Helpot gluteenittomat mustikkamuffinit

Himoleipuri

Nämä gluteenittomat mustikkamuffinit valmistuvat käden käänteessä. Aineet vain sekoitetaan keskenään eikä sähkövatkainta tarvita. Näppärä ohje vaikka yllätysvieraita varten tai kun makean himo iskee.

Halusin tehdä isoja mustikkamuffineita Amerikan malliin. Haasteena isoissa muffineissa on se, että mustikat tahtovat painua gluteenittoman taikinan pohjalle. Jos näin käy, voit ripotella mustikoita muffineiden päälle, kun ne ovat olleet muutaman minuutin uunissa. Näin saat ihanaisen mustikkaisen pinnan muffineihin. Pienissä, matalareunaisissa muffineissa tätä haastetta ei yleensä ole.

Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne jäisinä suoraan pakastimesta. Näin ne eivät värjää taikinaa.

Isot muffinit on hyvä paistaa muffinipellillä paperisissa Amerikan muffinivuoissa. Ilman paperivuokia mustikkaa tarttuu ikävästä muffinipeltiin. Taikinasta tulee 12 isoa muffinia tai noin 18 pientä.

Mukavaa alkanutta elokuuta ja leivonnan iloa!

Helpot gluteenittomat mustikkamuffinit

Himoleipuri Nämä gluteenittomat mustikkamuffinit valmistuvat käden käänteessä. Aineet vain sekoitetaan keskenään eikä sähkövatkainta tarvita. Näppärä ohje vaikka… Makeat gluteeniton, muffini, mustikkamuffini, muffini European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

2 kananmunaa
2 dl sokeria
150 g margariinia sulatettuna
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
1 dl gluteenitonta kauralesettä
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
2 dl tuoreita tai pakastemustikoita

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa muffinipelti paperisilla leivosvuoilla. Sulata margariini ja jätä se jäähtymään.

Sekoita munat, sokeri ja jäähtynyt margariinisula keskenään puuhaarukalla. Lisää vuorotellen maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä (jäiset)mustikat varovasti käännellen nuolijalla tai puuhaarukalla. Mikäli käytät pakastettuja mustikoita lisää ne jäisinä.

Jaa taikina kahden lusikan avulla paperisiin tai silikonisiin muffinivuokiin.

Paista isoja muffineita noin 20 minuuttia. Pienille muffineille paistoajaksi riittää 12-15 minuuttia. Kokeile muffineiden kypsyyttä puutikulla.

Vinkit

Voit käyttää sulatetun margariinin asemasta myös juoksevaa margariinia tai öljyä. Taikinan voi laittaa hetkeksi jääkaappiin tekeytymään ennen mustikoiden lisäämistä. Tällöin taikina sakenee ja mustikat pysyvät tasaisemmin taikinassa.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

pipe 17.9.2023 - 11:04

kauniita kuvia ja helpon tuntuisia reseptejä, gluteenitonta syönyt 30v ..
kaipaanvinkkejä leivontaan, esim kuinka sämpylä saa huohkeiksi+

Vastaa
Himoleipuri 18.9.2023 - 21:54

Kiitos ihanasta palautteestasi! Hiivataikinaleivonnaiset ovat jääneet minulla vähemmälle. Kiitos reseptivinkistä!

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää