Gluteeniton ja vegaaninen kuningatarpiirakka

Himoleipuri

Gluteenittoman marjapiirakan voi tehdä helposti myös vegaanisena. Tällöin piirakassa ei käytetä maitotaloustuotteita eikä kananmunaa. Ne korvataan kasvipohjaisilla tuotteilla.

Tyttäremme Aino saapui viikko sitten lomalle Suomeen, joten viime päivinä meillä on leivottu ihania vegaaniherkkuja. Aino on ollut vegaani lähes kuusi vuotta, joten minäkin olen saanut vuosien varrella testata ja oppia vegaanista leivontaa. Leivonta onnistuu hyvin, kun tietää muutaman niksin.

Alkuviikosta leivoin gluteenittoman ja vegaanisen mustikkapiirakan, joka vietiin tuliaisiksi ystäväperheelle. Hyvin tuntui maistuvan isäntäväellekin. 😊 Eilen pyöräytin kuningatarpiirakan itse kerätyistä, pakastetuista mustikoista ja metsävadelmista. Tämän piirakan pohjaan käytin gluteenitonta kaurajauhoseosta. Tulipa maukas pohja!

Vegaanisen marjapiirakan täytteessä soijajogurtti korvaa kermaviilin ja kananmunan. Soijajogurtti hyytyy hyvin paiston aikana. Muita kasvipohjaisia jogurtteja en suosittele käyttämään, koska ne eivät hyydy samalla tavalla. Soijajogurtti on varma valinta. Piirakkapohja onnistuu myös ilman kananmunaa, kun siihen lisää soijajogurttia.

Vielä yksi vinkki. Jos käytät pakastemarjoja, älä sulata niitä. Pyöräytä kohmeisten marjojen joukkoon perunajauhoja. Tällöin marjoista ei liukene liikaa nestettä täytteeseen.

Gluteeniton ja vegaaninen kuningatarpiirakka

Himoleipuri Gluteenittoman marjapiirakan voi tehdä helposti myös vegaanisena. Tällöin piirakassa ei käytetä maitotaloustuotteita eikä kananmunaa. Ne korvataan kasvipohjaisilla tuotteilla. Tyttäremme Aino saapui viikko sitten lomalle Suomeen, joten viime päivinä meillä on… Makeat gluteeniton, vegaaninen, piirakka, marjapiirakka, mustikka, vadelma, kuningatarpiirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
125 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
3½ dl gluteenitonta kaurajauhoseosta (Myllärin)
1 tl leivinjauhetta
1 dl maustamatonta soijajogurttia

Täyte
3 dl (pakaste)mustikoita
2 dl (pakaste)vadelmia
2 rkl perunajauhoja
4 dl maustamatonta soijajogurttia
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jos käytät pakastemarjoja, ota ne sulamaan. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26-28 cm) maidottomalla margariinilla.

Valmista pohjataikina. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe kaurajauhoseokseen ja lisää margariini-sokeriseoksen joukkoon. Lisää soijajogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita kohmeisten mustikoiden ja vadelmien joukkoon perunajauhot ja levitä marjaseos piirakkapohjalle. Sekoita soijajogurttiin sokerit ja kaada seos marjojen päälle.

Paista piirakkaa uunissa 30-40 minuuttia. Pitempi paistoaika on tarpeen, jos käytät pakastemarjoja.

Vinkit

Soijajogurttia voit käyttää myös suolaisten piirakoiden täytteissä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

6 kommenttia

Jatta Pitkänen 29 elokuun, 2020 - 11:52 am

Olen tykännyt ohjeistasi,ovat selkeitä!Olen ollut 30v. keliaakikko.Kiitos ihanista resepteistä!

Vastaa
Himoleipuri 31 elokuun, 2020 - 7:05 pm

Ihanaa, että olet löytänyt blogini ja tykkäät resepteistäni! 🙂 On aina mukava kuulla, että resepteilläni on leivottu. Mukavaa syksyn alkua ja leivonnan iloa!

Vastaa
Aino 17 elokuun, 2019 - 4:37 pm

Tämä on kyllä tosi herkullinen ja helppo resepti 🙂 Soijajogurtti toimii niin mainiosti vegaanisessa leivonnassa!

Vastaa
Himoleipuri 18 elokuun, 2019 - 9:28 pm

Kiitos! 🙂 Kiva kuulla, että tykkäät reseptistä. Juu, soijajogurtti käy kyllä moneen korvaamaan kananmunaa.

Vastaa
Rouva Raadelmasta 12 elokuun, 2019 - 12:43 pm

Hei Himoleipuri!
Ihania ohjeita ja upeita kuvia täällä blogissasi! Hyvä, että perustit tämän, on kiva seurata leipomistasi 🙂
Oletko valmistanut omenapiirakkaa omenasoseesta? Olisiko siihen jokin niksi, että saa soseen asettumaan piirakkapohjalle? Tärkkelysjauhot auttaisivat varmaankin, mutta kysynpä nyt pro-leipurilta!

Vastaa
Himoleipuri 12 elokuun, 2019 - 5:09 pm

Hei Rouva Raadelmasta!
Kiva kun olet löytänyt blogini ja mukava kuulla, että tykkäät seurata leipomuksiani. Kiitos! 😍
Nyt täytyy kyllä myöntää, etten ole koskaan tehnyt omenasoseesta piirakkaa. Äitini kyllä teki, mutta enpä huomannut kysyä hänen niksejään. Pullapohjaiseen mustikkapiirakkaan keitän mustikoista kiisselin suurustamalla mustikat perunajauhoilla. Tällöin mustikat pysyvät aisoissaan niin uunissa kuin syödessä. 😅 Toimisikohan perunajauhot tai tapiokatärkkelys omenasoseen kanssa? Jos kokeilet, kertoisitko, miten kävi? Pahoittelen, etten osaa enempää auttaa.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää