“Saa tehdä toistekin”, mieheni totesi, kun maistoi tekemääni gluteenitonta raparperi-mansikkamurupaistosta. Eilen tein paistosta uudelleen, koska se on vaan niin taivaallisen hyvää. Ja hyvin maistui tuo toinenkin satsi. 🙂

Raparperin satokausi on nyt parhaillaan. Raparperihulluus on tainnut iskeä minuun. Olen tänä kesänä leiponut raparperi-toscapiirakkaa, mehevää raparperipiirakkaa (gluteeniton versio Maisemakahvilan raparperipiirakasta) sekä nämä kaksi murupaistosta. Ja varmasti vielä leivon lisää raparperista, vastahan kausi on alussa.

Viime viikonloppuna keitin mökillä purkilliset raparperihilloketta ja mansikka-raparperihilloa juhannusta varten valmiiksi. Jos teet raparperihilloa, kokeile ihmeessä kanelia mausteeksi. Tulee muuten mielettömän hyvää.

Yllättäen löysin pakastimestani raparperipaloja ja viipaloitua mansikkaa. Niille piti keksiä käyttöä ennen uutta pakastuskautta. Syntyi ajatus tehdä gluteeniton raparperi-mansikkamurupaistos. Raparperi ja mansikka sopivasti loistavasti yhteen. Jos teet piirakan pakastetuista raaka-aineista, valuta ylimääräiset nesteet pois ja lisää 2 rkl perunajauhoja joukkoon. Muutoin riittää 1 rkl.


Raaka-aineet
Vuoan pohjalle
5–8 dl raparperia paloiteltuna
3 dl mansikkaa viipaloituna
½ dl ruokosokeria
1 tl kanelia
1–2 rkl perunajauhoja
Muruseos päälle
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Myllärin)
½ dl ruokosokeria
75 g voita tai margariinia
Näin valmistat
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele pieni uunivuoka rasvalla.
Paloittele raparperit ja viipaloi mansikat. Sekoita ruokosokeriin kaneli ja perunajauhot siivilöiden. Lisää seos raparperipalojen ja mansikkaviipaleiden joukkoon. Kaada seos uunivuoan pohjalle.
Tee muruseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä rasva. Ripottele muruseos raparperi-mansikkaseoksen päälle.
Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes paistoksen pinta on ruskea.
Tarjoa paistos lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Vinkit
Voit tehdä piirakan myös pelkästään raparperista. Tuplaa silloin kanelin määrä.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂