Gluteeniton raparperi-toscapiirakka

Himoleipuri

Raparperi on kevään odotetuin herkku. Se on monipuolinen vihannes, josta voi leipoa monenlaisia piirakoita, tehdä kiisseliä sekä keittää hilloa ja mehua. Ensimmäisistä raparpereista on saatava raparperipiirakkaa jo toukokuussa. Myöhemmin kesällä keitän paksummista varsista hilloa ja mansikoiden kypsyessä teen raparperi-mansikkapiirakkaa ja -kiisseliä.

Satokauden ekan raparperipiirakan leivon aina mökillä. Näin tein tänäkin vuonna. Leivoin viikonloppuna makoisan rapean raparperi-toscapiirakan. Gluteenittomassa raparperi-toscapiirakassa makea tosca kesyttää ihanasti kirpeän raparperin.

Omat raparperit olivat vielä pieniä, mutta onneksi sain serkultani raparpereja.
Piirakka esipaistetaan ennen toscakuorrutuksen lisäämistä päälle.

Raparperipiirakan kanssa on hyvä nauttia maitotaloustuotetta, sillä raparperin sisältämä oksaalihappo sitoo kalsiumia. Piirakka maistuukin ihanalta vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Oletko muuten huomannut, että blogistani löytyy myös gluteeniton versio kuuluisasta Maisemakahvilan raparperipiirakasta? Se löytyy nimellä Gluteeniton mehevä raparperipiirakka. Piirakka pääsi blogini ensimmäiseksi reseptiksi viime heinäkuussa.

Herkullista raparperiaikaa!
t. Himoleipuri Leila

Gluteeniton raparperi-toscapiirakka

Himoleipuri Raparperi on kevään odotetuin herkku. Se on monipuolinen vihannes, josta voi leipoa monenlaisia piirakoita, tehdä kiisseliä… Makeat gluteeniton, makea piirakka, raparperi, raparperipiirakka, toscakuorrutus, raparperi-toscapiirakka European Tulosta
Serves: pellillinen
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

4 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta, Semper
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g voita tai margariinia sulatettuna
1 dl maitoa
2 kananmunaa
6-8 dl raparperikuutioita

Toscakuorrutus
75 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 rkl hienoa gluteenitonta jauhoseosta, Semper
2 rkl maitoa
100 g mantelilastuja

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipannulle. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Leikkaa raparperit kuutioiksi.

Valmista piirakkataikina. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää sulatettu voi, maito ja kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperoidulle uunipannulle.

Ripottele taikinan päälle raparperikuutiot.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

Tee toscakuorrutus. Sulata kattilassa voi ja sokeri. Lisää jauhoseos ja maito sekä viimeisenä mantelilastut. Kiehauta kuorrutus.

Levitä kuorrutus esipaistetun piirakan päälle. Paista piirakkaa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes kuorrutus saa kauniin ruskean värin.

Tarjoa piirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää