Kaksi marjaa ylitse muiden ovat suosikkejani leivonnassa. Molemmat marjat kasvavat kankailla, ovat mukavan hapokkaita ja niistä on moneksi. Toinen on heinäkuun herkku ja toinen syksyn kirpeä punainen. No, tietty mustikka ja puolukka. Gluteenittomista mustikkaleivonnaisistani tein jo aiemmin koontipostauksen, 10 parasta gluteenitonta mustikkareseptiä. Nyt on puolukkakoosteen aika. Toivottavasti tämä kooste helpottaa sinua löytämään innostavan puolukkareseptin tai kaksikin. Linkeistä pääset suoraan ohjeeseen. Kaksi viimeistä ohjetta ovat sekä gluteenittomia että vegaanisia.

Puolukka ja kinuski ovat vastustamaton yhdistelmä. Kinuski taittaa sopivasti puolukan kirpeyttä. Tämä gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka on nopea ja helppo valmistaa. Täytteeseen tulee valmista kinuski- ja vaniljakastiketta. Lopputulos on takuuvarmaa tavaraa – slurps!

Tattari sopii erinomaisesti puolukan kaveriksi. Puolukka tasapainottaa hyvin tattarin makua ja yhdessä ne muodostavat täyteläisen kombon. Tämän puolukka-tattaripiirakan pohjaan taikinaan tulee vain tattarijauhoja ja piirakan muruseokseen tattari- ja kookoshiutaleita. Jos tattari ei sovi sinulle, voit korvata tattarin gluteenittomalla kauralla.

Jos olet kookoksen suuri ystävä, tämä gluteeniton kookos-puolukkapiirakka on sopiva juuri sinulle. Piirakan pinnalla on reilusti kookoshiutaleita ja pohjan sokerin voit halutessasi korvata kookossokerilla sekä maidon kookosmaidolla. Jauhoiksi voit käyttää myös Pirkan gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta.

Syksyn parasta aatelia on gluteeniton puolukka-pannacottakakku. Jälkiruoka ja kakku samassa paketissa. Makean kirpeä puolukkahillo saa kaverikseen suussasulavan, kermaisen pannacottan. Kakun rapea, kauraisa pohja paistetaan ensin. Jäähtyneen pohjan päälle laitetaan puolukkahilloa sekä pannacottaa. Voit tehdä kakun valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Ennen tarjoilua lisäät vain koristelupuolukat päälle.

Kuluvan syksyn suosikkini on gluteeniton puolukka-kinuskijuustokakku, josta tuli Instagram-tililläni tykätyin kuvani kautta aikojen. Kakku on helppo tehdä, kaunis ja makoisa. Kakun pohjaan kokeilin Pirkan gluteenittomia kaura-suklaapaloja, mutta voit tehdä pohjan myös gluteenittomista kekseistä. Kinuskikerros hyydytetään liivateella. Helppoa kuin heinän teko.

Uusin puolukkaohjeeni on gluteeniton puolukka-omenakukko. Mustikkakukko on suuri suosikkini, joten halusin testata puolukkaa ja omenaa kukon täytteeksi. Tulipa oikein hyvää ja herkullista. Ohje on myös munaton. Vegaaniseksi sen saa vaihtamalla voin maidottomaan margariiniin.

Tätä gluteenitonta ja vegaanista puolukkamurupiirakkaa olen tehnyt puolukkaohjeistani useimmiten. Monesti olen leiponut tätä myös töihin tarjoiluihin ja tilanteisiin, jossa tarvitaan isompi piirakka. ”Tosi hyvää. Ei arvaisi, että on vegaanista ja gluteenitonta”, on yleisin kommentti. Piirakka on ihanan mehevää ja maistuvaa. Onnistuu takuuvarmasti. Ehdottomasti kannattaa kokeilla!

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisempänä, on ihana gluteeniton ja vegaaninen puolukka-valkosuklaajuustokakku. Kakun brownie-pohja on mielettömän hyvää ja suklaista. Pohja valmistuu riisijauhoista ja mantelijauheesta. Juustokakkumassa hyydytetään agar agar hyytelöimisjauheella. Kakun voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi, maku vaan paranee.

t. Himoleipuri Leila
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
3 kommenttia
Pidän todella blogistasi., Kiitos, että tarjostavat erittäin mukavia artikkeleita. Toivon, että voit jatkaa niiden päivittämistä
Nyt herahti vesi kielelle ja jauhopeukaloa syyhyttää. Useampikin näistä ohjeista menee varmasti testiin, erityisesti puolukkavalkosuklaajuustokakku browniepohjalla. Voi kun olisi joku syy leipoa ja tulisi vieraita käymään!
Kiva kun innostuit ohjeistani. Voihan sitä leipoa joskus omaksi iloksi ja antaa palan vaikka naapurillekin. Puolukasta saa kyllä monenlaista ihanaa herkkua. Loistava syksyn marja.