Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka

Himoleipuri

Puolukka ja kinuski ovat vastustamaton yhdistelmä. Kinuski taittaa sopivasti puolukan kirpeyttä. Onneksi puolukkaa tulee tänä syksynä hyvin, varsinkin kun tuo muu marjasato on jäänyt vähän heikommaksi.

Viikonloppuna tuli taasen leivottua puolukasta. Kuopus oli käymässä, joten herkkuja pöytään. Piirakan täytteen ohjeen löysin Hellapoliisin sivuilta, Kinuskiset puolukkapiiraat. Lisäsin puolukoiden määrää täytteessä reilusti, koska tykkään kovasti puolukan mausta. Täyte on nopea ja helppo valmistaa ja lopputulos kirpeän makea, vanukasmainen.  

Pohjan tähän gluteenittomaan puolukka-kinuskipiirakkaan leivoin tattarista, joka mielestäni sopii loistavasti yhteen puolukoiden kanssa. Pohjan rakenteeseen olen tyytyväinen: pysyy hyvin koossa, eikä murene leikatessa.

Piirakan täyte vaatii normaalia pitemmän paistoajan hyytyäkseen, noin 50-55 minuuttia. Jos piirakan reunat alkavat tummua liikaa, laita leivinpaperi päälle. Piirakka on valmis, kun täyte ei ole juoksevaa, mutta vielä kuitenkin vähän tytisee. Täyte jähmettyy jäähtyessään.

Piirakka on parhaimmillaan kylmänä. Voit leipoa sen valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Maku vaan paranee piirakan muhiessa yön yli.

Gluteeniton puolukka-kinuskipiirakka

Himoleipuri Puolukka ja kinuski ovat vastustamaton yhdistelmä. Kinuski taittaa sopivasti puolukan kirpeyttä. Onneksi puolukkaa tulee tänä syksynä hyvin, varsinkin kun tuo muu marjasato on jäänyt vähän heikommaksi. Viikonloppuna tuli taasen leivottua… Makeat gluteeniton, makea piirakka, puolukka, kinuski, puolukkapiirakka, puolukka-kinuskipiirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
100 g margariinia
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl tattaripohjaista vaaleaa jauhoseosta (Virtasalmen Viljatuote)
2 dl tattarijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä

Täyte
4 dl puolukoita
3 kananmunaa
1 prk (= 2 dl) kinuskikastiketta
1 prk (=2½ dl) vaniljakastiketta
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun
2 dl puolukoita

Näin valmistat

Laita uuni kuumeneman 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjainen vuoka (halkaisija 22-24 cm) ja voitele vuoan reunat margariinilla.

Valmista pohjataikina. Vatkaa margariini ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan muutamassa erässä. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään.

Valmista täyte. Vaahdota munat kevyesti kulhossa. Lisää joukkoon kinuskikastike ja vaniljakastike sekä vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille veteen kostutetuin käsin. Kaada puolukat pohjan päälle ja viimeiseksi kinuski-vaniljakastikeseos.

Paista piirakka uunissa 50-55 minuuttia. Jos reunat alkavat tummua liikaa, laita leivinpaperi vuoan päälle.

Tarjoa piirakka jäähtyneenä ja koristele puolukoilla.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Leena Salomaa 11 syyskuun, 2019 - 9:11 am

Mahtavia ohjeita täältä mukavasti löytyy 🤗 kiitos 💜

Vastaa
Himoleipuri 11 syyskuun, 2019 - 7:43 pm

Oi kiitos paljon kommentistasi, Leena! 😍 Kiva kun olet löytänyt blogini. Ja tosi mukavaa, jos ohjeistani on iloa sinulle. Leipominen on minulle rakas harrastus. 🧡

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää