Gluteeniton kookos-puolukkapiirakka

Himoleipuri

Puolukan satokausi on parhaillaan menossa. Mainio puolukka sopii leivontaan, hillottavaksi, mehuksi sekä ruokien lisäkkeeksi. Puolukasta ja karkeasta riisijauhosta saat tehtyä parhaan vispipuuron. Muutamana syksynä olen tehnyt puolukoista viinihapolla mehua, lopputuloksena ihanan raikas juoma. Kun puolukkajuomaan lisää kivennäisvettä tai muuta kuplivaa, siitä saa upean juhlajuoman.

Viikonloppuna tuli käytyä puolukkametsässä, ja pitihän sitä taasen leipoa jotain uutta tuoreista puolukoista. Tällä kertaa halusin kokeilla puolukan ja kookoksen liittoa. Tein puolukkapiirakalle kookoshiutaleista kuorrutuksen. Toimi tosi hyvin, ihanan rapea ja maukas kuorrutus. Mausteeksi lisäsin myös kanelia, joka antoi piirakalle oman kivan säväyksen.  

Tänään leivoin kookos-puolukkapiirakkaa jo toistamiseen. Sunnuntaina puolukkareissun jälkeen tein testiversion, joka meni kerralla maaliin. Jee! Sää kuitenkin muuttui tosi pilviseksi ja sateiseksi, joten hyvästi piirakan kuvausmahdollisuus. Päivä lyhenee näin syksyllä kovaa vauhtia ja valo vähenee. Tämä tuo näköjään oman haasteensa leivontakuvauksiin, mutta koetetaan pärjätä.

Jos sinua kiinnostaa myös muut puolukkaleivonnaiseni, niin täältä blogista löytyy puolukka-pannacottakakun ja puolukka-kinuskipiirakan ohjeet.

Satoisaa puolukkaretkeä metsään tai torille!

Gluteeniton kookos-puolukkapiirakka

Himoleipuri Puolukan satokausi on parhaillaan menossa. Mainio puolukka sopii leivontaan, hillottavaksi, mehuksi sekä ruokien lisäkkeeksi. Puolukasta ja karkeasta riisijauhosta saat tehtyä parhaan vispipuuron. Muutamana syksynä olen tehnyt puolukoista viinihapolla mehua, lopputuloksena… Makeat gluteeniton, piirakka, makea piirakka, kookos, puolukka, kookos-puolukkapiirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Virtasalmen Viljatuote)
1 dl perunajauhoja
1 dl maitoa

Täyte
3-4 dl puolukoita

Kuorrutus
½ dl sulatettua margariinia
¾ dl sokeria
1½ dl kookoshiutaleita
1 rkl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Virtasalmen Viljatuote)
1 tl vaniljasokeria
½-1 tl kanelia

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja ja reunat margariinilla.

Valmista taikina. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina piirakkavuokaan. Ripottele päälle puolukat. Mikäli käytät pakastepuolukoita, lisää ne jäisinä.

Valmista kuorrutus. Sulata margariini ja anna hieman jäähtyä. Sekoita muut aineet joukkoon.

Ripottele kuorrutusseos puolukoiden pinnalle.

Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 40-45 minuuttia. Tarjoa piirakka jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkit

Jos pidät kovasti kookoksen mausta, käytä pohjataikinassa maidon tilalla kookosmaitoa ja korvaa sokeri kookossokerilla. Jos taasen kookos ei ole sinun juttusi, voit korvata kookoshiutaleet gluteenittomilla kaura- tai tattarihiutaleilla.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Aino 19 syyskuun, 2019 - 9:42 pm

Nam, kuulostaa tosi herkulliselta! 🙂

Vastaa
Himoleipuri 20 syyskuun, 2019 - 1:54 pm

Kiitos Aino! Kookos sopii tosi hyvin puolukan kanssa. Meillä jo kaksi piirakkaa syöyty. 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää