Ihana raparperiaika on taasen käsillä. Blogistani löytyy jo kuusi makoisaa gluteenitonta ohjetta raparperin satokauteen. Taidan olla vähän hurahtanut raparperiin. On se vaan niin hyvää ja raparperista on moneksi. Maankuulusta maisemakahvilan raparperipiirakasta on täällä blogissani gluteeniton versio, joka nimi on gluteeniton mehevä raparperipiirakka sekä versio gluteenittomasta ja vegaanisesta maisemakahvilan raparperipiirakasta.
Olen aikaisemmin julkaissut myös raparperi-toscapiirakan, raparperi-mansikkamurupaistoksen, mansikka-raparperipiirakan sekä mansikka-raparperipiirakan vaniljakreemillä ohjeet. Mikä vielä puuttuu? Se yksinkertaisin ja mutta niin herkullinen gluteeniton raparperipiirakka kermaviilillä. Monesti yksinkertaisimmat jutut ovat niitä parhaita.
Tämä gluteeniton raparperipiirakka on sarjassamme helppoja ja nopeita tehdä. Piirakkaohjeeni salainen ase on kaneli, joka tuo erinomaisen säväyksen piirakkapohjan makuun ja sopii loistavasti yhteen raparperin kanssa. Jauhoina käytin gluteenittomia kaurahiutaleita ja Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Voit käyttää myös Pirkan vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, josta saa vähän pehmeämmän rakenteen.
Jos haluat kauniin ulkomuodon piirakalle, laita piirakkapohjalle ensin kermaviilitäyte. Asettele sen jälkeen raparperiviipaleet haluamallasi tavalla. Kaunista tulee. Toki voit laittaa pohjan päälle ensin raparperit ja kaataa sitten täytteen päälle. Molempi käy.
Raparperipiirakan on hyvä antaa vähän jäähtyä ennen tarjoamista. Halutessani voit vielä siivilöidä pinnalle tomusokeria. Ja sitten eiku naatiskelemaan! Namskis!
T. Himoleipuri Leila
Raaka-aineet
Pohja
100 g margariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Virtasalmen Viljatuote tai Pirkka
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Täyte
4 dl raparperinpaloja
1 prk (= 200 g) kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Näin valmistat
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele margariinilla piirakkavuoka, jonka halkaisija on 24–26 cm.
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Pyöräytä taikina tasaiseksi nuolijalla. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Huuhtele ja kuivaa raparperin varret. Paloittele ne noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Sekoita kermaviilin joukkoon kananmuna ja sokerit.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
Kaada kermaviilitäyte piirakkapohjan päälle ja asettele pinnalle raparperinpalat.
Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte näyttää hyytyneen.
Vinkit
Kermaviilin asemasta voit käyttää turkkilaista jogurttia, joka antaa kermaisen pehmeän maun täytteeseen.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
5 kommenttia
Erinomainen ohje! Juuri sopiva yhdistelmä makeutta ja kirpeyttä. Gluteeniton puolisoni oli erityisen ilahtunut piirakan pohjan rakenteesta.
Kiitos ihanasta palautteestasi. Raparperipiirakka on kyllä herkullista. Tykkään käyttää taikinoissa gluteenittomia kaurahiutaleita, jotka tekevät pohjasta murean ja maukkaan.
Hei.
Millä korvaisit kermaviilin, kun pitää olla maidoton?
Margariiniä löytyy maidottomana, sen tarkistin.
Kati
Voit käyttää kermaviilin tilalla Alpron soijajogurttia. Silloin voit jättää myös kananmunan pois.
Hei, kiitos tästä toimivasta ja maukkaasta ohjeesta. Meni kuin kuumille kiville ja nyt pitää leipoa lisää ?. Kiitos että pidät gluteiinitonta blogia, sinulla on hyvät ja toimivat reseptit, olen seurannut ja leiponut jo monta kertaa…ja aina vaan erinomaista pukkaa tulemaan sinun resepteillä ❤️ Hyvää kesää sinulle ? Nautitaan ja leivotaan suomen marjoilla ja vihanneksilla ?