Helppo gluteeniton mustikkapiirakka

Himoleipuri

Tällä viikolla minulla piti olla harrastus- tai työmeno joka illalle. Nyt kalenterini on täysin tyhjä iltamenoista. Sinulla lienee sama tilanne. Mitä nyt iltaisin voisi tehdä? Lukea kirjoja, katsoa televisiota, käydä kävelyllä, tehdä ruokaa tai leipoa. Leipominen ja uusien ohjeiden kehittäminen on minun juttuni, kuten varmaan arvaatkin.

Tein hiljattain marttayhdistyksemme kurssilla superhelppoa mustikkapiirakkaa. Kun näin ohjeen, olin vähän skeptinen. Ohjeessa oli reilusti piimää eikä yhtään munaa. Voiko tuo onnistua? Yllätys, yllätys. Yksinkertaisista aineista syntyi yllättävän herkullinen piirakka.

Päätin eilen illalla kehittää marttojen ohjeesta gluteenittoman version. Vaihdoin vehnäjauhot Semperin hienoon jauhoseokseen ja grahamjauhot gluteenittomiin kaurajauhoihin. Lopputulos oli hyvä, mutta mustikoiden uppoaminen taikinaan jäi harmittamaan.

Maku piirakassa oli kyllä kohdallaan!

Himoleipurilla tuppaa olemaan tarkka laadunvalvonta. Leivonnaisissani pitää olla sekä maku että ulkonäkö kohdallaan. Testasin ohjeen tänään uudelleen. Käytin taikinaan pelkästään Myllärin vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, joka sisältää täysjyväkaurajauhoa. Ja mikä ihanuus, mustikat pysyivät komeasti pinnalla ja piirakan rakenteesta tuli erinomainen. Gluteenittomilla jauhoseoksilla on eroa!! Jälleen kerran todistettu.

Tämä gluteeniton mustikkapiirakka on helppo ja nopea leipoa. Kaikki aineet sekoitetaan keskenään puuhaarukalla, taikina kaadetaan pellille ja päälle ripottellaan mustikoita. Ja mikä parasta, piirakka sopii myös niille, joille kananmuna ei käy.

Piirakka valmis uuniin.

Koronavirus on mullistanut arkemme, mutta arki jatkuu, uudella tavalla. Nyt on aikaa olla kotona ja yhdessä perheen kanssa. Leipominen jos mikä on rentouttavaa yhdessä tekemistä. Uunituoreet leivonnaiset saavat veden herahtamaan kielelle ja kaikki hyvälle tuulelle.

Päivitys 11.4.2024 Myllärin vaalea jauhoseos on lopetettu. Voit korvata sen Pirkan vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.

Tsemppiä uuteen arkeen ja leivonnan iloa!
t. Himoleipuri Leila

Helppo gluteeniton mustikkapiirakka

Himoleipuri Tällä viikolla minulla piti olla harrastus- tai työmeno joka illalle. Nyt kalenterini on täysin tyhjä iltamenoista.… Makeat gluteeniton, makea piirakka, mustikkapiirakka, munaton European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

3 dl sokeria
4½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Pirkka
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kardemummaa
4 dl piimää
1 dl juoksevaa margariinia

Pinnalle
2-3 dl mustikoita tai muita marjoja

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita leivinpaperi suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (25 cm x 35 cm) tai uunipannulle.

Sekoita puuhaarukalla kuivat aineet keskenään, lisää piimä ja margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle vuokaan tai uunipannulle. Ripottele marjat päälle.

Paista piirakkaa uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoa piirakka lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

24 kommenttia

Sanna 12.6.2024 - 21:41

Tämä on edelleen luotto-ohje! Teen tähän pohjaan nykyisin myös raparperipiirakkaa, ja hyvää tulee, nam nam. Kurjaa vaan, kun Myllärin vaalean jauhoseoksen resepti muuttui ihan toiseksi, sen vanhan kaurainen maku sopi tähän niin kovin hyvin. Pirkan jauhoseoksessa ei kauraa ole. Pitää ehkä kokeilla muillakin seoksilla.

Vastaa
Himoleipuri 29.6.2024 - 11:54

Kiva kuulla, että tykkäät ohjeestani. Kiitos raparperivinkistä, täytyypä kokeilla. Harmi tosiaan, että Myllärin jauhoseos muuttui aivan toisenlaiseksi. Osan Pirkan gluteenittomasta jauhoseoksesta voisi korvata gluteenittomilla kaurajauhoilla. Luulisin, että ohje toimisi edelleen. Mukavaa kesää.

Vastaa
Nina 9.7.2024 - 14:22

Hei, hyvää tuli. Juuri tällä ohjeella. Mutta voi kun saisi joskus pysymään mustikat nätisti pinnalla. Niksejä?

Vastaa
Himoleipuri 17.7.2024 - 10:30

Hei Nina, kiva kun tykkäsit ohjeesta. Mustikoiden pysyminen pinnalla riippuu jauhoseoksesta. Varmaan huomasit parin eri jauhoseoksen kokeilun postauksestani. Pirkan ja Virtasalmen Viljatuotteen vaaleilla jauhoseoksilla pysyy parhaiten pinnalla. Voit myös lisätä jauhoseoksen määrää, esimerkiksi puolella desillä. Se auttanee asiassa. Mukavaa kesää ja leivonnan iloa 🙂

Vastaa
Sari 16.5.2024 - 18:33

Hyvää mustikkaoiirakkaa tuli. Puolet vähemmän sokeria seuraavalla kerralla, niin parempaa????

Vastaa
Himoleipuri 23.5.2024 - 12:20

Kiva kuulla, kiitos! Sokerin määrää voi halutessaan vähentää. Vanhoissa isöäidin piirakkaohjeissa tuppaa olemaan makeutta.

Vastaa
Sanna 26.7.2023 - 15:28

Tämä on paras kokeilemani mustikkapiirakkaohje ja tästä tulee taatusti vakio meidän pöydässä! Kiitos aivan loistavasta reseptistä, onneksi löysin tämän reseptien perässä seikkaillessani 🙂

Vastaa
Himoleipuri 28.7.2023 - 18:35

Onpa ihana kuulla, kiitos! Tämä piirakka on kyllä herkullinen vaikka aineet ovat yksinkertaiset. Ja niin helppo ja nopea tehdä.

Vastaa
Mikko 8.6.2023 - 18:09

Kuusivuotias tyttöni teki tätä ohjeen mukaan ja annettiin arvosanaksi 5/5! Margariini korvattiin voilla ja piimä mantelimaidolla. Jauhoja piti lisätä oikein reilusti ja tuli ehkä vähän paksu pohja. Mutta hyvää tuli!

Vastaa
Himoleipuri 9.6.2023 - 16:53

Ihanaa, että siellä pikkutyttö on ollut leivontapuuhissa ? Mukava, että tykkäsitte ohjeesta ja tuli makoisa piirakka.

Vastaa
Hm 5.7.2022 - 13:23

Piimän korvasin makeuttamattomalla mustikkajugurtilla, sitä kun sattui kaapissa olemaan. Puolet jauhoista korvasin mantelijauheella. Ja margariinin tietty voilla. Marjoja laitoin päälle 6dl. Erinomaista tuli. Väri on tietysti mustikkajugurtin vuoksi tummahko.

Vastaa
Himoleipuri 8.7.2022 - 11:21

Kiva kuulla, että ohje toimi hyvin tuunattunakin.

Vastaa
Gluteeniton ja maidoton 22.4.2022 - 20:13

Hyvää tuli! Käytin Pirkan vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta ja korvasin piimän 2 dl soijajogurttia + 2 dl vettä.

Vastaa
Himoleipuri 26.4.2022 - 22:01

Kiva, että ohje toimii myös vegaanisena! 🙂 Hyvä vinkki ohentaa soijajogurttia vedellä, jolloin saa piimän paksuista.

Vastaa
Irene 19.8.2021 - 15:44

Tein tuon piirakan Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta käyttäen. Käytin tuoreita mustikoita ja vattuja. Tuli tosi hyvä piirakka ja marjat pysyivät pinnalla. Niin herkullinen oli, että 4-vuotias lapsenlapsi olisi syönyt sitä vaikka kuinka paljon!

Vastaa
Himoleipuri 21.8.2021 - 12:26

Kiitos kivasta palautteestasi! Mukava kuulla, että ohje toimii hyvin myös Virtasalmen Viljatuotteen jauhoseoksella. Tää piirakka on kyllä koukuttavan hyvää. Ja niin helppo tehdä.

Vastaa
Ninnu 9.12.2020 - 9:34

Käytitkö tuoreita vai pakastemarjoja? Mietin vain, täytyykö minun pakastemarjoihin lisätä jotain ettei tule vetelää?

Vastaa
Himoleipuri 9.12.2020 - 21:59

Laitoin pakastemustikoita. Ne kannattaa lisätä jäisinä. Tällöin mustikat pysyvät kuosissaan, eivätkä värjää ja kostuta taikinaa.

Vastaa
Maarit 20.7.2024 - 17:52

Korvasin 1dl piimää turkkilaisella jugurtilla ja lisäsin mustikat vasta kun olin paistanut pohjaa ilman marjoja pari minuuttia. Hyvin kohosi ja mustikat jäivät näkyviin. Ja ennen kaikkea piirakka on helppo ja oikein hyvän maukas.

Vastaa
Himoleipuri 10.8.2024 - 10:39

Kiitos hyvästä vinkistä 🙂 Mukava, että piirakka maistui.

Vastaa
Ritva Mikkola 30.8.2020 - 16:30

Tätinä paistoi marttojen ohjeen mukaan mustikkapiirakkaa. Piimä antoi kivan pehmeän maun pohjaan ja parasta oli, kun kohonneen pohjan läpi valui mustikat. Tässä ei kai olekaan tarkoitus, että marjat jäisivät piirakan pinnalle. Laitoin juuri pannun uuniin, katsotaanpa saanko pohjan kokoamaan samalla tavalla.

Vastaa
Himoleipuri 31.8.2020 - 19:11

Mukava kuulla, että olet leiponut mustikkapiirakkaa ohjeellani. 🙂 Toivottavasti tuli makoisa piirakka. Leivoin tämän piirakan kahdesti eri jauhoseoksilla. Toisessa versiossa marjat valuivat kakkutaikinan sisään, toisessa pysyivät pinnalla. Molempi parempi. Itse tykkään kun marjat jäävät pinnalle, piirakka näyttää kauniilta. Toisaalta kun marjat painuvat sisälle, ne mehevöittävät piirakan. Molempi siis parempi. Makuasioita 🙂

Vastaa
Päivi 30.5.2021 - 12:12

Piimä korvattu Kreikkalaisella jugurtilla ja maitolirulla. Nam??

Vastaa
Himoleipuri 4.6.2021 - 18:01

Kiitos hyvästä vinkistä! Ja hyvä tuo maitolirun lisäys. Silloin jogurtti muistuttaa rakenteeltaan piimää eli tulee saman verran nestettä taikinaan.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää