Metsämansikat ovat nyt parhaimmillaan ja niitä löytyykin aika mukavasti. Ainakin meidän mökkimaisemissa. Löysin sen verran paljon, että laitoin niitä puutarhamansikoiden kaveriksi gluteenittomaan mamman marjapiirakkaan.
Mamman marjapiirakka on klassikkopiirakka, jota tulee leivottu monta kertaa kesän aikana. Eka piirakka syntyy aina mansikoista ja kun mustikat kypsyvät, on mustikkapiirakan aika. Metsävadelmien kypsyessä teen kuningatarpiirakkaa mustikoista ja vadelmista.
Piirakan pohjataikinaan käytin gluteenittoman jauhoseoksen lisäksi gluteenittomia kaurahiutaleita ja -jauhoa. Kaura mielestäni antaa mukavaa mureutta taikinaan ja kauran maku sopii mainiosti marjapiirakoihin.
Raaka-aineet
Pohja
125 g margariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte
5 dl mansikoita (metsä- ja puutarhamansikoita)
1 prk (=200 g) kermaviiliä
1 kananmuna
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Päälle
2 dl mansikoita
Näin valmistat
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele margariinilla piirakkavuoka, jonka halkaisija on 26-28 cm. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää muna vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada mansikat piirakkapohjan päälle. Sekoita kermaviiliin muna ja sokerit ja kaada seos mansikoiden päälle. Paista uunin keskitasossa noin 25-30 minuuttia.
Vinkit
Piirakan voit tehdä myös mustikoista tai vadelmista tai näiden sekoituksesta.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
4 kommenttia
Ihana tämä uusi blogi. Onnea uudelle uralle, Leila!
Herkullista! Mamman marjapiirakan voi tehdä myöhemmin kesällä punaherukoistakin. Silloin reippaasti vaniljasokeria kermaviiliin.
Oi, kiitos paljon Hilkka! Leipominen on ihanaa ja tänne blogiin saa tallennettua ohjeet muidenkin iloksi. Kiitos myös hyvästä punaherukkavinkistä! Punaherukka toimii varmasti hyvin piirakassa. Aurinkoista kesän jatkoa sinulle!
Nam näyttää kyllä tosi herkulliselta!
Oi kiitos! ? Kermaviilitäyte on kyllä parhaita kesän makeisiin piirakoihin. Ja täytteeseen voi vaihdella marjoja, niin saa uusia makuja. ?