Gluteeniton ja vegaaninen mustikkamurupiirakka

Himoleipuri

Pari viikkoa sitten leivoin vegaanista ja gluteenitonta mustikkamurupiirakkaa perhedinnerille, gluteenittoman ja vegaanisen mansikkamoussekakun lisäksi. Vegaanisten piirakoiden leipominen on yllättävän helppoa ja maussa tuskin huomaa kananmunan ja maitotuotteiden puuttumista.

Perhedinnerin makoista jälkiruoat

Piirakan pohjaan käytin rasvana Sunnuntain laktoositonta margariinia sekä viljatuotteina Pirkan gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta ja gluteenittomia kaurahiutaleita. Kananmunan korvasin soijajogurtilla. Voit käyttää myös gluteenitonta kasvipohjaista jogurttia.

Piirakkapohjan raaka-aineita

Pohjataikinasta otin neljänneksen talteen ennen soijajogurtin lisäämistä. Se tarvittiin muruseokseksi piirakan pinnalle. Laitoin piirakkaan viime kesänä kerättyjä mustikoita, joten sekoitin jäisten mustikoiden joukkoon pari ruokalusikallista perunajauhoja. Pakastemustikoista kun irtoaa paljon nestettä paiston aikana.

Alpron Greek Style -jogurtit muistuttavat rakenteeltaan rahkaa ja ne hyytyvät parhaiten kasviperäisistä jogurteista

Piirakkapohjan päälle tuli ensin mustikat, sitten lusikoin päälle Alpron vaniljanmakuista Greek Style -jogurttia sekä viimeisenä ripottelin pinnalle muruseoksen. Jos et voi käyttää soijajogurttia, korvaa se gluteenittomalla kasvipohjaisella jogurtilla, esimerkiksi Oddlygood Greek-a-Licious Vanilla gurtilla. Varmista tällöin täytteen hyytyminen lisäämällä 1 rkl perunajauhoja gurttiin.

Vegaaninen ja gluteeniton mustikkamurupiirakka onnistui oikein hyvin ja maistui kaikille. Siitä tuli tosi mehevä ja herkullinen. Tämä piirakka sopii vegaanista ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavien lisäksi kananmuna- ja maitoallergisille. Sopii siis moneen lähtöön. Jos haluat tehdä pelkästään gluteenittoman version mustikkapiirakasta, leivo se herkullisella gluteenittoman mehevän mustikkapiirakan ohjeellani.

Herkullista mustikka-aikaa ja satoisia marjaretkiä!
t. Himoleipuri Leila

Gluteeniton ja vegaaninen mustikkamurupiirakka

Himoleipuri Pari viikkoa sitten leivoin vegaanista ja gluteenitonta mustikkamurupiirakkaa perhedinnerille, gluteenittoman ja vegaanisen mansikkamoussekakun lisäksi. Vegaanisten piirakoiden… Makeat gluteeniton, vegaaninen, maidoton, munaton, mustikka, mustikkapiirakka, mustikkamurupiirakka European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja ja muruseos piirakan päälle
150 g maidotonta margariinia, esim. Sunnuntai laktoositon
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, Pirkka
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1½ dl Alpron maustamatonta soijajogurtti)

Täyte
5–6 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja pakastemustikoihin
3 dl Alpron Greek style Vanilla (rahkan tyyppinen)
½ dl sokeria

Päälle
muruseos, otettu pohjataikinasta ennen soijajogurtin lisäämistä

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa iso uunivuoka (noin 25 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Leivinpaperin saat parhaiten asettumaan vuokaan, kun kastelet vuoan pohjan vedellä tai rypistät leivinpaperin.

Valmista pohjataikina. Sulata maidoton margariini. Sekoita kuiva-aineet keskenään kulhossa ja lisää hieman jäähtynyt margariinisula joukkoon. Sekoita murumaiseksi.

Ota neljännes muruseoksesta toiseen kulhoon. Tämä tarvitaan piirakan pinnalle.

Lisää suurempaan muruseokseen soijajogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina lusikan tai nuolijan avulla vuoan pohjalle. Ripottele päälle mustikat, joihin olet sekoittanut perunajauhot.

Valmista täyte. Mittaa soijarahka kulhoon ja sekoita käsivispilällä tasaiseksi. Lisää sokeri. Lusikoi täyte mustikoiden päälle.

Ripottele pinnalle muruseos.

Paista mustikkamurupiirakkaa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia tai kunnes se on kauniin ruskea ja täyte on hyytynyt.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

9 kommenttia

Alexa 13.3.2024 - 9:18

Kokeilin ja hyvä piirakka tuli. Kiitos ohjeesta! Käytin pohjaan soijajugurtin sijaan omenasosetta.

Vastaa
Himoleipuri 14.3.2024 - 13:42

Kiitos viestistäsi. Kiva, että piirakka onnistui tuunattunakin ja maistui. Pitäisi itsekin kokeilla useammin omenasosetta soijajogurtin sijaan taikinoissa. Leivonnan iloa kevääseen!

Vastaa
Terttu 22.8.2023 - 14:22

Kiitos! Monissa resepteissäsi on kaurahiutaleita. Olen miettinyt korvaavaa tuotetta, kun tattarikaan ei käy. Samoin noille soija-, ja kaurajogurteille. Ainahan ne voi jättää pois, mutta olisi kiva korvata ne jollakin. Olen tehnyt paljon ohjeillasi. Ne ovat tosi hyviä ja toimivia. Iso plussa tuotekuvista.

Vastaa
Himoleipuri 24.8.2023 - 16:57

Kiva kun olet leiponut ohjeillani ja tykkäät. Kiitos 🙂 Gluteenittomat kaurahiutaleet voit korvata esimerkiksi hirssihiutaleilla, jotka ovat miedonmakuisia. Soija- ja kauragurteille en osaa sanoa korvaavaa vegaanista vaihtoehtoa. Pahoittelen.

Vastaa
Pekka- 22.8.2023 - 12:13

Totta tuokin. Nopeasti sitä tottuu?

Vastaa
Terttu 2.8.2023 - 17:21

Hei! Millä tuotteilla saan tästä viljattoman ja soijattoman herkun? Kiitos!

Vastaa
Himoleipuri 22.8.2023 - 10:53

Anteeksi, kun vastaukseni on viipynyt. Valitettavasti minulla ei ole kokemusta asiasta. Jos jollain toisella olisi kokemusta, olisi kiva kuulla.

Vastaa
Pekka- 25.7.2023 - 6:59

Liikaa sokeria!

Vastaa
Himoleipuri 25.7.2023 - 10:39

Sokerin määrää piirakoissa voi aina säätää omien makumieltymysten mukaan.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää