Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku

Himoleipuri

Eilen kävimme Vanhassa Vääksyssä joulufiilistelemässä, joten tänään olikin sitten vegaanisen leivonnan superpäivä. Leivoin gluteenittomasti ja vegaanisesti taatelikakun, browniepohjaisen puolukka-valkosuklaajuustokakun ja saaristolaisleivän. Lisäksi tuli pyöräytettyä tavanomaisia, vegaanisia karjalanpiirakoita ja rukiisia tähtitorttuja. Ohjeet gluteenittomiin karjalanpiirakoihin, tattaritorttuihin ja saaristolaisleipään löydät blogistani linkkien takaa.

Siemennäkkärin tein eilen valmiista siemennäkkäriseoksesta.

Taatelikakku kuului lapsuuteni jouluihin. Se oli äitini bravuuri joka joulu. Vieläkin muistan vahvan taatelin maun kakussa. Harmi kun en huomannut kysyä ohjetta äidiltäni hänen elinaikanaan. Onneksi minulla on tallessa hyvä resepti talouskouluajoiltani.

Näitä raaka-aineita käytin.

Vegaanisessa ja gluteenittomassa taatelikakussa voi korvataan maidottomalla margariinilla, munat soijajogurtilla sekä vehnäjauhot Pirkan vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.

Taatelipalat ja fariinisokeri keitetään kuumassa vedessä soseeksi. Jäähtynyt sose lisätään kuivien aineiden ja soijajogurtin kanssa vuorotellen margariinivaahtoon.

Kakku onnistui mainiosti. Rakenne oli yllättävän hyvä ja maku täyteläinen. Turhaa arkailen vegaanista leivontaa. Toki gluteeniton ja vegaaninen yhdessä tuovat helposti haastetta. Kakku maistui kyllä niin hyvälle, ettei arvaisi millään “spesiaalikakuksi”. Vahvasti ennakoin, että tämä taatelikakku saa vakiopaikan joulupöydässämme.

Mukavia joululeivontahetkiä sinulle!
t. Himoleipuri Leila

P.S. Huomenna postaan vegaanisen puolukka-valkosuklaajuustokakun ohjeen. Tänään ei pysty enää kuvaamaan valmista kakkua kun on jo niin pimeää.

Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku

Himoleipuri Eilen kävimme Vanhassa Vääksyssä joulufiilistelemässä, joten tänään olikin sitten vegaanisen leivonnan superpäivä. Leivoin gluteenittomasti ja vegaanisesti taatelikakun, browniepohjaisen puolukka-valkosuklaajuustokakun ja saaristolaisleivän. Lisäksi tuli pyöräytettyä tavanomaisia, vegaanisia karjalanpiirakoita ja rukiisia tähtitorttuja.… Uncategorized gluteeniton, vegaaninen, kakku, kahvikakku, taatelikakku, kuivakakku, munaton, maidoton European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

1 pkt (=250 g) taateleita
3 dl vettä
2 dl fariinisokeria
200 g maidotonta ja laktoositonta margariinia (Sunnuntai)
1 dl maustamatonta soijajogurttia
4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele rengaskakkuvuoka maidottomalla margariinilla ja jauhota gluteenittomilla ja maidottomilla korppujauhoilla. Sekoita jauhoseos, sooda, leivinjauhe ja kaneli keskenään.

Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi. Laita kattilaan vesi, fariinisokeri ja taatelipalat. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes taatelit pehmenevät.

Soseuta taateli-sokeriseos sauvasekoittimella tasaiseksi ja jätä jäähtymään. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään veteen.

Vaahdota pehmeä margariini vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää jäähtynyt taateliseos ja soijajogurtti vuorotellen kuivien aineiden kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Nosta kakkutaikina isolla lusikalla tai nuolijan avulla rengasvuokaan. Tasoita pinta.

Paista kakkua noin 55-60 minuuttia uunissa.

Anna kakun levähtää 10-15 minuuttia vuoassa ennen kumoamista. Jäähdytä kumottu kakku ritilän päällä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää