Gluteeniton raparperipiirakka

Himoleipuri

Ihana raparperiaika on taasen käsillä. Blogistani löytyy jo kuusi makoisaa gluteenitonta ohjetta raparperin satokauteen. Taidan olla vähän hurahtanut raparperiin. On se vaan niin hyvää ja raparperista on moneksi. Maankuulusta maisemakahvilan raparperipiirakasta on täällä blogissani gluteeniton versio, joka nimi on gluteeniton mehevä raparperipiirakka sekä versio gluteenittomasta ja vegaanisesta maisemakahvilan raparperipiirakasta.

Olen aikaisemmin julkaissut myös raparperi-toscapiirakan, raparperi-mansikkamurupaistoksen, mansikka-raparperipiirakan sekä mansikka-raparperipiirakan vaniljakreemillä ohjeet. Mikä vielä puuttuu? Se yksinkertaisin ja mutta niin herkullinen gluteeniton raparperipiirakka kermaviilillä. Monesti yksinkertaisimmat jutut ovat niitä parhaita.

Raparperipiirakan raaka-aineet

Tämä gluteeniton raparperipiirakka on sarjassamme helppoja ja nopeita tehdä. Piirakkaohjeeni salainen ase on kaneli, joka tuo erinomaisen säväyksen piirakkapohjan makuun ja sopii loistavasti yhteen raparperin kanssa. Jauhoina käytin gluteenittomia kaurahiutaleita ja Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Voit käyttää myös Pirkan vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, josta saa vähän pehmeämmän rakenteen.

Täytteeksi tulee viipaloitua raparperiä ja maustettu kermaviili-kananmunaseos

Jos haluat kauniin ulkomuodon piirakalle, laita piirakkapohjalle ensin kermaviilitäyte. Asettele sen jälkeen raparperiviipaleet haluamallasi tavalla. Kaunista tulee. Toki voit laittaa pohjan päälle ensin raparperit ja kaataa sitten täytteen päälle. Molempi käy.

Piirakka menossa uuniin

Raparperipiirakan on hyvä antaa vähän jäähtyä ennen tarjoamista. Halutessani voit vielä siivilöidä pinnalle tomusokeria. Ja sitten eiku naatiskelemaan! Namskis!

Ihanaa kesäkuun alkua ja nautitaan luonnon upeasta vihreydestä!
T. Himoleipuri Leila

Gluteeniton raparperipiirakka

Himoleipuri Ihana raparperiaika on taasen käsillä. Blogistani löytyy jo kuusi makoisaa gluteenitonta ohjetta raparperin satokauteen. Taidan olla vähän hurahtanut raparperiin. On se vaan niin hyvää ja raparperista on moneksi. Maankuulusta maisemakahvilan… Makeat gluteeniton, makea piirakka, raparperi, raparperipiirakka, helppo raparperipiirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
100 g margariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Virtasalmen Viljatuote tai Pirkka
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Täyte
4 dl raparperinpaloja
1 prk (= 200 g) kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele margariinilla piirakkavuoka, jonka halkaisija on 24–26 cm.

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää kananmuna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Pyöräytä taikina tasaiseksi nuolijalla. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Huuhtele ja kuivaa raparperin varret. Paloittele ne noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Sekoita kermaviilin joukkoon kananmuna ja sokerit.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.

Kaada kermaviilitäyte piirakkapohjan päälle ja asettele pinnalle raparperinpalat.

Paista piirakkaa uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte näyttää hyytyneen.

Vinkit

Kermaviilin asemasta voit käyttää turkkilaista jogurttia, joka antaa kermaisen pehmeän maun täytteeseen.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

3 kommenttia

Kati 25 kesäkuun, 2022 - 11:48 pm

Hei.
Millä korvaisit kermaviilin, kun pitää olla maidoton?
Margariiniä löytyy maidottomana, sen tarkistin.
Kati

Vastaa
Himoleipuri 26 kesäkuun, 2022 - 9:57 pm

Voit käyttää kermaviilin tilalla Alpron soijajogurttia. Silloin voit jättää myös kananmunan pois.

Vastaa
Minna 10 kesäkuun, 2022 - 4:15 pm

Hei, kiitos tästä toimivasta ja maukkaasta ohjeesta. Meni kuin kuumille kiville ja nyt pitää leipoa lisää 😁. Kiitos että pidät gluteiinitonta blogia, sinulla on hyvät ja toimivat reseptit, olen seurannut ja leiponut jo monta kertaa…ja aina vaan erinomaista pukkaa tulemaan sinun resepteillä ❤️ Hyvää kesää sinulle 💛 Nautitaan ja leivotaan suomen marjoilla ja vihanneksilla 👍

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää