Ruokaisa gluteeniton lohipiirakka

Himoleipuri

Lohipiirakka on takuuvarma tarjottava, joka sopii iltapalaksi tai lounaaksi salaatin kera. Piirakka on parhaimmillaan hetken kuluttua uunista ottamisen jälkeen. Lisäsin täytteeseen reilusti tuoretta ruohosipulia ja tilliä, jotka maustavat piirakan suussasulavaksi. Ruokaisuutta piirakkaan tuo juustoraaste.

Tuore tilli ja ruohosipuli sopivat hyvin lohen kaveriksi.

Tähän gluteenittoman lohipiirakan pohjataikinaan laitoin perunahiutaleita Semperin Grov Mixin ja gluteenittomien kaurahiutaleiden lisäksi. Perunahiutaleet antavat erinomaisen rakenteen pohjalle. Pohjasta tulee maukas, se leikaantuu hyvin eikä murene yhtään. Älä säikähdä, vaikka taikina vaikuttaa tehdessä löysältä. Siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään täytteen valmistuksen ajaksi. Tällöin se kiinteytyy, kun perunahiutaleet turpoavat.

Piirakka jo valmiina uuniin

Lisäsin pohjaan myös kermaviiliä, joka sitoo hyvin taikinaa ja sopii lohen kanssa hyvin yksiin. Kalana voit käyttää lohta tai kirjolohta joko kylmäsavustettuna tai lämminsavustettuna. Itse käytin lämminsavustettua kirjolohta. Lohi tahtoo helposti hajota, kun sitä leikkaa palasiksi.

Tässä piirakassa lohta ei ole säästelty.

Tein piirakan tällä kertaa isoon piirakkavuokaani, jonka halkaisija on 28 cm. Jos teet piirakan pienempään vuokaan, vähennä täyteaineksien määrää.

Mukavaa keväistä viikonloppua! T. Himoleipuri Leila

Ruokaisa gluteeniton lohipiirakka

Himoleipuri Lohipiirakka on takuuvarma tarjottava, joka sopii iltapalaksi tai lounaaksi salaatin kera. Piirakka on parhaimmillaan hetken kuluttua uunista ottamisen jälkeen. Lisäsin täytteeseen reilusti tuoretta ruohosipulia ja tilliä, jotka maustavat piirakan suussasulavaksi.… Suolaiset gluteeniton, piirakka, suolainen piirakka, lohi, lohipiirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
1 dl perunahiutaleita
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta (Semper Grov mix)
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g margariinia
1 prk (= 200 g) kermaviiliä
2 rkl vettä

Täyte
200–300 g lämminsavulohta
150 g juustoraastetta
½ dl tuoretta tilliä silputtuna
½ dl tuoretta ruohosipulia silputtuna
3 kananmunaa
3 dl ruokakermaa
½ tl suolaa
1 tl sitruunapippuria

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele suuri piirakkavuoka (halkaisija 28–30 cm) margariinilla.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi pehmeä margariini joukkoon.

Lisää lopuksi kermaviili ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla tai nuolijalla.

Siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Taikina on löysää, mutta perunahiutale turpoaa reippaasti ja kiinteytää taikinan.

Valmista täyte. Kuutioi lohi. Lisää joukkoon juustoraaste sekä silputut tilli ja ruohosipuli. Sekoita ainekset kevyesti keskenään.

Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa kananmunat ja ruokakerma ja mausta seos suolalla ja sitruunapippurilla.

Ota taikina jääkaapista ja taputtele se kostutetuin sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Nosta täyteainekset (= lohikuutiot, juustoraaste ja yrtit) pohjan päälle.

Kaada täytteen päälle maustettu muna-kermaseos.

Paista piirakkaa 30–35 minuuttia uunin alaosassa.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää