Viikko sitten pidin marttayhdistyksessäni illan, jossa teimme joulun syötäviä lahjoja, muun muassa taatelipalloja. Taatelipallot ovat helppoja tehdä ja valmistuvat ilman lisättyä sokeria. Makeus tulee pelkästään taateleista. Itse tein ennen kurssia testiversion taatelipalloista ja ihastuin kertaheitolla näihin herkkupaloihin.
Gluteenittomiin taatelipalloihin tulee gluteenittomia kaurahiutaleita, jotka jauhetaan hienoksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Joukkoon lisätään pilkotut taatelit, kookosöljy, kaakaojauhe sekä mausteeksi kanelia tai piparkakkujauhetta. Aineet surautetaan tasaiseksi massaksi, josta muotoillaan käsin pieniä palloja.
Taatelipallojen on hyvä antaa kovettua jääkaapissa puolisen tuntia. Taatelipallot ovat herkullisia naposteltavia välipalana tai glögin kera. Joulun kahvipöydässäkin nämä saavat hymyn huulille.
Raaka-aineet
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
200 g pehmeitä kuivattuja taateleita
½ dl kookosöljyä
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl kanelia tai piparkakkujauhetta
1–2 rkl vettä tarvittaessa
Pinnalle
½ dl kookoshiutaleita
Näin valmistat
Hienonna kaurahiutaleet monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa jauhemaiseksi. Pilko taatelit. Lisää kaikki aineet monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa ruokalusikallinen tai pari vettä.
Pyöritä taatelimassasta käsin 15 pientä palloa. Pyörittele pallot kookoshiutaleissa. Laita jääkaappiin kovettumaan noin puoleksi tunniksi.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
2 kommenttia
Moi! Onko nämä myös vegaanista? Ihan äkkiä en keksinyt miksei olisi????
Moi! Kyllä ovat vegaanisia.