Gluteeniton mustikkapiirakka

Himoleipuri

Oletko käynyt jo etsimässä mustikoita? Tänä vuonna mustikat taitaa olla monella vähän hakusessa. Itse tein viime viikonloppuna tsekkausreissun metsään. Tutuilla paikoilla ei juurikaan kasvanut marjoja, joten piti laajentaa marjastusreviiriä uusille mustikkakankaille. Onneksi löytyi paikka, josta saimme muutaman litran. Ja itikoita oli marjakavereina enemmän kuin riittävästi. Auts!

Kesän ensimmäinen gluteeniton mustikkapiirakka syntyi jo viikko sitten, torilla käynnin innoittamana. Ensimmäiset kotimaiset mustikat saapuivat Lahden torille heinäkuun puolivälin jälkeen. En voinut vastustaa Hollolan metsissä kasvaneita mustikoita vaikka marjojen hinta vähän kirpaisi (7 €/litra).  Ostin yhden litran mustikoita ja pian olivat sormet ja suu sinisinä. Hyvä, että leivontaan riitti marjoja.

Päätin kokeilla vähän erilaista gluteenitonta mustikkapiirakkaa. Piirakkaa, johon tulee reilusti turkkilaista jogurttia ja mausteeksi kardemummaa. Jogurtti tuo mehevyyttä piirakkaan, antaa raikkaan maun sekä parantaa säilyvyyttä. Vaniljakastike tai pari palloa jäätelöä kruunaan piirakan.   

Mamman marjapiirakka on varmaan se yleisimmin leivottu kesäpiirakka. Jos olet kiinnostunut sen ohjeesta, niin resepti löytyy täältä. Leivoin kyseisen piirakan mustikoiden asemasta metsä- ja puutarhamansikoita. Sekin oli erityisen herkkua!

Gluteeniton mustikkapiirakka

Himoleipuri Oletko käynyt jo etsimässä mustikoita? Tänä vuonna mustikat taitaa olla monella vähän hakusessa. Itse tein viime viikonloppuna tsekkausreissun metsään. Tutuilla paikoilla ei juurikaan kasvanut marjoja, joten piti laajentaa marjastusreviiriä uusille… Makeat gluteeniton, piirakka, mustikka, mustikkapiirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
125 g margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 prk (=200 g) turkkilaista jogurttia

Päälle
2-3 dl mustikoita

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele pyöreäpohjainen halkaisijaltaan 26-28 cm piirakkavuoka margariinilla.

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon jogurtin kanssa. Levitä taikina tasaiseksi voideltuun piirakkavuokaan.

Ripottele mustikat taikinan päälle. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Marjatta Pitkänen 9 elokuun, 2019 - 12:48 pm

Huippua!Todella ihania reseptejä,kiitos!

Vastaa
Himoleipuri 9 elokuun, 2019 - 9:49 pm

Kiitos paljon, Marjatta! 😍 Hienoa, että olet löytänyt blogini. Mielelläni kuulisin myös reseptitoiveitasi. Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää