Gluteeniton ja vegaaninen kookos-mustikkapiirakka

Himoleipuri
Gluteeniton ja vegaaninen kookos-mustikkapiirakka

Muutama vuosi sitten huomasin Glorian ruoka ja viini -lehdestä herkullisen kookoksisen mustikkapiirakan ohjeen, jonka tietty heti muutin gluteenittomaksi. Postasin leipomukseni henkilökohtaisella instagram-tililläni ja kas kummaa – postauksestani oli kuva lehden seuraavassa numerossa Instagramissa jaettua -palstalla. ?

Tässä Glorian ruoka ja viini -lehdessä julkistu kuva ensimmäisestä gluteenittomasta ja vegaanisesta kookos-mustikkapiirakastani.

Olen leiponut piirakkaa tämän jälkeen monta kertaa ja se on ollut erityisen suosittu nuorten vieraiden keskuudessa. Kookos antaa hienon aromin piirakalle ja sopii hyvin mustikan pariksi. Chiansiemenet täytteessä muodostavat hyytelön ja siten korvaavat kananmunan. Muokkasin ohjeen vielä gluteenittomuuden lisäksi vegaaniseksi tyttäremme maisterijuhliin ja kehuja satoi laariin. Resepti lähti kiitämään eteenpäin ja haluan jakaa sen myös sinulle.

Näillä raaka-aineilla pärjäät.

Piirakan pohjaan tarvitset kookossokeria ja -öljyä, gluteenitonta hienoa jauhoseosta ja leivinjauhetta. Tämä kookos-mustikkapiirakka on siitä mainio tarjottava, että se sopii sekä gluteenittomaan että vegaaniseen ruokavalioon. Piirakassa ei ole kananmunaa eikä maitopohjaisia raaka-aineita.

Täytteeseen tulee mustikoita, kookossokeria ja vedessä hyytelöityneitä chiansiemeniä.

Piirakan pinnalle tulee muruseos. Ennen muruseoksen lisäämistä piirakkaa paistetaan uunissa noin 20 minuuttia. Muruseokseen tulee gluteenittomia kaurahiutaleita, mantelijauhetta, kookossokeria ja kookosöljyä. Seoksen aineet nypitään keskenään sekaisin ja ripotellaan piirakan päälle. Valmiissa piirakassa on ihanan rapea pinta, nam!

Herkullista viikonloppua sinulle! T. Himoleipuri Leila
Gluteeniton ja vegaaninen kookos-mustikkapiirakka

Vegaaninen ja gluteeniton kookos-mustikkapiirakka

Himoleipuri Muutama vuosi sitten huomasin Glorian ruoka ja viini -lehdestä herkullisen kookoksisen mustikkapiirakan ohjeen, jonka tietty heti… Makeat vegaaninen, gluteeniton, mustikka, kookos, chia, mustikkapiirakka, maidoton, munaton, kookos-mustikkapiirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
1 tl leivinjauhetta
1 dl kookosöljyä
1 dl kookossokeria

Täyte
5 rkl chiansiemeniä
1 ½ dl vettä
3 dl mustikoita (pakaste)
2 rkl kookossokeria

Muruseos
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
½ dl mantelijauhetta
¾ dl kookossokeria
¾ dl kookosöljyä

Pinnalle
½-1 dl mustikoita

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita irtopohjaisen pienen pyöreän tai suorakaiteen muotoisen (30 x 20 cm) vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kookosöljyllä. Yhdistä täytteeseen tulevat chiansiemenet ja vesi. Jätä seos turpoamaan noin 10 minuutiksi.

Tee pohja. Sekoita jauhoseos ja leivinjauhe keskenään. Lisää loput pohjan ainekset ja nypi tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina jauhotetuin käsin ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Sekoita jäiset mustikat ja kookossokeri chiansiemen-vesiseokseen. Levitä chiamustikkatäyte piirakkapohjan päälle ja paista uunissa 20 minuuttia.

Sekoita kaikki muruseoksen ainekset kulhossa tasaiseksi muruksi. Ota piirakka uunista ja nosta uunin lämpötila 200 asteeseen. Levitä muruseos piirakan pinnalle ja paista vielä 10 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Koristele piirakka mustikoilla ennen tarjoilua.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää