Se parempi gluteeniton suklaakakkupohja

Himoleipuri

Kaipaatko vähän parempaa gluteenitonta täytekakun pohjaa? Sellaista, joka maistuu suklaalle, on mehevä, kestää hyvin tuhdimmatkin täytteet, eikä ole höttöinen. Tässä sinulle sellainen. Jos kaipaat gluteenitonta ja vegaanista suklaakakkupohjaa, se löytyy täältä.

Täytekakkupohja syntyy perusraaka-aineista.

Tämä gluteeniton suklaakakkupohja on yksinkertainen valmistaa. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään, margariini sulatetaan ja kananmunat vaahdotetaan vain kevyesti. Lisäksi taikinaan tulee maitoa ja lopuksi kuuma vesi. Gluteenittomaksi jauhoseokseksi käytin Semperin hienoa jauhoseosta, joka sopii mainiosti kakkuihin.

Valmistin kakkupohjan alumiinisessa vuoassa, joka johtaa lämpöä tasaisesti paistettaessa. Voit valmistaa kakkupohjan myös irtopohjavuoassa tai tasapohjaisessa uunivuoassa. Voitele vuoka huolella ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla, mantelijauheella tai karkealla riisijauholla.

Täytekakkupohja kannattaa tehdä etukäteen, mielellään edellisenä päivänä. Kakkupohjan myös pakastaa. Leikkaa kakkupohja valmiiksi kolmeen osaan ennen pakastamista. Tämä nopeuttaa kakun sulatusvaihetta.

Sahateräinen veitsi toimii parhaiten kakkupohjan leikkaamisessa.

Viikonloppuna on isänpäivä. Minulla kakkupohja odottaa jo pakkasessa valmiiksi leikattuna. Saas nähdä, minkälainen kakku siitä rakentuu. Täytteiksi tulee ainakin karpaloa ja kinuskia.

Mukavia isänpäivävalmisteluja!
t. Himoleipuri Leila

Se parempi gluteeniton suklaakakkupohja

Himoleipuri Kaipaatko vähän parempaa gluteenitonta täytekakun pohjaa? Sellaista, joka maistuu suklaalle, on mehevä, kestää hyvin tuhdimmatkin täytteet, eikä ole höttöinen. Tässä sinulle sellainen. Jos kaipaat gluteenitonta ja vegaanista suklaakakkupohjaa, se löytyy… Makeat gluteeniton, kakkupohja, täytekakkupohja, suklaa, suklaakakkupohja European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta, Semper
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g margariinia sulatettuna
2 kananmunaa
¾ dl maitoa
¾ dl kuumaa vettä

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 20 cm) margariinilla ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla. Voit paistaa kakun myös isommassa vuoassa, jolloin siitä tulee matalampi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (kaakoajauhe siivilöiden), sulata margariini ja kuumenna vesi. Vaahdota kananmunat kevyesti. Lisää kuivien aineiden joukkoon sulatettu margariini, munavaahto ja maito hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kuuma vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.

Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa vaan se on kuiva, kakku on valmista. Jos paistat kakkupohjan halkaisijaltaan isommassa vuoassa, paistoaika on vähän lyhyempi.

Anna kakun jäähtyä vuoassa 5-10 minuuttia ennen kumoamista.

Kumoa kakku leivinpaperin päälle ritilälle, jos mahdollista. Tällöin kakku jäähtyy tasaisesti.

Vinkit

Tee kakkupohja jo edellisenä päivänä, jolloin se ehtii tekeytyä. Tällöin kakkupohja on helpompi leikata siististi.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää