Gluteenittomat suklaatryffelit

Himoleipuri

Suklaatryffelit ovat joulun parhaita pikkuherkkuja ja toki maistuvat milloin vaan. Niitä on myös mukava tehdä lahjaksi. Monet joulun makeisherkut ovat nopeita ja helppoja valmistaa. Niin myös nämä gluteenittomat suklatryffelit. Tryffeleiden valmistamiseen tarvitset tummaa gluteenitonta suklaata, kuohukermaa, sokeria ja voita. Voit myös maustaa tryffelimassan esimerkiksi vaniljalla, kanelilla tai jollain alkoholilla.

Suklaa kannattaa rouhia hienoksi, jolloin se sulaa nopeasti kuumaan kermaan. Kermaa keitetään muutama minuutti, sitten lisätään sokeri, voi ja rouhittu suklaa. Seos sekoitetaan tasaiseksi ja annetaan kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.

Kovettuneesta tryffelimassasta muotoillaan pieniä palloja, jotka voi pyöritellä joko kaakaojauheessa, kookoshiutaleissa, marjajauheessa tai rouhitussa pistaasissa. Tai kaikissa niissä. Joulun aikaan pallot voi pyöritellä myös gluteenittomissa piparimuruissa.

Enää viisi yötä jouluun, herkullisia jouluvalmisteluja!
T. Himoleipuri Leila

Gluteenittomat suklaatryffelit

Himoleipuri Suklaatryffelit ovat joulun parhaita pikkuherkkuja ja toki maistuvat milloin vaan. Niitä on myös mukava tehdä lahjaksi.… Juhlat gluteeniton, joulu, joulumakeinen, tryffeli, suklaatryffeli European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

145 g tummaa gluteenitonta suklaata
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
25 g voita

Pinnalle
tummaa kaakaojauhetta
kookoshiutaleita
marjajauhetta
pistaasirouhetta

Näin valmistat

Rouhi suklaa mahdollisimman hienoksi veitsellä. Kuumenna kuohukerma kattilassa ja anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Nosta kattila liedeltä. Lisää hienonnettu suklaa, sokeri ja voi paloina. Sekoita massa tasaiseksi. Voit maustaa tryffelimassan haluamallasi tavalla, esimerkiksi vaniljalla, kanelilla tai jollain alkoholilla.

Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli. Muotoile seoksesta pieniä, pyöreitä tryffeleitä käsien välissä tai kahden pikkulusikan avulla.

Pyöritä tryffelit kaakaojauheessa, marjajauheessa tai pistaasirouheessa. Valmiit tryffelit voi pakastaa.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Sirpa Miettinen 21.12.2023 - 12:48

Kiitos ohjeista ja hyvää ja maistuvaa Joulua ja
Onnea uudelle vuodelle.

Vastaa
Himoleipuri 22.12.2023 - 15:11

Ole hyvä 🙂 Hyvää ja herkullista joulua myös sinulle sekä onnea uudelle vuodelle!

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää