Kauppojen hedelmäosastoilla on nyt tarjolla iloisen keltaisia persimoneja. Kypsä persimon on pehmeä ja mehukas. Monesti kaupassa persimonit ovat vielä kovia, joten ne kannattaa kypsyttää ennen käyttöä. Persimonien satokausi kestää lokakuun puolivälistä joulukuun lopulle eli se on nyt parhaimmillaan.
Maultaan persimon on mieto ja makea Maku ja rakenne muistuttavat vähän luumua. Persimon maistuu sellaisenaan ja sopii myös salaatteihin, jälkiruokiin ja juustojen kanssa. Sopii myös leivontaan. Tein persimoneista herkullista hilloa lähes kuukausi sitten, mutta silloin en ehtinyt ohjetta postaamaan. Sopivasti nyt illanistujaisten herkutteluun.
Persimonhillo on helppo ja nopea valmistaa. Persimonit kuoritaan ja leikataan pieniksi paloiksi. Palat laitetaan kattilaan. Joukkoon lisätään sitruunamehua antamaan potkua hapottomalle persimonille. Soseutin persimonipalat sauvasekottimella soseeksi. Tämän vaiheen voit jättää väliin, jos tykkäät hillosta, jossa on sattumia. Soseutuksen jälkeen lisäsin mausteeksi pari tähtianista. Kun seos alkaa kuumenemaan, lisätään hillosokeri ja keitetään 10–15 minuuttia. Tähtianikset poistetaan ennen purkitusta.
Tein persimonhillon kaveriksi rapsakkaa gluteenitonta siemennäkkäriä. Ohje löytyy täältä. Ennen uuniin laittamista leikkasin näkkärin pizzaleikkurilla paloiksi. Näin sain tasakokoisia näkkäripaloja juustotarjottimelle. Persimonhillo, siemennäkkäri ja sinihomejuusto ovat täydellinen yhdistelmä. Voi veljet! Jos et tykkää sinihomejuustosta, vuohenjuusto sopii hyvin hillon kaveriksi. Joulun lähestyessä voit korvata siemennäkkärin gluteenittomilla pipareilla.
Voit käyttää persimonhilloa myös leivonnaisten täytteenä, jäätelön ja jogurtin kanssa ja vaikkapa aamupuuron päälle. Itse tehty persimonhillo sopii myös mainioksi joululahjaksi ilahduttamaan ystävää.
Raaka-aineet
3 kpl persimoneja (= noin 600 g)
½ sitruunan mehu
½ dl vettä
2 tähtianista
1½ dl hillosokeria
Näin valmistat
Kuori kypsät persimonit, halkaise ja poista kannat. Leikkaa hedelmäliha pieniksi paloiksi.
Laita persimonipalat, sitruunamehu ja vesi kattilaan. Halutessasi soseuta persimonit sauvasekoittimella tässä vaiheessa, jos haluat tasaista hilloa.
Lisää tähtianikset ja kuumenna seos. Lisää hillosokeri, kun seos alkaa höyryämään.
Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 10–15 minuuttia, välillä sekoittaen.
Kuori mahdollisesti päälle syntynyt vaahto ja poista tähtianikset. Anna hillon jäähtyä hetki.
Purkita persimonhillo puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin.
Säilytä hillo viileässä.
Vinkit
Kuumenna lasipurkit uunissa tai kiehuvassa vedessä. Kannet kuumennetaan kiehuvassa vedessä. Täytä purkit täyteen. Jos purkkien ja kansien kuumennus on tehty huolella, persimonhillo säilyy jopa kuukausia.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂