Se parempi gluteeniton suklaakakkupohja

Himoleipuri

Kaipaatko vähän parempaa gluteenitonta täytekakun pohjaa? Sellaista, joka maistuu suklaalle, on mehevä, kestää hyvin tuhdimmatkin täytteet, eikä ole höttöinen. Tässä sinulle sellainen. Jos kaipaat gluteenitonta ja vegaanista suklaakakkupohjaa, se löytyy täältä.

Täytekakkupohja syntyy perusraaka-aineista.

Tämä gluteeniton suklaakakkupohja on yksinkertainen valmistaa. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, margariini sulatetaan ja kananmunat vaahdotetaan vain kevyesti. Lisäksi taikinaan tulee maitoa ja lopuksi kuuma vesi. Gluteenittomaksi jauhoseokseksi käytin Semperin hienoa jauhoseosta, joka sopii mainiosti kakkuihin.

Valmistin kakkupohjan alumiinisessa vuoassa, joka johtaa lämpöä tasaisesti paistettaessa. Voit valmistaa kakkupohjan myös irtopohjavuoassa tai tasapohjaisessa uunivuoassa. Voitele vuoka huolella ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla, mantelijauheella tai karkealla riisijauholla.

Täytekakkupohja kannattaa tehdä etukäteen, mielellään edellisenä päivänä. Kakkupohjan myös pakastaa. Leikkaa kakkupohja valmiiksi kolmeen osaan ennen pakastamista. Tämä nopeuttaa kakun sulatusvaihetta.

Sahateräinen veitsi toimii parhaiten kakkupohjan leikkaamisessa.

Viikonloppuna on isänpäivä. Minulla kakkupohja odottaa jo pakkasessa valmiiksi leikattuna. Saas nähdä, minkälainen kakku siitä rakentuu. Täytteiksi tulee ainakin karpaloa ja kinuskia.

Mukavia isänpäivävalmisteluja!
t. Himoleipuri Leila

Se parempi gluteeniton suklaakakkupohja

Himoleipuri Kaipaatko vähän parempaa gluteenitonta täytekakun pohjaa? Sellaista, joka maistuu suklaalle, on mehevä, kestää hyvin tuhdimmatkin täytteet,… Makeat gluteeniton, kakkupohja, täytekakkupohja, suklaa, suklaakakkupohja European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta, Semper
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g margariinia sulatettuna
2 kananmunaa
¾ dl maitoa
¾ dl kuumaa vettä

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 20 cm) margariinilla ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Voit paistaa kakun myös isommassa vuoassa, jolloin siitä tulee matalampi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (kaakoajauhe siivilöiden), sulata margariini ja kuumenna vesi. Vaahdota kananmunat kevyesti. Lisää kuivien aineiden joukkoon sulatettu margariini, munavaahto ja maito hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kuuma vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.

Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa vaan se on kuiva, kakku on valmista. Jos paistat kakkupohjan halkaisijaltaan isommassa vuoassa, paistoaika on vähän lyhyempi.

Anna kakun jäähtyä vuoassa 5-10 minuuttia ennen kumoamista.

Kumoa kakku leivinpaperin päälle ritilälle, jos mahdollista. Tällöin kakku jäähtyy tasaisesti.

Vinkit

Tee kakkupohja jo edellisenä päivänä, jolloin se ehtii tekeytyä. Tällöin kakkupohja on helpompi leikata siististi.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

11 kommenttia

Suvi 3.2.2024 - 11:27

Hei, käsitänkö oikein, että VAIN kananmunat vaahdotetaan kevyesti, eikä kananmuna-sokeri?

Vastaa
Himoleipuri 3.2.2024 - 13:50

Hei! Kyllä, oikein käsitit. Mukavaa leivontaa 🙂

Vastaa
Anni 11.3.2023 - 23:28

Monelleko hengelle kakusta riittää? Jos tarvitsee tehdä 25hlö kakku niin miten tämän pohjan tekisit?

Vastaa
Himoleipuri 16.3.2023 - 21:18

Kakusta riittää 12-14 hengelle. Toki riippuu siitä, mitä muuta on tarjolla. Suosittelisin tekemään kaksi kakkupohjaa.

Vastaa
Marja-Liisa Tarkiainen 20.2.2024 - 11:42

Minun pitäisi tehdä 6-munan gluteeniton kakkupohja ja leikata se kolmeen osaan, täytteenä mansikkaa survottuna ja kermavaahtoa
Miten onnistuisin
Hautajaisiin, pitäisi alkaa tekemään viimeistään huomenna

Vastaa
Himoleipuri 20.2.2024 - 17:22

Blogistani löytyy kaksi gluteenitonta kakkupohjaa: suklaakakkupohja ja vaalea täytekakkupohja. Suklaapohja on tehty tuhdimmista aineista (sisältää rasvaa) ja vaalea on perinteinen sokerikakkupohja. On makuasia kumman pohjan haluaa täytekakkuun. Uskoisin, että riittää 1½-kertainen annos kummassakin kakkupohjassa. Ohje vaaleaan gluteenittomaan pohjaan löytyy täältä https://www.himoleipuri.fi/gluteeniton-vaalea-taytekakkupohja-sienikakku/ Täytekakkupohja kannattaa leipoa täyttämistä edeltävänä iltana, jolloin se on helpompi leikata osiin. Kakkulevyjen kostutus esimerkiksi maidolla tai sokerivedellä on hyvä tehdä ennen täytteiden lisäämistä. Näin kakusta tulee mehevä. Onnistunutta leivontaa!

Vastaa
Päivi 16.4.2022 - 12:04

Miten tämän kakun voisi koristella?

Vastaa
Himoleipuri 26.4.2022 - 23:03

Pahoittelen, että vastaukseni on viipynyt ja taitaa tulla jo myöhässä. En tiedä, huomasitko blogistani isänpäiväkakkuni, jonka tein tähän pohjaan https://www.himoleipuri.fi/gluteeniton-karpalo-kinuskisuklaakakku/ Tää oli kyllä tooosi hyvä. Periaatteessa voit täyttää ja koristella monella tapaa. Täytteenä voit käyttää marjoja, hilloja, kermavaahtoa, mousseja, kreemejä ym. Koristeluun voi käyttää myös täytteen mukaisia aineksia. Vain mielikuvitus on rajana. Kannattaa googletella suklaatäytekakkujen kuvia netistä ja napata mieluisin vaihtoehto.

Vastaa
Heta 22.10.2021 - 6:49

Voiko tämän kakkupohjan tehdä myös ilman kaakaojauhetta? Hakusessa vaalea kakkupohja, joka kestäisi moussetäytteet. Kiitos!

Vastaa
Himoleipuri 23.10.2021 - 10:22

Hyvä kysymys. Luulisin, että voisi toimia hieman ohjetta tuunaamalla. Jos kaakaojauheen jättää pois, jauhoseoksen määrää tulisi hieman nostaa. Suhdetta en osaa sanoa. Jos kokeilet, kertoisitko miten onnistui? Kiitos!

Vastaa
ML 18.2.2021 - 17:13

Tämähän ei itse asiassa ole suklaakakkupohja vaan kaakaopohja ? Vaikka suklaassa onkin kaakaota, ei pelkkä kaakao tee vielä suklaata.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää