-rahkapiirakan myös pullataikinapohjaan. Vaniljarahkan ja sitruunan voit korvatat sitruunarahkalla.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
2 kommenttia
Todella hyvää!! Minulla ei ollut persikkaa eikä maitorahkaa mutta laitoin täytteeseen purkki sitruunarahkaa, kananmuna, sokeria ja puolen sitruunan mehu. Täydellistä ?
Kiva kuulla, että piirakka maistui ? Sitruunarahka sopii myös mainiosti.