Gluteenittomat hämähäkki-maapähkinäkeksit

Himoleipuri

Aiotko järjestää Halloween-juhlat? Halloweeniä vietetään pyhäinpäivän aattona eli lokakuun viimeisenä päivänä. Nimi Halloween on lyhenne sanoista All Hallows Eve, joka tarkoittaa kaikkien pyhien aatto. Suomalainen Halloween vietto on saanut vaikutteita Yhdysvalloista. Juhlaan kuuluvat kurpitsalyhdyt, naamiaiset sekä karkit ja kepposet.

Gluteenittomista maapähkinäkekseistä saat näppärästi tehtyä hämähäkkikeksejä halloween-juhliin. Nämä keksit kyllä hurmaavat kaikki vieraat ja sopivat myös lasten synttärikutsuille.

Maapähkinäkeksien valmistamiseen tarvitset vain kolmea raaka-ainetta: karkeaa maapähkinävoita, sokeria ja yhden kananmunan. Aineet sekoitetaan keskenään ja taikinasta muotoillaan käsin puristellen palloja. Maapähkinävoin koostumus vaihtelee. Itse kokeilin aiemmin sileää maapähkinävoita, josta tehdyt keksit levisivät enemmän kuin karkeasta tehdyt keksit. Karkea maapähkinävoi antaa myös hyvän rouheisen rakenteen kekseille.

Paistamisen puolivälissä painelin sormella kekseihin kolot, joihin on helppo asettaa suklaapallot. Tämän vaiheen olisi varmaan voinut tehdä jo ennen uuniin laittoa.

Hämähäkkikekseille tehdään jalat sulatetulla suklaalla. Koloon kannattaa laittaa myös vähän sulatettua suklaata ennen suklaapallon asettamista. Näin pallo kiinnittyy hyvin paikoilleen.

Lindtin Lindor-suklaapallot sopivat hyvin koristeiksi. Ne sisältävät ohramallasuutetta, mutta Keliakialiiton ravitsemusjaoston suosituksen mukaan tuotteita, joissa on ohramallasuutetta, voi gluteenittomassa ruokavaliossa käyttää satunnaisesti pieniä määriä. Syötäviä silmiä löytyy isompien markettien leivontatarvikehyllystä ja ne ovat yleensä gluteenittomia. Aina kuitenkin kannattaa varmistaa tuotteen gluteenittomuus aineosaluettelosta.

Gluteenittomat hämähäkki-maapähkinäkeksit voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen juhlia.

Hurrrrjan hauskaa Halloweeniä! 🙂

Gluteenittomat hämähäkki-maapähkinäkeksit

Himoleipuri Aiotko järjestää Halloween-juhlat? Halloweeniä vietetään pyhäinpäivän aattona eli lokakuun viimeisenä päivänä. Nimi Halloween on lyhenne sanoista All Hallows Eve, joka tarkoittaa kaikkien pyhien aatto. Suomalainen Halloween vietto on saanut vaikutteita… Makeat gluteeniton, keksi, keksit, maapähkinä, maapähkinäkeskit, kolme raaka-ainetta, jauhoton European Tulosta
Serves: 15 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

200 g karkeaa maapähkinävoita (crunchy)
2 dl sokeria
1 iso muna

Koristeluun
15 kpl Lindor-suklaapalloja (Lindt)
75 g tummaa gluteenitonta suklaata
30 kpl syötäviä koristesilmiä

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Leivinpaperoi uunipellit.

Valmista taikina. Sekoita maapähkinävoi, sokeri ja muna keskenään joko sähkövatkaimella tai puuhaarukalla. Taikinasta tulee murumaista.

Muotoile taikinasta käsin palloja, nosta pallot pellille ja litistä hieman.

Paista keksejä noin 12 minuuttia. Paistamisen puolivälissä paina keksien keskelle sormella kolo.

Anna keksien jäähtyä hyvin.

Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikroaaltouunissa. Anna suklaamassan hieman jäähtyä ja kaada tämän jälkeen pieneen pakastemuovipussiin. Leikkaa pussin alakulmaan pieni reikä.

Pursota kekseille kuvan mukaisesti suklaiset jalat, neljä jalkaa laidalleen.

Kiinnitä suklaasulalla syötävät silmät suklaapalloihin.

Laita hieman suklaata kolojen pohjalle ja aseta suklaapallot koloihin.

Anna suklaajalkojen kovettua rauhassa. Irroita hämähäkkikeksit varovasti leivinpaperista ja siirrä keksit tarjoiluvadille tai säilytysastiaan.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää