Gluteenittomat Runebergin vohvelit

Himoleipuri

Runebergin päivä innostaa joka vuosi kokeilemaan jotain uutta. Täällä blogissani on jo Runebergin torttujen, Runebergin kahvikakun ja Runebergin kääretortun ohjeet. Tänä vuonna testasin gluteenittomia Runebergin vohveleita. Meillä vohvelirauta on ahkerassa käytössä ympäri vuoden, joten miksipä ei myös Runebergin päivän merkeissä.

Runebergin vohvelitaikinaan tulee perusaineiden, maidon ja munien lisäksi mantelijauhetta ja -rouhetta, sokeria, voisulaa sekä Pirkan gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, leivinjauhetta ja mausteita.

Mantelirouheen voit korvata gluteenittomilla piparkakkumuruilla, jos sinulla on vielä pipareita kaapissa. Itse lisäsin piparkakkumaustetta pipareiden puuttuessa. Perussokerin voit korvata fariinisokerilla, jolloin saat kinuskista makua vohveleihin.

Paistetut Runebergin vohvelit on hyvä nostaa leivinritilän päälle. Jos ne laittaa lautaselle, vohvelin pohja kostuu, jolloin vohvelin rapeus kärsii. Hieman jäähtyneiden vohveleiden päälle levitin metsävadelmahilloa, jonka ympärille pursotin kermarenkaan. Kermarenkaan asemasta voit pursottaa tomusokerista ja kananmunan valkuaisesta tehdyn pikeerin.

Kun kokonaisista vohveleista paloittelee pieniä sydämenmuotoisia vohveleita, niistä voi taikoa ihania Runebergin vohvelileivoksia. Nämä sopivat myös pian koittavan ystävänpäivän tarjottaviksi.

Herkullista viikonloppua ja hyvää Runebergin päivää!
T. Himoleipuri Leila

Gluteenittomat Runebergin vohvelit

Himoleipuri Runebergin päivä innostaa joka vuosi kokeilemaan jotain uutta. Täällä blogissani on jo Runebergin torttujen, Runebergin kahvikakun… Makeat gluteeniton, vohveli, Runeberg, Runebergin päivä, Runebergin vohvelit European Tulosta
Serves: 5 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

2 kananmunaa
½ dl sokeria
4 dl maitoa
50 g voita sulatettuna
2½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, Pirkka
1½ dl mantelijauhetta
1 dl mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
1–2 tl piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa

Vohveleiden päälle
2 dl vispikermaa
1 dl vadelmahilloa

Näin valmistat

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maito ja jäähtynyt voisula. Sekoita gluteenittomaan jauhoseokseen leivinjauhe sekä mantelijauhe ja -rouhe, ja mausteet. Lisää seos taikinaan muutamassa erässä.

Anna vohvelitaikinan turvota 10–15 minuuttia.

Kuumenna vohvelirauta. Kaada vohvelitaikinaa raudalle ja auta lusikalla taikinaa leviämään raudan koko paistoalueelle. Paista vohvelit kuumalla raudalla kauniin ruskeiksi.

Anna vohveleiden vähän jäähtyä leivinritilän päällä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä vadelmahilloa vohvelin keskelle. Pursota hillon ympärille kermarengas.

Voit myös tehdä pieniä sydämenmuotoisia vohvelileivoksia hillon ja kermavaahdon kera.

Vinkit

Mantelirouheen voit korvata gluteenittomillla piparimuruilla. Sokerin asemasta voit käyttää myös fariinisokeria.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää