Gluteenittomat Halloween hedelmät

Himoleipuri

Halloweeniä vietetään pyhäinpäivän aattona eli lokakuun viimeisenä päivänä. Halloweenin juuret juontavat Irlantiin ja Skotlantiin, joissa muinaiset keltit juhlivat sadonkorjuuta sekä karkottivat pahoja henkiä. Halloween rantautui siirtolaisten mukana Yhdysvaltoihin, jossa se on tänä päivänä joulun jälkeen toiseksi kaupallisin juhla.

Nämä gluteenittomat hämähäkki-maapähkinäkeksit myös sopivat hyvin Halloween juhliin

Tyttäremme asuu Hollannissa, jossa myös juhlitaan Halloweenia. Hänen perheensä järjesti Halloween-teemaiset juhlat jo pari viikkoa sitten. Tyttäreni on innokas leipomaan ja järjestämään teemajuhlia. Kehen lie tullut? Hän loihti upeita vegaanisia tarjottavia vieraille. Erityisesti ihastuin hänen kauhuteemaisiin hedelmiin. Onneksi sain luvan hyödyntää hänen tarjoiluideoitaan omaan blogiini.

Pöydässä oli myös tyttären valmistamia vegaanisia leivonnaisia

Nämä Halloween-teemaiset hedelmät syntyvät omenista, banaaneista ja satsumista. Jotta saat kauniit hapsutukset tehtyä banaaneille, valitse hieman kovia banaaneja. Omenat leikataan neljään lohkoon ja kunkin lohkon keskelle leikataan pitkä ”suusyvennys”. Syvennykseen laitetaan täytettä, johon kiinnitetään mansikkaviipale kieleksi ja mantelilastut hampaiksi. Täyte voi olla pähkinätahnaa, punaista marmeladia tai vaikkapa Nutellaa. Pääasia, että täyte on tarpeeksi kiinteää ja gluteenitonta. Itse käytin mitä kaapista löytyi: vaniljarahkaa, jonka ”värjäsin” ruskeaksi sulatetulla tummalla suklaalla. Käytin samaa sulatettua suklaata kurpitsa-satsumien koristeluun.

Halloween tarjoiluja on kiva tehdä yhdessä lasten kanssa, ja lapset rakastavat ihanan kammottavia lopputuloksia.

Viime viikonloppuna tyttären perheen asuinalueella järjestettiin Halloween-tapahtuma lapsille. Alueen asukkaita kannustettiin osallistumaan tapahtumaan, ja postilaatikkoihin jaettiin pieniä julisteita. Kun ikkunaan tai ulko-oveen kiinnitti julisteen, lapsilla oli lupa tulla vierailemaan. Lapset tiesivät kenen ovikelloa voi mennä pimputtamaan ja kysymään karkki vai kepponen? Tosi hyvä idea, joka sopisi meille myös palmusunnuntain virpomisjuttuihin.

Tyttären perhe oli varannut 120 pientä karkkipussukkaa. Ovi oli käynyt tiuhaan ja vain yksi karkkipussi jäi jäljelle.

Jos kaipaat Halloween-teemaisia gluteenittomia leivontareseptejä, blogistani löytyy gluteenittomien kurpitsakääretortun, kurpitsapiirakan, ja kurpitsajuustokakun ohjeet.

Hurrrjan hauskoja Halloween valmisteluja sekä juhlia!
t. Himoleipuri Leila

Gluteenittomat Halloween hedelmät

Himoleipuri Halloweeniä vietetään pyhäinpäivän aattona eli lokakuun viimeisenä päivänä. Halloweenin juuret juontavat Irlantiin ja Skotlantiin, joissa muinaiset keltit juhlivat sadonkorjuuta sekä karkottivat pahoja henkiä. Halloween rantautui siirtolaisten mukana Yhdysvaltoihin, jossa se… Muut gluteeniton, halloween, hedelmä, vampyyriomena, kurpitsasatsuma, muumiobanaani European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Vampyyriomenat
3 kpl vihreitä omenia
maapähkinävoita tai tuorejuustoa
mantelilastuja
mansikoita
syötäviä sokerisilmiä

Kurpitsa-satsumat
5 pientä satsumaa
muutama pala tummaa suklaata
pekaanipähkinöitä tai pieniä omenapaloja

Muumiobanaanit
3 pientä banaania
muutama pala valkosuklaata
koristeita silmiksi

Näin valmistat

Vampyyriomenat. Pese omenat. Leikkaa kukin omena neljään lohkoon. Leikkaa jokaiseen lohkoon puolipyöreä, pitkä kolo. Valmista täyte. Viipaloi mansikat ja varaa valmiiksi mantelilastut. Laita täytettä koloon, laita mansikkaviipale kieleksi ja sen yläpuolelle mantelilastut hampaiksi täytteeseen. Kiinnitä syötävät sokerisilmät sulatetulla suklaalla omenalohkojen päälle silmiksi.

Kurpitsasatsumat. Pese ja kuori satsumat. Sulata muutama pala tummaa suklaata. Aseta puolitetut pekaanipähkinän palat kurpitsojen kannoiksi. Voit käyttää myös omenasta tai kurkusta leikattua palaa. Gluteeniton suolatikkukin käy. Itse laitoin vielä puolukan lehden vihreäksi lehdeksi. Tee sulatetulla suklaalla silmät ja suut kurpitsoille.

Muumiobanaanit. Sulata muutama pala valkosuklaata. Kuori pienet banaanit ja leikkaa poikkisuunnassa puoliksi. Leikkaa tasainen pää hapsuiksi. Levitä pikkulusikalla valkosuklaasta raitoja banaanien päälle. Tee muumiobanaaneille silmät ja suu tummalla suklaalla, pyöreillä suklaarakeilla tai muilla koristeilla. Varmista koristeiden gluteenittomuus. Laita valmiit muumiobanaanit hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa kovettuu.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää