Gluteenittomat juustoteeleivät

Himoleipuri

Teeleivät valmistuvat nopeasti ja uunista nouseva huumaava tuoksu saa veden herahtamaan kielelle. Gluteenittomat juustoteeleivät ovat oiva väli- tai iltapala ja ne ovat parhaimmillaan vastapaistettuina. Pieni nokare rasvaa tai tuorejuustoa päälle, makuelämys on täydellinen.

Meidän perheessä leivottiin usein teeleipiä kun lapset olivat pieniä. Myös lapset itse leipoivat niitä koulun jälkeen. Opiskeluaikojeni kotitalouden oppikirjassa on mainio teeleipien ohje, joka mielestäni on paras. Onneksi kirja oli tallella, ja muokkasin kirjan tavallisten teeleipien ohjeesta gluteenittoman.

Parhaimmat teeleivät saa aikaan, kun taikinaan käyttää pehmeää margariinia, jonka nyppii kuivien aineiden joukkoon. Vaihtoehtona toki on käyttää sulatettua rasvaa tai öljyä. Tällöin taikinasta tulee löysempää ja siten vaikeampaa käsitellä, eikä lopputulos ole yhtä kuohkea. Kokeiltu on.

Osan jauhoseoksesta voit korvata gluteenittomilla kaurahiutaleilla tai -leseellä.

Leivonnan riemua ja tuoksujen huumaa juustoteeleipien parissa!

Gluteenittomat juustoteeleivät

Himoleipuri Teeleivät valmistuvat nopeasti ja uunista nouseva huumaava tuoksu saa veden herahtamaan kielelle. Gluteenittomat juustoteeleivät ovat oiva… Suolaiset Gluteenittomat juustoteeleivät European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
½ tl suolaa
2 dl emmentaljuustoraastetta
50 g margariinia
1½ dl kylmää maitoa

Näin valmistat

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään kulhossa. Nypi pehmeä margariini joukkoon. Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi.

Siirrä taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa se kahteen yhtä suureen osaan. Pyöritä taikinapalat litteiksi palloiksi ja siirrä ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Taputtele litteiksi teeleiviksi.

Jaa juustoteeleivät taikinapyörällä tai veitsellä 4 osaan ristisuuntaan. Pistele leivät haarukalla.

Paista juustoteeleipiä 12-15 minuuttia uunin keskitasossa. Taita leivät kahtia ja revi paloiksi. Juustoteeleivät ovat parhaimmillaan heti lämpiminä syötynä pienen rasvanokareen kera.

Vinkit

Osan jauhoseoksesta voit korvata gluteenittomilla kaurahiutaleilla tai -leseellä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

6 kommenttia

Elsa 11.4.2021 - 14:04

Oli puolison mielestä kuulemma parhaita teeleipiä ikinä ja että jos näitä ois tarjolla joka päivä, niin ei tavallisia kaupan leipiä tarttis ikinä syyä. ;D Puolet katos parempiin suihin varmaan 10 minuutissa. Kiitos ohjeesta!

Vastaa
Himoleipuri 14.4.2021 - 13:53

Oi, ihana kuulla, että tykkäsitte ohjeesta! 🙂 Teeleivät ovatkin parhaimmillaan juuri tuoreena. Oletko kokeillut kauraleipästen ohjetta. Kauraleipäsiin voi jäädä positiivisesti koukkuun… Tosi kiva saada palautetta ohjeista, kiitos! Se innostaa jatkamaan tätä blogiharrastusta. 🙂

Vastaa
Kaisa 22.9.2020 - 14:24

Jälleen kerran hyvä resepti ? Laiton Semperin finmix sekä kaurajauhoa, kun finmix loppui kesken, hyvin onnistui.
Tätäkin tehdään meillä varmasti uudestaan!

Vastaa
Himoleipuri 22.9.2020 - 21:39

Kiva kuulla, kiitos! 🙂

Vastaa
Sari 18.9.2020 - 18:14

Kiitos ohjeesta! Onnistui myös kauramaidolla (iKaffe), kun sitä sattui olemaan jääkaapissa! Kauramaidon kanssa laittaisin vähemmän sokeria. 🙂

Vastaa
Himoleipuri 21.9.2020 - 8:22

Ole hyvä! Kiva kun olet kokeillut ohjettani. 🙂 Kauramaito sopii varmasti hyvin ja sokerin voi jättää kokonaan pois. Mukavaa syksyä!

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää