Gluteeniton mehevä raparperipiirakka

Himoleipuri

Raparperikausi on ihanan pitkä, kestää toukokuusta elokuulle. Kirpeästä raparperista voi leipoa monenlaisia herkkuja. Yksi suositumpia raparperileivonnaisia on maisemakahvilan raparperipiirakka. Piirakan suosio piilee raparperin kirpakkuudessa, mehevässä rahkatäytteessä ja pinnan rapeassa muruseoksessa. Leivoin gluteenittoman raparperipiirakan pitkälti tämän kuuluisan maisemakahvilan piirakan ohjeella muuttaen raaka-aineet gluteenittomiksi ja vähän ohjetta varioiden. Makoisan mehevää tuli!

Gluteeniton mehevä raparperipiirakka

Himoleipuri Raparperikausi on ihanan pitkä, kestää toukokuusta elokuulle. Kirpeästä raparperista voi leipoa monenlaisia herkkuja. Yksi suositumpia raparperileivonnaisia… Makeat gluteeniton, piirakka, raparperi, raparperipiirakka, maisemakahvilan raparperipiirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohjaan ja muruseos päälle
4 dl gluteenitonta jauhoseosta, sis. tattaria (Virtasalmen Viljatuote)
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1½ dl sokeria
150 g voita
1 kananmuna
1 dl piimää

Täyte
5 dl raparperia paloiteltuna
1 prk (= 200 g) vaniljarahkaa
½ dl sokeria
1 kananmuna

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko raparperit paloiksi. Sulata voi. Sekoita kuiva-aineet keskenään kulhossa ja lisää voisula. Sekoita murumaiseksi. Ota neljännes muruseoksesta toiseen kulhoon. Tämä tarvitaan viimeiseksi piirakan pinnalle.

Lisää suurempaan muruseokseen piimä ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina lusikan avulla tasaiseksi leivinpaperin päälle uunivuokaan (käyttämäni vuoan koko 32 cm x 24 cm). Ripottele päälle raparperin palat.

Sekoita täytteen rahka, sokeri ja kananmuna keskenään. Kaada täyte raparperipalojen päälle.Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista piirakkaa uunissa noin 30-35 minuuttia.

Vinkit

Jos haluat tehdä uunipellillisen, tee ohje kaksinkertaisena. Piimän tilalla voi käyttää pohjataikinassa myös jogurttia tai kermaviiliä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

23 kommenttia

Riitta 14.6.2023 - 9:47

Miksihän en löydä ohjeestasi uunin lämpötilaa?
Paistan nyt 200 C toivottavasti onnistuu

Vastaa
Pipsa70 14.6.2023 - 15:35

Moikka ?
Mä olin unohtanut laittaa lämpötilan ja vasta nyt huomasin postauksen, mutta 200 asteessa olen paistanut, toivottavasti sinun piirakkasi onnistui.

Vastaa
Himoleipuri 17.6.2023 - 12:08

Lämpötila löytyy valmistusohjeen alusta. 200 astetta on juuri oikea ?

Vastaa
Pipsa vm.1970 11.6.2021 - 20:21

Heips!
Enpäs ole ennen tehnyt mitään gluteenitonta!
Paitsi ehkä ammattikoulussa -87 jännä nähdä mitä tulee tein pyöreään vuokaan laitoin puoleen raparperiä, puoleen omenaa tytär kun maidoton niin laitoinpa testiin alpron vanilja jogurtin korvasin sillä sekä piimän pohjasta/ että rahkan täytteestä ?? katsotaan mitä tulevan pitää ?

Vastaa
Himoleipuri 17.6.2021 - 22:52

Hei! Mahtavaa, että olet leiponut gluteenittomasti. 🙂 Toivottavasti piirakka onnistui hyvin ja maistui makoisalta. Blogistani löytyy myös oma ohje gluteenittomaan ja vegaaniseen raparperipiirakkaan.

Vastaa
Niina 4.6.2021 - 13:07

Tein toisesta glut jauhoseoksesta ja laitoin 3 dl sitä + 1 dl tattarijauhoja (koska niitä löytyi kaapista) Laitoin myös piimän sijaan kreikkalaista jugurttia (jämä)/kermaviiliä. Vahingossa ostin kaupasta sitruunarahkaa joten… 🙂 Nyt piirakka uunissa. Mielenkiinnolla jään odottamaan mitä tulee ja keitän kahvit. Jos tämä onnistuu teen ensikerralla herukoista. Oli todella helppo resepti, säästyin suurilta tiskeiltä.

Vastaa
Himoleipuri 4.6.2021 - 22:40

Kiva kun olet leiponut raparperipiirakkaa. Tämä ohje sallii aika mukavasti gluteenittoman jauhoseoksen vaihtamisen. Toivottavasti piirakka onnistui hyvin. Herukoista tulee myös taivallisen hyvää piirakkaa. Blogista löytyy ohje gluteenittomaan herukkapiirakkaan, joka on hyvin samankaltainen kuin tämä piirakka. Mukavaa kesää ja leivonnan iloa!

Vastaa
Niina 5.6.2021 - 17:20

Hyvin onnistui, todella herkullista. Jatkoon!

Vastaa
Himoleipuri 6.6.2021 - 20:26

Kiitos, kiva kun tykkäsit ohjeesta. Tämä on kyllä mehevän herkullista.

Vastaa
Leena 10.10.2020 - 19:56

Tein muuten ohjeesi mukaan, mutta raparperin sijaan laitoin pellilliseen litran punaisia ja mustia viinimarjoja. Tulipa herkkua, kannattaa kokeilla ?! Onnistuin myös kerrankin ottamaan marjat sopivaan aikaan pakkasesta, niin että ne ehtivät sulaa, mutteivät olleet liian märkiä. Nuo Virtasalmen gluteenittoman jauhot olivat mukava tuttavuus – eivät ole niin mautonta höttöä, kuin aikaisemmin käyttämäni Semperin jauhot.

Vastaa
Himoleipuri 10.10.2020 - 21:55

Kiva kun olet leiponut ohjeellani! Piirakkapohjaan voi laittaa raparperin asemasta melkein mitä marjoja vaan. Oletko muuten huomannut, että blogissani on myös herukkapiirakan ohje? Se on aika saman kaltainen kuin tämä rapaperipiirakka.

Vastaa
Linda 19.8.2020 - 16:41

Kiitos ihanasta ohjeesta. Hieman muokkasin sitä itse ja tuli silti todella hyvää. Laitoin pohjaan piimän sijaan 1dl valion kreikkalaista sitruuna kerrosjugurttia. Ja täytteeseen myös samaa jugurttia 200g. Suosittelen kokeilemaan! toimii raparperin kanssa.

Vastaa
Himoleipuri 20.8.2020 - 18:10

Kiva kun olet löytänyt ohjeeni ja tykkäsit. 🙂 Ja kiitos hyvästä vinkistäsi. Kreikkalainen sitruunakerrosjogurtti varmasti sopii hyvin. Pitääpä joskus kokeilla.

Vastaa
Jelena Vanssen 10.6.2020 - 17:38

Piirakka on vielä uunissa, mutta: resepti on todella helppo. Yritän käyttää aina ns. aitoja elintarvikeita, eli käytin tavallista rahkaa + vaniljatankoa. Lisäsin päälle vielä paahdettua hasselpähkinärouhetta. Touksu on niin hyvä! Kiitos reseptistä!

Vastaa
Himoleipuri 10.6.2020 - 23:44

Kiitos paljon! Kiva, kun kokeilet ohjettani. Paahdettu hasselpähkinärouhe sopii varmasti erinomaisesti piirakkaan. Kiitos vinkistä. Mukavaa kesää ja leivonnan iloa sinulle! 🙂

Vastaa
Anni 15.6.2020 - 12:15

Kiitos reseptistä! Ennen leivontaan ryhtymistä varmistaisin vielä, että täytyykö jauhoseoksessa sisältää tattaria? Ja jos täytyy, niin miksi? Leivon harvoin gluteenitonta niin tämä on minulle vähän vierasta. 🙂

Vastaa
Himoleipuri 15.6.2020 - 21:59

Kiva kun olet löytänyt reseptini. 🙂 Jauhoseoksissa on aika paljon eroja ja siksi mainitsen millä jauhoseoksella olen leiponut ohjeen. Tähän raparperipiirakkaan käytin Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta, jossa on tattaria. Jauhoseoksen maku sopii mielestäni hyvin raparperin kanssa. Voit tehdä piirakan myös muusta gluteenittomasta jauhoseoksesta. Hyvää kesää ja leivonnan iloa! 🙂

Vastaa
Emmi 8.6.2020 - 16:19

Helppo tehdä ja erittäin maukas lopputulos. Kiitos hyvästä reseptistä! 🙂

Vastaa
Himoleipuri 9.6.2020 - 18:33

Kiitos paljon! 🙂 Kiva kuulla, että olet testannut reseptiä. Tää ohje on kyllä myös minun lemppareitani. Aurinkoista kesää!

Vastaa
Matilda 21.4.2020 - 22:27

Pakko tulla kehumaan, että ihan mielettömän hyvä resepti! Tosi helppo, mut niin taivaallisen makuinen. Tuli super kuohkee ja mehevä piirakka, kiitos!

Vastaa
Himoleipuri 22.4.2020 - 23:12

Oi kiitos paljon ihanasta palautteestasi! 🙂 Tää resepti on kyllä paras. Siinä on pohjana kuuluisa Maisemakahvilan raparperipiirakka, jonka muokkasin gluteenittomaksi. Raparperin tilalla voi käyttää myös omenaviipaleita tai marjoja. Aurinkoisia kevätpäiviä ja leivonnan iloa sinulle!

Vastaa
Sandra 23.7.2019 - 22:38

Raparperi on niin ihanan kirpeää ja varmasti toimii hyvin muruseoksen kanssa 🙂

Vastaa
Himoleipuri 24.7.2019 - 13:56

Juu, toimii tosi hyvin! ? Ja rahkatäyte antaa mukavaa mehevyyttä piirakkaan.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää