Gluteeniton parsapiirakka

Himoleipuri

Parsa on varma kevään merkki. Tuoreet parsat ovat nyt saapuneet kauppoihin, joten eiku herkuttelemaan. Nam! Rakastan parsaa. Parsapiirakka, parsarisotto ja grillatut parsat ovat suurinta herkkuani.

Mielestäni parsapiirakan pohjaan sopii parhaiten Virtasalmen Viljatuotteen vaalea gluteeniton jauhoseos. Laitoin jauhoseoksen lisäksi gluteenitonta kauralesettä. Kermaviili puolestaan antaa hyvän maun piirakkapohjaan ja varmistaa pohjan hyvän rakenteen. Piirakan reunat olivat ihanan rapeat ja pohjan rakenne täydellinen.

Näitä aineita tarvitset piirakan pohjaan.

Suurimmat parsat kannattaa kiehauttaa ennen pilkkomista. Samalla parsoihin tulee kauniin vihreä väri. Muutama parsa on hyvä jättää piirakan päälle. Piirakka paistetaan kahdessa osassa. Täytettyä piirakkaa paistetaan ensin 10 minuuttia. Sitten piirakan pinnalle laitetaan parsat ja halkaistut luumutomaatit ja piirakkaa paistetaan vielä 15 minuuttia.

Tein piirakan irtopohjavuokaan, josta piirakka on helppo nostaa tarjolle.

Eilen illalla syötiin yli puolet parsapiirakasta ja oli kyllä TOSI hyvää. Tänään piirakasta riittää pari palaa välipalaksi. Jos sinulla on vielä pohdinnassa pääsiäisen suolainen piirakka, suosittelen ehdottomasti leipomaan tätä mahtavaa gluteenitonta parsapiirakkaa. Minäkin teen pääsiäiseksi uuden parsapiirakan.

Aurinkoista pääsiäisviikkoa!
t. Himoleipuri Leila

Gluteeniton parsapiirakka

Himoleipuri Parsa on varma kevään merkki. Tuoreet parsat ovat nyt saapuneet kauppoihin, joten eiku herkuttelemaan. Nam! Rakastan… Suolaiset gluteeniton, suolainen piirakka, parsa, parsapiirakka, pääsiäinen European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Virtasalmen Viljatuote)
¾ dl gluteenitonta kauralesettä
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
125 g voita
1 prk (= 200 g) kermaviiliä

Täyte
1-1½ nippua tuoretta parsaa

70 g (= vajaa 2 dl) parmesanraastetta
3 kananmunaa
2 prk (= a´150 g) smetanaa
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
½ dl tuoretta meiramia silputtuna
½ tl mustapippuria

Päälle
8 pientä luumutomaattia
5 parsaatankoa

Näin valmistat

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24-26 cm).

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi pehmeä voi joukkoon. Lisää lopuksi kermaviili. Sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Puhdista parsat, leikkaa puiseva tyviosa pois. Keitä paksumpia parsoja 2-3 minuuttia ja jäähdytä ne kylmän veden alla. Leikkaa suurin osa parsoista pieniksi paloiksi. Jätä muutama parsa kokonaiseksi päälle.

Sekoita munat ja smetana. Lisää joukkoon sitruunanmehu, suola, silputtu meirami ja mustapippuri.

Sekoita parmesanraaste jäähtyneiden parsapalojen joukkoon.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Ota taikina jääkaapista ja taputtele se piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Laita pohjan päälle parsa-parmesanraasteseos.

Kaada päälle maustettu smetana-munaseos.

Paista piirakkaa 15 minuuttia uunin alaosassa.

Leikkaa luumutomaatit pituussuunnassa puolikkaiksi. Lisää parsatangot ja tomaatinpuolikkaat esipaistetun piirakan pinnalle.

Paista vielä noin 15 minuuttia.

Koristele halutessasi tuoreella basilikalla ja meiramilla.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää