Kesän eka gluteeniton mustikkapiirakka

Himoleipuri

Kun ensimmäiset mustikat kypsyvät leivon niistä perinteisen muropohjaisen mustikkapiirakan, jonka täytteeseen tulee kermaviiliä. Se on se must piirakka, jota ei voi ohittaa. Toinen must mustikkaleivonnainen on pullataikinaan tehty mustikkapiirakka tai mustikkapullat. Kolmas suosikkini on nopeasti valmistuvat mustikkamuffinit.

Mustikoissa on vielä paljon raakoja, joten piirakkamarjat on kerättävä käsin.

Joka kesä odotan malttamattomana marjastuskauden alkamista. Vähän kateellisena seuraan kun Etelä-Suomessa asuvat pääsevät jo viikkoa aiemmin korkkaamaan marjastuksen. Tein maanantaina kesän ensimmäisen marjareissun ja heti lykästi. Mustikoiden ja metsämansikoiden lisäksi löysin lakkoja. En ole koskaan aiemmin löytänyt saatikka poiminut lakkoja. Tunne oli sanoin kuvaamaton, kun suolla näki isoja, kypsiä lakkoja. Vaude! Eikä yhtään haitannut, vaikka kumisaappaassa oli reikä ja vesi lorisi sisään.

Ei hullumpi kesän ensimmäisen marjastuspäivän saalis 🙂

Käytin tähän gluteenittomaan mustikkapiirakkapohjaan Pirkan vaalea gluteenitonta jauhoseosta. Lisäsin myös taikinaan gluteenitonta kauralesettä tuomaan rakennetta ja lisää makua piirakkaan. Voit käyttää leseen tilalla myös kaurahiutaleita. Mustikkapiirakka onnistuu hyvin myös muista gluteenittomista jauhoseoksista.

Piirakka valmis uuniin

Jos metsästä ei löydy mustikkaa tai et tykkää itse poimia marjoja, tori on aina varma paikka. Eiku leipomaan – mustikkapiirakka on kesän parasta herkkua!

Satoisia marjareissuja!
T. Himoleipuri Leila

Kesän eka gluteeniton mustikkapiirakka

Himoleipuri Kun ensimmäiset mustikat kypsyvät leivon niistä perinteisen muropohjaisen mustikkapiirakan, jonka täytteeseen tulee kermaviiliä. Se on se must piirakka, jota ei voi ohittaa. Toinen must mustikkaleivonnainen on pullataikinaan tehty mustikkapiirakka tai… Makeat gluteeniton, piirakka, makea piirakka, mustikka, mustikkapiirakka, mamman marjapiirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
125 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Pirkka)
3/4 dl gluteenittomia kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta

Täyte
5 dl mustikoita
1 prk (=200 g) kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 28-30 cm) margariinilla.

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmuna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat piirakkapohjan päälle. Sekoita kermaviili, kananmuna ja sokerit keskenään.
Kaada seos mustikoiden päälle.

Paista piirakkaa uunin keskitasossa noin 25-30 minuuttia.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää