Parsa on varma kevään merkki. Tuoreet parsat ovat nyt saapuneet kauppoihin, joten eiku herkuttelemaan. Nam! Rakastan parsaa. Parsapiirakka, parsarisotto ja grillatut parsat ovat suurinta herkkuani.
Mielestäni parsapiirakan pohjaan sopii parhaiten Virtasalmen Viljatuotteen vaalea gluteeniton jauhoseos. Laitoin jauhoseoksen lisäksi gluteenitonta kauralesettä. Kermaviili puolestaan antaa hyvän maun piirakkapohjaan ja varmistaa pohjan hyvän rakenteen. Piirakan reunat olivat ihanan rapeat ja pohjan rakenne täydellinen.
Suurimmat parsat kannattaa kiehauttaa ennen pilkkomista. Samalla parsoihin tulee kauniin vihreä väri. Muutama parsa on hyvä jättää piirakan päälle. Piirakka paistetaan kahdessa osassa. Täytettyä piirakkaa paistetaan ensin 10 minuuttia. Sitten piirakan pinnalle laitetaan parsat ja halkaistut luumutomaatit ja piirakkaa paistetaan vielä 15 minuuttia.
Eilen illalla syötiin yli puolet parsapiirakasta ja oli kyllä TOSI hyvää. Tänään piirakasta riittää pari palaa välipalaksi. Jos sinulla on vielä pohdinnassa pääsiäisen suolainen piirakka, suosittelen ehdottomasti leipomaan tätä mahtavaa gluteenitonta parsapiirakkaa. Minäkin teen pääsiäiseksi uuden parsapiirakan.
Raaka-aineet
Pohja
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Virtasalmen Viljatuote)
¾ dl gluteenitonta kauralesettä
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
125 g voita
1 prk (= 200 g) kermaviiliä
Täyte
1-1½ nippua tuoretta parsaa
70 g (= vajaa 2 dl) parmesanraastetta
3 kananmunaa
2 prk (= a´150 g) smetanaa
2 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
½ dl tuoretta meiramia silputtuna
½ tl mustapippuria
Päälle
8 pientä luumutomaattia
5 parsaatankoa
Näin valmistat
Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24-26 cm).
Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi pehmeä voi joukkoon. Lisää lopuksi kermaviili. Sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Puhdista parsat, leikkaa puiseva tyviosa pois. Keitä paksumpia parsoja 2-3 minuuttia ja jäähdytä ne kylmän veden alla. Leikkaa suurin osa parsoista pieniksi paloiksi. Jätä muutama parsa kokonaiseksi päälle.
Sekoita munat ja smetana. Lisää joukkoon sitruunanmehu, suola, silputtu meirami ja mustapippuri.
Sekoita parmesanraaste jäähtyneiden parsapalojen joukkoon.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Ota taikina jääkaapista ja taputtele se piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Laita pohjan päälle parsa-parmesanraasteseos.
Kaada päälle maustettu smetana-munaseos.
Paista piirakkaa 15 minuuttia uunin alaosassa.
Leikkaa luumutomaatit pituussuunnassa puolikkaiksi. Lisää parsatangot ja tomaatinpuolikkaat esipaistetun piirakan pinnalle.
Paista vielä noin 15 minuuttia.
Koristele halutessasi tuoreella basilikalla ja meiramilla.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂