Gluteenittomat Hanna-tädin kakut

Himoleipuri

Juhannus on jo ihan ovella. Tänään töiden jälkeen lähdetään ajamaan mökille juhannuksen viettoon. Voipi olla luvassa pientä ruuhkaa 5-tiellä, mutta maltilla siitä selvitään. Vietämme juhannusta sukulaisten kanssa mökillämme, kuten ollaan tehty aina ennenkin. Vähän jänskättiin etukäteen, uskaltavatko vieraat tulla. Korona-aikana kun ei olla tavattu. Onneksi mökillä on tilaa ja säät suosivat ulkona olemista. Kyllä on ihana nähdä rakkaita läheisiä pitkästä aikaa.

Vuosi sitten juhannuksena herkuteltiin tällä kakulla.

Juhannuksena leivon lähes aina britakakkua ja raparperipiirakkaa. Ne ovat juhannuksen must-leivonnaisia, jotka ehdin leipomaan mökillä. Pikkuleivät on kuitenkin kätevä tehdä etukäteen valmiiksi.

Jääkaapissa oli hieman vanhaksi mennyttä kuohukermaa, joten ei tarvinnut kahta kertaa pohtia mitä pikkuleipiä leipoisin. Hapankerma antaa hyvän aromin pikkuleiville. Hanna-tädit onnistuvat toki hyvin myös tuoreesta kermasta. Tällöin ohjeesta jätetään sooda pois.

Taikina kannattaa leipoa tangoiksi, joista on helppo leikata samankokoisia paloja.

Leivoin gluteenittomat Hanna-tädin pikkuleivät Pirkan vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta. Pikkuleipätaikinoihin raaka-aineet kannattaa mitata huolella, jotta pikkuleivistä tulee sellaisia kuin on tavoitteena. Itse leivon taikinasta usein pari koekakkua, jolla varmistan, että jauhomäärä on kohdallaan. Ennen leipomista taikinan kannatta antaa kovettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Isolle uunipellille mahtuu 20 pikkuleipää kerrallaan.

Olen kyllä hyvin tyytyväinen, miten hyvin gluteenittomat Hanna-tädin pikkuleivät onnistuivat. Niin kauniita ja mureita. Pikkuleivät säilyvät hyvin tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Ne voi myös pakastaa.

Oikein hauskaa ja herkullista juhannusviikonloppua sinulle!
t. Himoleipuri Leila

Gluteenittomat Hanna-tädin pikkuleivät

Himoleipuri Juhannus on jo ihan ovella. Tänään töiden jälkeen lähdetään ajamaan mökille juhannuksen viettoon. Voipi olla luvassa pientä ruuhkaa 5-tiellä, mutta maltilla siitä selvitään. Vietämme juhannusta sukulaisten kanssa mökillämme, kuten ollaan… Makeat gluteeniton, pikkuleipä, Hanna-tädin pikkuleivät European Tulosta
Serves: 35-40 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

100 g voita
1½ dl sokeria
1 dl (hapanta) kuohukermaa
1½ dl perunajauhoja
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Pirkka
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Näin valmistat

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Ota esille kaksi uunipeltiä ja laita niiden päälle leivinpaperit.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä.

Lisää voisulaan sokeri ja kuohukerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Siirrä taikina jääkaappiin kovettumaan noin 30 minuutiksi.

Jaa taikina kahteen osaan. Leivo taikinapaloista tanko ja leikkaa se yhtä suuriksi paloiksi. Pyörittele palat palloiksi, litistä hieman ja laita pellille.

Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia.

Säilytä pikkuleivät huoneenlämmössä tiivissä rasiassa.

Vinkit

Voit halutessasi maustaa taikinan vaniljasokerilla.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää