Gluteenittomat sydänpikkuleivät

Himoleipuri

Viikonloppuna vietettiin esikoisemme ja hänen pitkäaikaisen tyttöystävänsä kihlajaisia. Tämä oli hyvin odotettu juhla, ja molempien perheet ovat erittäin ilahtuneita kihlautumisuutisesta. Himoleipuri kun olen, nuoripari kysyi minulta, haluaisinko leipoa jotain myös heidän juhliinsa. Oi, ilomielin!

Ensimmäisenä mieleen tuli sydämen muotoiset pikkuleivät. Onhan kyse rakkauden juhlasta. Kakuksi kihlapari halusi ehdottomasti britakakun, jonka ohjeen löydät täältä. Se on perheemme ja myös nuorten the Cake. Tällä kertaa brita pukeutui vadelmaan, kihlaparin lempimarjaan.

Näiden sydänpikkuleipien raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja valmiit pikkuleivät ovat murean maukkaita. Taikina on hyvä laittaa ennen leipomista jääkaappiin kovettumaan, mikä helpottaa kaulimista.  Teräslasta tai palettiveitsi on paras väline ohuiden pikkuleipien nostamisessa leivontapöydältä pellille.

Sydänpikkuleivät katosivat vadilta alta aikayksikön ja häävalmistelut ovat hyvässä vauhdissa. Onnea matkaan, rakkaat! <3

Gluteenittomat sydänpikkuleivät

Himoleipuri Viikonloppuna vietettiin esikoisemme ja hänen pitkäaikaisen tyttöystävänsä kihlajaisia. Tämä oli hyvin odotettu juhla, ja molempien perheet ovat erittäin ilahtuneita kihlautumisuutisesta. Himoleipuri kun olen, nuoripari kysyi minulta, haluaisinko leipoa jotain myös… Makeat gluteeniton, pikkuleivät, sydänpikkuleivät, vadelma European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

200 g margariinia
2 dl sirosokeria
1 kananmuna
6 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 dl vadelmamarmeladia

Kaulintaan
½-1 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta

Koristeluun
tomusokeria

Näin valmistat

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää muna hyvin vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina kovettumaan jääkaappiin 1-2 tunniksi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kauli taikina levyksi kolmessa osassa. Käytä gluteenittomia jauhoja kaulimiseen ja varmista, ettei taikina tartu pöytään kiinni.

Ota taikinasta muotilla sydämen muotoisia pikkuleipiä. Jos sinulla on pieni sydänmuotti, tee puoleen pikkuleivistä sydänmuotoiset aukot. Nosta pikkuleivät leivinpaperoidulle pellille ohuen metallisen lastan tai palettiveitsen avulla.

Paista pikkuleipiä uunissa noin 10 minuuttia.

Anna pikkuleipien jäähtyä. Sivele marmeladia kokonaisille sydänpikkuleiville ja paina kevyesti aukotetut sydänpikkuleivät päälle.

Koristele pikkuleivät tomusokerilla.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Armi.jokelainen 13 helmikuun, 2021 - 5:01 pm

Kesällä tulossa rippijuhlat ja 70v .synttärit rupean mieti jo tarkoittavaa.😊

Vastaa
Himoleipuri 14 helmikuun, 2021 - 7:55 pm

Toivottavasti kesällä korona helpottaa ja voitte pitää isoja juhlia. Nämä sydänpikkuleivät sopivat hyvin juhlatarjottavaksi. Julkaisin muutama päivä sitten reseptin, jonka nimi on ystävänpäivän pikkuleivät. Ne on myös tosi hyviä. Mantelijauhe antaa pikkuleiville hienostuneen maun.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää