10 parasta gluteenitonta mustikkareseptiä

Himoleipuri

Joko olet käynyt mustikassa? Tänä vuonna helteinen kesä ja kuivuus vaikuttavat mustikkasatoon monilla paikkakunnilla. Ainakin meidän mökkimaisemissa mustikat ovat vielä kovin pieniä ja kuivia. Sunnuntaina satoi kaatamalla vettä, jospa se auttaisi asiassa. Mustikkaa löytynee parhaiten nyt kosteammilta ja varjoisimmilta alueilta kuin kuivilta kankailta. Tai sitten ainakin torilta. Tori on kyllä vaivattomin ja takuuvarmin paikka mustikan ystäville.

Mustikat ovat nyt pieniä kirppanoita

Täältä blogistani löytyy paljon ideoita herkullisiin gluteenittomiin mustikkaleivonnaisiin ja tietty toimivat gluteenittomat reseptit. Tein tämän koosteen helpottamaan sopivan ohjeen löytämistä. Linkeistä pääset suoraan ohjeeseen.

Mamman mustikkapiirakka on varmasti monelle se kesän ensimmäinen mustikkapiirakka. Täytteeseen tulee kermaviiliä, joka antaa ihanan happamuuden piirakalle.

Kermaviilissä on tämän piirakan salaisuus

Gluteenittomaan pullapohjaan leivottu mustikkapiirakka ja mustikkapullat ovat myös kesän parhaita herkkuja. Taikinasta voit pyöräyttää myös pellillisen mustikkapiirakkaa.

Kylmä maito ja mustikkapullat – kesän parasta herkkua!

Jos haluat päästä helpolla ja tehdä reilun kokoisen mustikkapiirakan, helppo mustikkapiirakka on sinun juttusi. Ohje sopii myös kananmuna-allergisille, sillä piirakkaan ei tarvita munia.

Tämä piirakka on nimensä mukaisesti helppo ja nopea valmistaa

Jos haluat mustikkapiirakan vähän uudella twistillä, laita taikinaan turkkilaista jogurttia ja mausta piirakka kardemummalla. Tämä gluteeniton mustikkapiirakka on tosi hyvää vaniljakastikkeen kera.

Gluteenittomat mustikkamuffinit ovat myös yksinkertaisia ja helppoja valmistaa. Aineet sekoitetaan keskenään puuhaarulla ja taikina lusikoidaan muffinivuokiin. Mukava ohje leipoa yhdessä lasten kanssa. Isommat lapset osaavat tehdä yksinkin.

Jos rakastat maisemankahvilan raparperipiirakkaa, niin rakastat myös tätä mehevää mustikkapiirakkaa. Pohjataikinalle laitetaan mustikat, joiden päälle lusikoidaan vaniljarahkaseos. Päällimmmäiseksi ripotellaan vielä muruseos. Tämä piirakka on taivaallisen hyvää!

Tämä piirakka oli meillä viime kesän hitti

Gluteeniton mustikkakukko on toiselta nimeltään mustikkarättänä ja se on savolainen perinneherkku. Kukon voi valmistaa pelkästään tattarijauhoista tai gluteenittomasta jauhoseoksesta. Mahottoman hyvvee!

Yksinkertaisista aineista syntyy täydellinen herkku

Mustikoista voit leipoa myös juustokakun. Mustikkatäytteeseen kun yhdistää valkosuklaatäytteeseen, on makuyhdistelmä taivaallinen. Tämä gluteeniton mustikka-valkosuklaajuustokakku kuuluu meillä itsenäisyyspäivän perinteisiin.

Ei itsenäisyyspäivää ilman tätä herkkua

Blogistani löytyy myös pari vegaanista ja gluteenitonta mustikkapiirakkaohjetta. Vegaaninen versio kermaviilitäytteisestä mustikkapiirakasta syntyy soijajogurtilla. Tämä gluteeniton ja vegaaninen kuningatarpiirakka on leivottu mustikoista ja vadelmista. Voit tehdä sen myös pelkästään mustikoista. On muuten tosi hyvää!

Kymmenes mustikkaleivonnaiseni on gluteeniton ja vegaaninen kookos-mustikkapiirakka. Tämä on meidän nuorison suosikki. Chiansiemenet hyydyttävät mukavasti mustikkatäytteen ja pinnalle laitetaan vielä muruseos. Rasvana käytetään kookosöljyä ja makeus tulee kookossokerista. Kookoksen ystävän ja vegaanin paras mustikkapiirakka!

Gluteeniton ja vegaaninen kookos-mustikkapiirakka
Satoisia mustikkaretkiä!
t. Himoleipuri Leila

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää