Gluteeniton mamman marjapiirakka

Himoleipuri

Metsämansikat ovat nyt parhaimmillaan ja niitä löytyykin aika mukavasti. Ainakin meidän mökkimaisemissa. Löysin sen verran paljon, että laitoin niitä puutarhamansikoiden kaveriksi gluteenittomaan mamman marjapiirakkaan.

Mamman marjapiirakka on klassikkopiirakka, jota tulee leivottu monta kertaa kesän aikana. Eka piirakka syntyy aina mansikoista ja kun mustikat kypsyvät, on mustikkapiirakan aika. Metsävadelmien kypsyessä teen kuningatarpiirakkaa mustikoista ja vadelmista.

Piirakan pohjataikinaan käytin gluteenittoman jauhoseoksen lisäksi gluteenittomia kaurahiutaleita ja -jauhoa. Kaura mielestäni antaa mukavaa mureutta taikinaan ja kauran maku sopii mainiosti marjapiirakoihin.

Näin ihanalta piirakka näytti uunista tullessaan. Namskis! Loput metsämansikat kippasin piirakan päälle ennen tarjoilua.

Gluteeniton mamman marjapiirakka

Himoleipuri Metsämansikat ovat nyt parhaimmillaan ja niitä löytyykin aika mukavasti. Ainakin meidän mökkimaisemissa. Löysin sen verran paljon, että laitoin niitä puutarhamansikoiden kaveriksi gluteenittomaan mamman marjapiirakkaan. Mamman marjapiirakka on klassikkopiirakka, jota tulee… Makeat gluteeniton, piirakka, marjapiirakka, mamman marjapiirakka, mansikka, metsämansikka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
125 g margariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte
5 dl mansikoita (metsä- ja puutarhamansikoita)
1 prk (=200 g) kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Päälle
2 dl mansikoita

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele margariinilla piirakkavuoka, jonka halkaisija on 26-28 cm. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää muna vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mansikat piirakkapohjan päälle. Sekoita kermaviiliin muna ja sokerit ja kaada seos mansikoiden päälle. Paista uunin keskitasossa noin 25-30 minuuttia.

Vinkit

Piirakan voit tehdä myös mustikoista tai vadelmista tai näiden sekoituksesta.

Voiko olla kauniimpaa kesäiltaa?

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

4 kommenttia

Aino 23 heinäkuun, 2019 - 10:33 pm

Nam näyttää kyllä tosi herkulliselta!

Vastaa
Himoleipuri 24 heinäkuun, 2019 - 1:59 pm

Oi kiitos! 🤗 Kermaviilitäyte on kyllä parhaita kesän makeisiin piirakoihin. Ja täytteeseen voi vaihdella marjoja, niin saa uusia makuja. 😋

Vastaa
Hilkka Nuutilainen 24 heinäkuun, 2019 - 10:03 pm

Ihana tämä uusi blogi. Onnea uudelle uralle, Leila!
Herkullista! Mamman marjapiirakan voi tehdä myöhemmin kesällä punaherukoistakin. Silloin reippaasti vaniljasokeria kermaviiliin.

Vastaa
Himoleipuri 25 heinäkuun, 2019 - 9:04 am

Oi, kiitos paljon Hilkka! Leipominen on ihanaa ja tänne blogiin saa tallennettua ohjeet muidenkin iloksi. Kiitos myös hyvästä punaherukkavinkistä! Punaherukka toimii varmasti hyvin piirakassa. Aurinkoista kesän jatkoa sinulle!

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää