Gluteeniton ja vegaaninen kuningatarpiirakka

Himoleipuri

Gluteenittoman marjapiirakan voi tehdä helposti myös vegaanisena. Tällöin piirakassa ei käytetä maitotaloustuotteita eikä kananmunaa. Ne korvataan kasvipohjaisilla tuotteilla.

Tyttäremme Aino saapui viikko sitten lomalle Suomeen, joten viime päivinä meillä on leivottu ihania vegaaniherkkuja. Aino on ollut vegaani lähes kuusi vuotta, joten minäkin olen saanut vuosien varrella testata ja oppia vegaanista leivontaa. Leivonta onnistuu hyvin, kun tietää muutaman niksin.

Alkuviikosta leivoin gluteenittoman ja vegaanisen mustikkapiirakan, joka vietiin tuliaisiksi ystäväperheelle. Hyvin tuntui maistuvan isäntäväellekin. ? Eilen pyöräytin kuningatarpiirakan itse kerätyistä, pakastetuista mustikoista ja metsävadelmista. Tämän piirakan pohjaan käytin Myllärin gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, joka sisältää kauraa. Tulipa maukas pohja!

Vegaanisen marjapiirakan täytteessä rahkan kaltainen soijavalmiste korvaa kermaviilin ja kananmunan. Sen tunnistaa kaupasta Greek Style -merkinnästä ja se hyytyy hyvin paiston aikana. Muita kasvipohjaisia jogurtteja en suosittele käyttämään, koska ne eivät hyydy samalla tavalla. Soijatuotteet ovat varma valinta. Piirakkapohja onnistuu myös ilman kananmunaa, kun siihen lisää soijajogurttia.

Vielä yksi vinkki. Jos käytät pakastemarjoja, älä sulata niitä. Pyöräytä kohmeisten marjojen joukkoon perunajauhoja. Tällöin marjoista ei liukene liikaa nestettä täytteeseen.

Anna piirakan hieman jäähtyä ennen tarjoamista. Voit leipoa piirakan myös edellisenä päivänä. Maku vaan paranee.

Herkullisin piirakkaterveisin,
Himoleipuri Leila

Gluteeniton ja vegaaninen kuningatarpiirakka

Himoleipuri Gluteenittoman marjapiirakan voi tehdä helposti myös vegaanisena. Tällöin piirakassa ei käytetä maitotaloustuotteita eikä kananmunaa. Ne korvataan… Makeat gluteeniton, vegaaninen, piirakka, marjapiirakka, mustikka, vadelma, kuningatarpiirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
125 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
3½ dl gluteenitonta kaurajauhoseosta (Myllärin)
1 tl leivinjauhetta
1 dl maustamatonta soijajogurttia

Täyte
3 dl (pakaste)mustikoita
2 dl (pakaste)vadelmia
2 rkl perunajauhoja
4 dl maustamatonta soijajogurttia
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jos käytät pakastemarjoja, ota ne sulamaan. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26-28 cm) maidottomalla margariinilla.

Valmista pohjataikina. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe kaurajauhoseokseen ja lisää margariini-sokeriseoksen joukkoon. Lisää soijajogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kohmeisten mustikoiden ja vadelmien joukkoon perunajauhot ja levitä marjaseos piirakkapohjalle. Sekoita soijajogurttiin sokerit ja kaada seos marjojen päälle.

Paista piirakkaa uunissa 30-40 minuuttia. Pitempi paistoaika on tarpeen, jos käytät pakastemarjoja.

Vinkit

Soijajogurttia voit käyttää myös suolaisten piirakoiden täytteissä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

15 kommenttia

Niina 13.8.2024 - 18:54

Hei! Olisiko vinkkiä, millä korvata pohjan kaurajauhoseos? Tulisikohan vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella tai durrajauhoseoksella liian tykky pohja?

Vastaa
Himoleipuri 14.8.2024 - 15:47

Hei Niina! Kyseinen Myllärin gluteeniton jauhoseos ei ole enää markkinoilla. Olen korvannut sen Pirkan gluteenittomalla vaalealla jauhoseoksella. Durrajauhoseos on vielä testaamatta.

Vastaa
Niina 14.8.2024 - 21:08

Kiitos, hyvä tietää, että onnistuu sillä 🙂 Kokeiluun!

Vastaa
Sanni 8.6.2023 - 8:21

Nyt en tiedä tuliko aiempi kommentti perille.. Mutta tarkoitus oli kysyä, voiko tämän tehdä myös yksinään gluteenittomasta kaurajauhosta (ei seoksesta)?

Vastaa
Sanni 8.6.2023 - 7:48

Tämä kuulostaa hyvältä reseptiltä, loistavaa että saadaan yhdistettyä samaan pakettiin sopiva jälkkäri sekä vegaanille että keliaakikolle 🙂 Kotoa löytyy vain gluteenitonta kaurajauhoa (ei seosta), voisikohan sitä käyttää tähän?

Vastaa
Krisse 18.2.2023 - 20:02

Olisi niin hieno tehdä tämä piirakka. Soija-allergian vuoksi en voi käyttää soijaa. Jos korvaisin 4 dl soijajorurttia maustamattomalla kaurajogurtilla Greek Style + 1/2 rkl perunajauhoa, niin mahtaako onnistua?

Vastaa
Himoleipuri 21.2.2023 - 22:35

Olet ihan oikeassa, kyllä onnistuu. Voit korvata soijajogurtin kaurajogurtilla. Silloin on hyvä lisätä vähän perunajauhoja kaurajogurttiin, jotta täyte hyytyy.

Vastaa
Heli 24.9.2022 - 18:39

Kiitos ohjeesta, onnisui mainiosti.
Itse käytin marjojen tilalla tuoreita, keltaisia luumuja (lohkoin ne neljään osaan).
Soijajogurttia mulla oli vaan 400g purkki, joten täytteeseen ei jäänyt kuin 3dl mutta se riitti hyvin.

Vastaa
Himoleipuri 2.10.2022 - 17:29

Ole hyvä! Kiva kuulla, että piirakka onnistui luumuistakin. Soijajogurtin määrää voi hyvin täytteessä varioida.Itsekin laitoin vegaaniseen ja gluteenittomaan omenapiirakkaan vain 3 dl, jolloin leipomiseen riitti yksi purkillinen soijajogurttia.

Vastaa
Jatta Pitkänen 29.8.2020 - 11:52

Olen tykännyt ohjeistasi,ovat selkeitä!Olen ollut 30v. keliaakikko.Kiitos ihanista resepteistä!

Vastaa
Himoleipuri 31.8.2020 - 19:05

Ihanaa, että olet löytänyt blogini ja tykkäät resepteistäni! 🙂 On aina mukava kuulla, että resepteilläni on leivottu. Mukavaa syksyn alkua ja leivonnan iloa!

Vastaa
Aino 17.8.2019 - 16:37

Tämä on kyllä tosi herkullinen ja helppo resepti 🙂 Soijajogurtti toimii niin mainiosti vegaanisessa leivonnassa!

Vastaa
Himoleipuri 18.8.2019 - 21:28

Kiitos! 🙂 Kiva kuulla, että tykkäät reseptistä. Juu, soijajogurtti käy kyllä moneen korvaamaan kananmunaa.

Vastaa
Rouva Raadelmasta 12.8.2019 - 12:43

Hei Himoleipuri!
Ihania ohjeita ja upeita kuvia täällä blogissasi! Hyvä, että perustit tämän, on kiva seurata leipomistasi 🙂
Oletko valmistanut omenapiirakkaa omenasoseesta? Olisiko siihen jokin niksi, että saa soseen asettumaan piirakkapohjalle? Tärkkelysjauhot auttaisivat varmaankin, mutta kysynpä nyt pro-leipurilta!

Vastaa
Himoleipuri 12.8.2019 - 17:09

Hei Rouva Raadelmasta!
Kiva kun olet löytänyt blogini ja mukava kuulla, että tykkäät seurata leipomuksiani. Kiitos! ?
Nyt täytyy kyllä myöntää, etten ole koskaan tehnyt omenasoseesta piirakkaa. Äitini kyllä teki, mutta enpä huomannut kysyä hänen niksejään. Pullapohjaiseen mustikkapiirakkaan keitän mustikoista kiisselin suurustamalla mustikat perunajauhoilla. Tällöin mustikat pysyvät aisoissaan niin uunissa kuin syödessä. ? Toimisikohan perunajauhot tai tapiokatärkkelys omenasoseen kanssa? Jos kokeilet, kertoisitko, miten kävi? Pahoittelen, etten osaa enempää auttaa.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää