Gluteeniton mustikkakukko

Himoleipuri

Usein yksinkertaiset asiat ovat parhaimpia. Kuten tämä gluteeniton mustikkakukko. Muutamasta raaka-aineesta syntyy täydellinen herkku. Viime kesänä löysimme paljon mustikoita, ja onneksi pakasteessa riittää mustikoita vielä pitkälle kevääseen. Ehkä seuraavan satokauteen saakka,nam!

Mustikkakukko, toiselta nimeltään mustikkarättänä, on savolainen perinneherkku, jota tarjotaan jälkiruokana kermavaahdon tai jäätelön kera. Yhtä hyvin se sopii kahvipöydän tarjottavaksi. Perinteisesti mustikkakukko tehdään ruisjauhoista. Gluteenittoman kukon voit valmistaa tattarijauhoista tai gluteenittomasta jauhoseoksesta, joka sisältää runsaasti tattaria tai kauraa.

Näillä pärjää kukon valmistuksessa.

Tein mustikkakukon taikinan gluteenittomasta kaurapohjaisesta jauhoseoksesta, jossa on psylliumia. Taikinasta 2/3 painelin vuoan pohjalle ja reunoille. Lopusta taikinasta kaulin kannen. Psylliumin ansiosta kansi oli helppo kaulita ja siirtää mustikkaseoksen päälle. Jos teet pohjan tattarijauhoista, laita taikina kylmään ennen kansiosan kaulitsemista. Voit myös laittaa taikinan nokareina mustikkaseoksen päälle.

Kauli taikina leivinpaperin päällä, jolloin se on helppo keikauttaa kanneksi.

Tämä mustikkakukko vei kielen mennessään. Syötiin parissa päivässä kahteen pekkaan. Onneksi aina voi leipoa uuden. Ehkä ensi viikolla taasen …

Herkullisin mustikkaterveisin ja aurinkoisen viikonlopun toivotuksin,
Himoleipuri Leila

Gluteeniton mustikkakukko

Himoleipuri Usein yksinkertaiset asiat ovat parhaimpia. Kuten tämä gluteeniton mustikkakukko. Muutamasta raaka-aineesta syntyy täydellinen herkku. Viime kesänä löysimme paljon mustikoita, ja onneksi pakasteessa riittää mustikoita vielä pitkälle kevääseen. Ehkä seuraavan satokauteen… Makeat gluteeniton, mustikkakukko, mustikkatättänä, mustikka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

200 g voita
1 dl sokeria
4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Myllärin)
1 tl leivinjauhetta

Täyte
8 dl (= 400 g) pakastemustikoita
¾ dl sokeria
½ dl perunajauhoja

Tarjoiluun
kermavaahtoa

Näin valmistat

Ota mustikat pakastimesta, voitele uunivuoka rasvalla (halkaisija 18-20 cm) ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Valmista taikina. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää gluteeniton jauhoseos, johon olet sekoittanut leivinjauheen.

Erota taikinasta 2/3 ja laita lopputaikina jääkaappiin tekeytymään. Taputtele taikina jauhotetuin käsin uunivuoan (halkaisija 18-20 cm) pohjalle ja reunoille noin 3 cm korkeudelle.

Sekoita täytteen sokeri ja perunajauho kohmeisiin mustikoihin. Kaada seos vuokaan.

Kauli loppu taikina leivinpaperin päällä vuoan malliseksi levyksi ja kumoa se paperin avulla kanneksi. Painele sormin reunakohdat kiinni.

Paista mustikkakukkoa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

Anna mustikkakukon hetki vetäytyä uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa kukko lämpimänä kermavaahdon kera.

Vinkit

Voit valmistaa gluteenittoman mustikkakukon myös tattarijauhoista.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Fanni 12 maaliskuun, 2021 - 8:48 pm

Todella hyvä ohje! Nyt jo toinen mustikkakukko paistumassa uunissa viikon sisään.

Vastaa
Himoleipuri 12 maaliskuun, 2021 - 10:49 pm

Kiitos! Kiva kun tykkäät ohjeestani. 🙂 Meillä myös herkuteltu kaksi kertaa tällä viikolla mustikkakukolla. Yleisön pyynnöstä.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää