Gluteeniton mansikka-raparperipiirakka

Himoleipuri

Tänä kesänä raparperia on riittänyt koko kesäksi ja kotimaisia mansikoitakin riittää vielä. Meillä mökillä mansikat kypsyivät aika myöhään. Ne kun ovat piiloutuneet pitkän pikkusydänkukkapenkin ja marjapensaiden välimaastoon. Mutta hyvää kannatti odottaa. Oman maan mansikat ovat kyllä niitä makoisimpia. Suoraan penkistä poimittuna niin tuoreita ja makean meheviä.

Gluteeniton mansikka-raparperipiirakka on kesä parhaita herkkuja. Kokeilin tehdä piirakasta vähän kevyemmän ja kuohkeamman version. Vatkasin kananmunat ja sokerin vaahdoksi ja vaahtoon lisäsin sulatetun rasvan ja kuivat aineet. Kylläpä piirakka oli kauniin näköinen kun laitoin sen uuniin. Silmät söivät piirakkaa jo tuossa vaiheessa. Vesi kielellä jäin odottamaan piirakkaa uunista ulos.

Hupsista heijaa! Uunissa mansikka-ja raparperipalat olivatkin pujahtaneet piiloon, piirakan sisään. Piirakka saikin uuden nimen: mansikka-raparperipiilopiirakka. Gluteeniton kakkutaikina ei jaksanut kantaa painavia täytteitä pinnallaan. Himoleipurikin oppii näköjään aina uutta. Tai onhan tämä juttu jo aiemminkin koettu, mutta aina sitä tahtoo itsepäisesti kokeilla että, jospa nyt saisin onnistumaan.

Eiku uutta piirakkaa tekemään. Onneksi mansikoita ja raparperia riitti. Tein piiirakan toisella tapaa. Sekoitin kuiviin aineisiin sulatetun rasvan ja vain yhden kananmunan. Alkuperäisessä ohjeessa oli kaksi munaa.

Yes! Nyt piirakasta tuli sen näköinen kuin odotin. Täytteet pysyivät pinnalla!

Kumpi parempi piirakka? Sinä saat päättää. Piilopiirakka oli kyllä makoisan mehevää. Toinen piirakka mielestäni taasen syötävän kaunis. Molemmat herkkua! Mansikka-raparperipiirakka kannattaa tarjota vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Täydellinen kesäherkku!

Gluteeniton mansikka-raparperipiirakka

Himoleipuri Tänä kesänä raparperia on riittänyt koko kesäksi ja kotimaisia mansikoitakin riittää vielä. Meillä mökillä mansikat kypsyivät… Makeat gluteeniton, piirakka, mansikkapiirakka, raparperipiirakka, mansikka, raparperi European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
2½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
1 kananmuna
1 dl maitoa

Täyte
3 dl raparperia paloina
2 dl mansikkaa viipaleina ja lohkoina

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota mantelijauheella piirakkavuoka. Leikkaa raparperit paloiksi sekä mansikat viipaleiksi ja lohkoiksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää juokseva margariini, muna ja maito. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina piirakkavuoan pohjalle. Laita raparperipalat sekä mansikkaviipaleet ja -lohkot taikinan päälle.

Paista uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa piirakka jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Minna 23.5.2023 - 13:30

Minkä kokoiseen vuokaan piirakka on tehty?

Vastaa
Himoleipuri 23.5.2023 - 22:41

Tämän irtopohjavuokani halkaisija on 25 cm.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää