Gluteeniton kurpitsakääretorttu

Himoleipuri

Tämä gluteeniton kurpitsakääretorttu sai kimmokkeen Perinneruokaa prkl:een postauksesta. Hän oli leiponut salmiakki-kurpitsakääretortun. Namskis, miten hyvältä näytti ja kuulosti!

Minulla oli jääkaapissa valmista kurpitsasosetta, jolle olin kuumeisesti miettinyt käyttötarkoitusta. Kurpitsapiirakka kun oli jo leivottu ja kattilallinen kurpitsakeittoa keitetty. Mitähän uutta keksisi? Ohje tuli kuin tilauksesta. Tykkään kovasti Perinneruokaa Prkl:een ohjeista ja ennen kaikkea Mika Rampan innovatiivisesta otteesta.

Gluteeniton kääretorttu tehdään perunajauhoista ja kaakaojauheesta. Mausteeksi voit laittaa lakritsi- tai salmiakkijauhetta. Voi jättää poiskin, jos et tykkää niiden mausta. Lähikaupasta en löytänyt salmiakkijauhetta, joten tyydyin omasta kaapista löytyneeseen lakritsijauheeseen. Kakun väriin saa halloweenfiilistä, kun käyttää mustaa elintarvikeväriä. Itselläni löytyi vain lusikallinen elintarvikeväriä, mutta silläkin tuli mielestäni riittävästi syvyyttä kääretorttuun.

Täytteen ohjeen muokkasin omannäköisekseni. Valmiiseen kurpitsasoseeseen laitoin purkillisen mascarponejuustoa, tomusokeria makeudeksi sekä mausteeksi sitruunamehua ja vaniljasokeria. Täyte oli erinomainen rakenteeltaan, sopivan kostea ja mikä väri! Rakastan leivonnassa visuaalisuutta. Tässä jos missä värit ovat kohdallaan.

Suunnittelin koristelevani kääretortun Kick-patukoista ja kermasta tehdyllä kuorrutteella, mutta päädyinkin yksinkertaisempaan toteutukseen. Ripaus tomusokeria päälle ja gluteenittomia hedelmämatoja, salmiakkipalloja ja silmiä koristeeksi. Se riittäköön. Kurpitsan omaa makua ei kannata peittää liiaksi.

Karkki vai kepponen? Vein naapureille Halloween-yllätyksen.
Hurrrrjan hauskaa viikonlopun jatkoa!
t. Himoleipuri Leila

Gluteeniton kurpitsakääretorttu

Himoleipuri Tämä gluteeniton kurpitsakääretorttu sai kimmokkeen Perinneruokaa prkl:een postauksesta. Hän oli leiponut salmiakki-kurpitsakääretortun. Namskis, miten hyvältä näytti… Makeat gluteeniton, kääretorttu, kurpitsa, kurpitsakääretorttu, halloween, halloween kääretorttu European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 rkl lakritsijauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl mustaa elintarvikeväriä

Täyte
3 dl valmista kurpitsasosetta
1 prk mascarponejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunanmehua

Koristeluun
tomusokeria
gluteenittomia makeisia

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja päällystä uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi.

Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe siivilöiden, lakritsijauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos muna-sokerivaahtoon kevyesti käännellen. Lisää lopuksi elintarvikeväri joukkoon.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi levyksi.

Paista noin 10-12 minuuttia uunin keskitasolla.

Kumoa valmis torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi varovasti kääretorttulevystä. Anna levyn jäähtyä.

Valmista täyte. Sekoita kurpitsasoseen joukkoon mascarponejuusto ja sokerit. Mausta sitruunamehulla.

Levitä kurpitsatäyte kääretorttupohjan päälle ja kääri levy napaksi rullaksi leivinpaperin avulla.

Siirrä kääretorttu jääkaappiin vetäytymään.

Kun laitat kääretortun tarjolle, siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele gluteenittomilla makeisilla.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

8 kommenttia

vierailija 7.10.2022 - 16:14

Minulla on joskus talvikurpitsaa käytettävissä vielä keväälläkin. Mascarponejuustoa ei monestikaan ole sitten enää kaupoissa, eli käykö hätätapauksessa tavallinen tuorejuusto?

Vastaa
Himoleipuri 9.10.2022 - 11:12

Kyllä voit käyttää myös tuorejuustoa.

Vastaa
Sirpa Harra-Varjus 1.11.2020 - 15:35

Sinulla on niin mielenkiintoisia glut. ohjeita.Haluan kokeilla melkein kaikkia, nyt on parsakaali/fetajuusto piirakka työnalla.Kiitos!!

Vastaa
Himoleipuri 2.11.2020 - 22:20

Kiitos paljon! 🙂 Kiva kuulla, että olet löytänyt blogini ja tykkäät ohjeistani. Toiveet uusista resepteistä ovat myös tervetulleita. Leivonnan iloa sinulle marraskuun pimeneviin iltoihin!

Vastaa
Sirpa Harra-Varjus 1.11.2020 - 15:32

Sinulla on niin mielenkiintoisia glut. ohjeita.Haluan kokeilla nelkein kaikkia,nyt on parsakaali/feta juusto piirakka työn alla. Kiitos!!!

Vastaa
Nila /Lappalainen etelässä blogi 3.11.2020 - 13:43

Kiitos sinulle. ❤

Vastaa
Nila /Lappalainen etelässä blogi 31.10.2020 - 16:16

Sinulla kyllä näitä kivoja ohjeita löytyy. Olisin kysynyt että mitä on tänä kurpitsasose, onko se hillo ❓
Käykö kesäkurpitsa tähän ohjeeseen. ?❓
Minulla näet kesäkurpitsaa on.

Vastaa
Himoleipuri 31.10.2020 - 18:47

Kiitos, kiva kun tykkäät ohjeistani! 🙂 Paahdoin talvikurpitsan uunissa ja soseutin sen sauvasekoittimella. Kesäkurpitsa ei toimi tässä ohjeessa. Se on vetistä kypsänäkin, eikä siinä ole väriä juurikaan eikä rakennetta. Myskikurpitsa sopii erinomaisesti tähän ohjeeseen. Siinä on kaunis väri ja on soseutettuna tanakkaaa. Kesäkurpitsasta voit leipoa esim. kesäkurpitsagalettea, jonka ohje löytyy täältä blogistani.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää