Rommiluumut

Himoleipuri

Rommilla marinoidut luumut ovat herkullinen aikuisten jälkiruoka. Herkku, jonka valmistumista joutuu kuitenkin odottamaan vähintään 2-3 kuukautta. Odotus kyllä palkitaan. Rommiluumuja voit tarjota jäätelön tai vaniljakermavaahdon kanssa. Ylimääräinen liemi kannattaa siivilöidä ja nauttia liköörin tapaan.  

Viime viikolla leivoin kotipihan luumuista makeaa gluteenitonta pullafoccaciaa. Oli kyllä herkkua!

Pullafoccaciaan ei kuitenkaan mennyt kuin pieni osa luumuista, joten luumuille piti löytää muita käyttötarkoituksia. Googlettelin luumuohjeita ja vastaan tuli marinoidut rommiluumut. Jee, tätä pitääkin kokeilla. Rommiluumut on hauska tapa säilöä luumusatoa.

Haaveeni on tarjota joulupöydässä rommiluumuja pannacotan kaverina. Siksi valmistin ensin sokeriliemen, johon laitoin jouluisia mausteita. Tämän vaiheen voit halutessasi jättää pois ja tehdä rommiluumut yksinkertaisemmin (ilman sokerilientä).

Rommi sopii gluteenittomaan ruokavalioon, kuten myös konjakit. Oluiden kohdalla pitää olla tarkkana. Keliakialiiton sivuilta voit tarkistaa, mitkä alkoholit ovat gluteenittomia.

Saas nähdä, maltanko odottaa purkkien avaamista jouluun saakka. Pienen purkin voisin ehkä avata jo pikkujouluaikaan…

Hauskaa sadonkorjuuta myös sinulle! 🙂

Rommiluumut

Himoleipuri Rommilla marinoidut luumut ovat herkullinen aikuisten jälkiruoka. Herkku, jonka valmistumista joutuu kuitenkin odottamaan vähintään 2-3 kuukautta.… Makeat luumu, rommi, rommiluumut, säilöntä, sadonkorjuu European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Sokeriliemi
1 dl vettä
½ dl ruokosokeria
1 kanelitanko
1 tl mausteneilikoita
2 tähtianista

Lasipurkkiin
sokeriliemi
1 litra pieniä luumuja
250 g ruokosokeria
2½-3 dl tummaa rommia

Näin valmistat

Laita sokeriliemen ainekset kattilaan. Kuumenna hitaasti ja sekoita, jotta sokeri sulaa.
Keitä sokerilientä muutama minuutti. Anna liemen jäähtyä.

Pese luumut ja poista kivet.

Kaada jäähtynyt sokeriliemi puhtaaseen isoon lasipurkkiin tai kahteen pienenpään.

Laita luumun puolikkaat liemen päälle vuorotellen sokerin kanssa kerroksittain. Kaada päälle rommia niin paljon, että luumut peittyvät.

Sulje purkki ja säilytä viileässä. Anna maustua 2-3 kuukautta.

Purkkia kannattaa aluksi varovasti käännellä, jotta pohjalle valunut sokeri sekoittuu ja sulaa tasaisemmin.

Vinkit

Voit halutessasi käyttää rommiruukkuun luumujen tilalla tai lisäksi muitakin tuoreita hedelmiä ja marjoja.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää