Gluteeniton raparperi-mansikkamurupaistos

Himoleipuri

“Saa tehdä toistekin”, mieheni totesi, kun maistoi tekemääni gluteenitonta raparperi-mansikkamurupaistosta. Eilen tein paistosta uudelleen, koska se on vaan niin taivaallisen hyvää. Ja hyvin maistui tuo toinenkin satsi. 🙂

Raparperin satokausi on nyt parhaillaan. Raparperihulluus on tainnut iskeä minuun. Olen tänä kesänä leiponut raparperi-toscapiirakkaa, mehevää raparperipiirakkaa (gluteeniton versio Maisemakahvilan raparperipiirakasta) sekä nämä kaksi murupaistosta. Ja varmasti vielä leivon lisää raparperista, vastahan kausi on alussa.

Lisäsin toiseen paistokseen ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita. Tämä on huomioitu ohjeessa.

Viime viikonloppuna keitin mökillä purkilliset raparperihilloketta ja mansikka-raparperihilloa juhannusta varten valmiiksi. Jos teet raparperihilloa, kokeile ihmeessä kanelia mausteeksi. Tulee muuten mielettömän hyvää.

Tein paistokset molemmilla kertaa pakastimen aarteista.

Yllättäen löysin pakastimestani raparperipaloja ja viipaloitua mansikkaa. Niille piti keksiä käyttöä ennen uutta pakastuskautta. Syntyi ajatus tehdä gluteeniton raparperi-mansikkamurupaistos. Raparperi ja mansikka sopivasti loistavasti yhteen. Jos teet piirakan pakastetuista raaka-aineista, valuta ylimääräiset nesteet pois ja lisää 2 rkl perunajauhoja joukkoon. Muutoin riittää 1 rkl.

Herkullista raparperisesonkia! t. Himoleipuri Leila

Gluteeniton raparperi-mansikkamurupaistos

Himoleipuri “Saa tehdä toistekin”, mieheni totesi, kun maistoi tekemääni gluteenitonta raparperi-mansikkamurupaistosta. Eilen tein paistosta uudelleen, koska se on vaan niin taivaallisen hyvää. Ja hyvin maistui tuo toinenkin satsi. 🙂 Raparperin satokausi… Makeat gluteeniton, murupaistos, raparperi, mansikka, raparperi-mansikkamurupaistos European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Vuoan pohjalle
5–8 dl raparperia paloiteltuna
3 dl mansikkaa viipaloituna
½ dl ruokosokeria
1 tl kanelia
1–2 rkl perunajauhoja

Muruseos päälle
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Myllärin)
½ dl ruokosokeria
75 g voita tai margariinia

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele pieni uunivuoka rasvalla.

Paloittele raparperit ja viipaloi mansikat. Sekoita ruokosokeriin kaneli ja perunajauhot siivilöiden. Lisää seos raparperipalojen ja mansikkaviipaleiden joukkoon. Kaada seos uunivuoan pohjalle.

Tee muruseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Ripottele muruseos raparperi-mansikkaseoksen päälle.

Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes paistoksen pinta on ruskea.

Tarjoa paistos lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Vinkit

Voit tehdä piirakan myös pelkästään raparperista. Tuplaa silloin kanelin määrä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää