Kuivatut appelsiiniviipaleet

Himoleipuri

Kuivatut appelsiiniviipaleet ovat kauniita koristeita joulupöydässä, havukranssissa tai lahjapaketin päällä. Voit hyödyntää kuivattuja appelsiiniviipaleita murskattuna myös leivonnassa; maustamaan kakku- ja pikkuleipätaikinoita tai joulumakeisia.

Appelsiiniviipaleet kannattaa kuivattaa uunissa enintään 80 asteen lämmössä. Kuumemmassa lämpötilassa viipaleista tulee helposti tummia. Aikaa kuivattamiseen menee 5-8 tuntia. Uunin luukun väliin on hyvä laittaa puulasta tai vastaava. Tällöin kosteus pääsee haihtumaan. Viipaleiden kääntäminen kuivaamisen aikana nopeuttaa kuivamista. Appelsiiniviipaleiden kuivattaminen tuo ihanan tuoksun kotiin.

Mukavia jouluvalmisteluja!
t. Himoleipuri Leila

Kuivatut appelsiiniviipaleet

Himoleipuri Kuivatut appelsiiniviipaleet ovat kauniita koristeita joulupöydässä, havukranssissa tai lahjapaketin päällä. Voit hyödyntää kuivattuja appelsiiniviipaleita murskattuna myös… Juhlat gluteeniton, appelsiini, appelsiinin kuivaaminen, kuivatut appelsiinit, kuivatut appelsiiniviipaleet, joulukoriste European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

3 luomuappelsiinia
tomusokeria

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 70–80 asteeseen. Pese appelsiinit ja viipaloi ne terävällä veitsellä 0,5 cm:n viipaleiksi. Nosta appelsiiniviipaleet talouspaperin päälle ja painele päältä kevyesti toisella talouspaperilla. Tällöin enin kosteus imeytyy viipaleista talouspaperiin ja kuivaminen nopeutuu.

Levitä appelsiiniviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Siivilöi hieman tomusokeria pinnalle.

Anna appelsiiniviipaleiden kuivua uunissa rapeiksi. Tähän menee 5-8 tuntia. Laita puinen lasta uuninluukun väliin, jotta kosteus pääsee haihtumaan uunista. Kääntele viipaleita välillä. Appelsiiniviipaleet ovat valmiita, kun ne ovat rutikuivia.

Säilytä kuivatut appelsiiniviipaleet paperipussissa.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää