Gluteenittomat puolukkateeleivät

Himoleipuri

Tänä talvena olen jäänyt marjaisten teeleipien koukkuun. Olen leiponut niitä jo kuusi kertaa, joten haluan jakaa tämän suosikkiohjeeni sinullekin. Ensimmäiset gluteenittomat marjaiset teeleivät leivoin mustikoista. Samoin toiset.

Pakastemustikat tahtovat sulaa rieskoja taputeltaessa

Seuraavaksi kokeilin teeleipiin puolukoita. Nam! Viherherukat kun tuppaavat jäämään pakastimen pohjalle, niitäkin piti kokeilla. Sitten leivoin teeleipiä mustikoiden ja puolukoiden yhdistelmällä. Testasin ohjetta myös kahdella eri jauhoseoksella; Semperin karkealla gluteenittomalla jauhoseoksella ja Pirkan vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.

Puolukkateeleivät lämpiävät kätevästi nuotiolla ja niistä saa nopeasti energiaa lumikenkäilyretkillä

Suosikkimarjaksi teeleipiin nousi ehdottomasti puolukka, jonka happamuus sopii parhaiten näihin leivonnaisiin. Leivoin puolukkateeleivät vielä uudelleen kuvausta varten. Gluteenittomaksi jauhoseokseksi valitsin Pirkan vaalean jauhoseoksen. Jos käytät Semperin karkeaa jauhoseosta, lisää jauhojen määrää ½ desilitralla.

Pirkan jauhoseoksen lisäksi laitoin teeleipiin gluteenittomia kaurahiutaleita

Gluteenittomat puolukkateeleivät ovat tosi nopeita ja helppoja tehdä. Pirkan gluteeniton vaalea jauhoseos ja muut kuivat aineet sekä juustoraaste sekoitetaan keskenään. Paloiteltu rasva nypitään joukkoon. Muruseokseen lisätään kermaviili ja taikina sekoitetaan tasaiseksi. Viimeisenä lisätään jäiset puolukat, suoraan pakastimesta, nopeasti pyöräyttäen joukkoon. Näin ne eivät ehdi sulamaan.

Kun puolukat ovat jäisiä, ne eivät mehustu teeleipiä taputeltaessa.

Taikina jaetaan 9 keoksi leivinpaperoidulle pellille. Keot taputellaan litteiksi rieskoiksi jauhotetuin käsin. Tämä vaihe kannattaa tehdä ripeästi, etteivät marjat ehdi sulaa.

Teeleivät pistellään haarukalla ennen uuniin laittamista

Gluteenittomat puolukkateeleivät maistuvat parhaimmillaan heti uunista otettuna. Osan voit myös pakastaa ja ottaa välipalaksi teeleipä kerrallaan. Jos kaipaat juustoteeleipien perusohjetta, sen löydät täältä.

Maaliskuun makoisin teeleipäterveisin,
Himoleipuri Leila

Gluteenittomat puolukkateeleivät

Himoleipuri Tänä talvena olen jäänyt marjaisten teeleipien koukkuun. Olen leiponut niitä jo kuusi kertaa, joten haluan jakaa… Letut ja vohvelit gluteeniton, teeleipä, puolukka, puolukkateeleipä, puolukkateeleivät, marjainen teeleipä European Tulosta
Serves: 9 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

1 3/4 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Pirkka
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
50 g voita tai margariinia
1 dl juustoraastetta
1 prk kermaviiliä
1 dl (pakaste)puolukoita

Taputteluun
½ dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Pirkka

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellille.

Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään kulhossa. Nypi pehmeä margariini joukkoon. Lisää kermaviili ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi jäiset puolukat suoraan pakastimesta. Kesällä voit käyttää tuoreita marjoja.

Nosta lusikalla taikina 9 isoksi keoksi pellille. Muotoile keot jauhotetuin käsin litteiksi teeleiviksi. Ole ripeä, etteivät puolukat ehdi sulaa. Pistele teeleivät haarukalla.

Paista puolukkateeleipiä noin 15 minuuttia uunin keskitasossa tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

Gluteenittomat puolukkateeleivät ovat parhaimmillaan heti lämpiminä syötynä teen tai kahvin kanssa.

Vinkit

Jos haluat tehdä mustikkateeleipiä, suosittelen leipomaan niitä tuoreista mustikoista kesällä. Pakastemustikoiden kuori on ohut ja mustikat tuppaavat sulamaan leipomisvaiheessa vaikka marjat ottaa suoraan pakastimesta. On vähän sotkuista hommaa 😉

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

4 kommenttia

Niina 4.3.2022 - 15:21

Toimiskohan resepti punaherukoilla? Pakkanen pullollaan herukoita…

Vastaa
Himoleipuri 4.3.2022 - 19:15

Kannattaa kokeilla, punaherukassa on mukavasti happamuutta. Tosin herukan kuori on aika ohut ja marjat sulaa nopeasti. Kannattaa olla nopeanäppinen 😉

Vastaa
Nila / Lappalainen etelässä blogi 3.3.2022 - 19:08

Ihana ohje. Sinun blogiisi ei ole päässyt moneen viikkoon.

Vastaa
Himoleipuri 4.3.2022 - 19:05

Kiva kun nyt ehdit käymään blogissani. Nyt eiku leipomaan puolukkateeleipäsiä 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää