”Oikein hyvää! Ei arvaisi, että on tehty tattarista”. Näin kommentoitiin tätä gluteenitonta puolukka-tattaripiirakkaa. Usein ajatellaan, että tattari on voimakkaan makuista. Tässä piirakassa tattari saa kaverikseen puolukan, joka hienosti tasapainottaa tattarin makua. Kookoshiutaleet muruseoksessa antavat myös oman makuvivahteen piirakalle.

Puolukka-tattaripiirakan raaka-aineet ja tekotapa ovat simppelit. Margariini ja sokeri vaahdotetaan. Huoneenlämpöiset munat lisätään yksitellen. Jos munat ovat jääkaappikylmiä, ne helposti juoksettavat rasvan. Itse säilytän kananmunat huoneenlämmössä. Tällöin ne ovat aina leivontavalmiina. Pohjataikinaan tulee ainoastaan tattarijauhoja.
Taikina levitetään piirakkavuoan pohjalle, päälle laitetaan puolukkasurvos ja pinnalle ripotellaan muruseos. Muruseoksessa on tattarihiutaleiden lisäksi kookoshiutaleita. Puolukka, tattari ja kookos ovat mielestäni erinomainen combo.

Olen saanut tämän ohjeen ystävältäni Hilkalta, joka on tarjonnut piirakkaa kahvilassaan. Hän kannusti minua kokeilemaan ohjettaan, sillä ”puolukka-tattaripiirakka oli kaikkien, myös sekasyöjien suosiossa!” Kyllä kannatti testata. Piirakan maku vaan paranee parin päivän aikana. Edellyttäen, että se ei tule aiemmin syötyä. ? Vaniljakastike tai -jäätelö sopii mainiosti piirakan kanssa.
Olethan huomannut, että minulla on monenlaisia puolukasta tehtyjä leivonnaisia täällä blogissani; puolukka-pannacottakakku, puolukka-kinuskipiirakka, kookos-puolukkapiirakka sekä gluteenittomina ja vegaanisina ohjeina puolukka-valkosuklaajustokakku ja puolukkamurupiirakka. Puolukka on kyllä mainio marja leivonnassa. Se sopii moneksi.

Leivonnan iloa myös sinulle!
T. Himoleipuri Leila

Raaka-aineet
Pohjataikina
100 g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
4 dl puolukkasurvosta
Muruseos päälle
50 g margariinia sulatettuna
1 dl tattarihiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
¾ dl sokeria
Näin valmistat
Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26-28 cm) margariinilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Valmista pohjataikina. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää lopuksi tattarijauho, johon olet sekoittanut leivinjauheen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Lisää päälle puolukkasurvos.
Valmista muruseos. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää hieman jäähtynyt margariini kuivien aineiden joukkoon. Sekoita seos murumaiseksi.
Ripottele muruseos puolukkasurvoksen päälle.
Paista piirakkaa alatasolla uunissa noin 40-45 minuuttia.
Tarjoa piirakka vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkit
Voit laittaa pohjataikinaan mausteeksi kardemummaa. Muruseoksessa sokerin voi korvata fariini- tai kookossokerilla.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂