Helppo gluteeniton mustikkapiirakka

Himoleipuri

Tällä viikolla minulla piti olla harrastus- tai työmeno joka illalle. Nyt kalenterini on täysin tyhjä iltamenoista. Sinulla lienee sama tilanne. Mitä nyt iltaisin voisi tehdä? Lukea kirjoja, katsoa televisiota, käydä kävelyllä, tehdä ruokaa tai leipoa. Leipominen ja uusien ohjeiden kehittäminen on minun juttuni, kuten varmaan arvaatkin.

Tein hiljattain marttayhdistyksemme kurssilla superhelppoa mustikkapiirakkaa. Kun näin ohjeen, olin vähän skeptinen. Ohjeessa oli reilusti piimää eikä yhtään munaa. Voiko tuo onnistua? Yllätys, yllätys. Yksinkertaisista aineista syntyi yllättävän herkullinen piirakka.

Päätin eilen illalla kehittää marttojen ohjeesta gluteenittoman version. Vaihdoin vehnäjauhot Semperin hienoon jauhoseokseen ja grahamjauhot gluteenittomiin kaurajauhoihin. Lopputulos oli hyvä, mutta mustikoiden uppoaminen taikinaan jäi harmittamaan.

Maku piirakassa oli kyllä kohdallaan!

Himoleipurilla tuppaa olemaan tarkka laadunvalvonta. Leivonnaisissani pitää olla sekä maku että ulkonäkö kohdallaan. Testasin ohjeen tänään uudelleen. Käytin taikinaan pelkästään Myllärin vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, joka sisältää täysjyväkaurajauhoa. Ja mikä ihanuus, mustikat pysyivät komeasti pinnalla ja piirakan rakenteesta tuli erinomainen. Gluteenittomilla jauhoseoksilla on eroa!! Jälleen kerran todistettu.

Tämä gluteeniton mustikkapiirakka on helppo ja nopea leipoa. Kaikki aineet sekoitetaan keskenään puuhaarukalla, taikina kaadetaan pellille ja päälle ripottellaan mustikoita. Ja mikä parasta, piirakka sopii myös niille, joille kananmuna ei käy.

Piirakka valmis uuniin.

Koronavirus on mullistanut arkemme, mutta arki jatkuu, uudella tavalla. Nyt on aikaa olla kotona ja yhdessä perheen kanssa. Leipominen jos mikä on rentouttavaa yhdessä tekemistä. Uunituoreet leivonnaiset saavat veden herahtamaan kielelle ja kaikki hyvälle tuulelle.

Tsemppiä uuteen arkeen ja leivonnan iloa!
t. Himoleipuri Leila

Helppo gluteeniton mustikkapiirakka

Himoleipuri Tällä viikolla minulla piti olla harrastus- tai työmeno joka illalle. Nyt kalenterini on täysin tyhjä iltamenoista. Sinulla lienee sama tilanne. Mitä nyt iltaisin voisi tehdä? Lukea kirjoja, katsoa televisiota, käydä… Makeat gluteeniton, makea piirakka, mustikkapiirakka, munaton European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

3 dl sokeria
4½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Myllärin
1½ tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kardemummaa
4 dl piimää
1 dl juoksevaa margariinia

Pinnalle
2-3 dl mustikoita tai muita marjoja

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita leivinpaperi suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (25 cm x 35 cm) tai uunipannulle.

Sekoita puuhaarukalla kuivat aineet keskenään, lisää piimä ja margariini. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle vuokaan tai uunipannulle. Ripottele marjat päälle.

Paista piirakkaa uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoa piirakka lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

4 kommenttia

Ninnu 9 joulukuun, 2020 - 9:34 am

Käytitkö tuoreita vai pakastemarjoja? Mietin vain, täytyykö minun pakastemarjoihin lisätä jotain ettei tule vetelää?

Vastaa
Himoleipuri 9 joulukuun, 2020 - 9:59 pm

Laitoin pakastemustikoita. Ne kannattaa lisätä jäisinä. Tällöin mustikat pysyvät kuosissaan, eivätkä värjää ja kostuta taikinaa.

Vastaa
Ritva Mikkola 30 elokuun, 2020 - 4:30 pm

Tätinä paistoi marttojen ohjeen mukaan mustikkapiirakkaa. Piimä antoi kivan pehmeän maun pohjaan ja parasta oli, kun kohonneen pohjan läpi valui mustikat. Tässä ei kai olekaan tarkoitus, että marjat jäisivät piirakan pinnalle. Laitoin juuri pannun uuniin, katsotaanpa saanko pohjan kokoamaan samalla tavalla.

Vastaa
Himoleipuri 31 elokuun, 2020 - 7:11 pm

Mukava kuulla, että olet leiponut mustikkapiirakkaa ohjeellani. 🙂 Toivottavasti tuli makoisa piirakka. Leivoin tämän piirakan kahdesti eri jauhoseoksilla. Toisessa versiossa marjat valuivat kakkutaikinan sisään, toisessa pysyivät pinnalla. Molempi parempi. Itse tykkään kun marjat jäävät pinnalle, piirakka näyttää kauniilta. Toisaalta kun marjat painuvat sisälle, ne mehevöittävät piirakan. Molempi siis parempi. Makuasioita 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää