Gluteeniton peltileipä

Himoleipuri

Kaipaatko helppoa gluteenitonta leipäohjetta? Tämä gluteeniton peltileipä on juuri sellainen. Yksinkertainen ja nopea valmistaa. Uunista saat ihanan pehmeän ja maukkaan leivän.

Gluteenittomaan peltileipään käytin Semperin gluteenitonta karkeaa jauhoseosta ja gluteenittomia kaurahiutaleita. Tein leivän kuivahiivalla, mutta yhtä hyvin voit käyttää tuorehiivaa. Silloin maidon tulee olla kädenlämpöistä. Liuota hiiva hyvin maitoon ja lisää sen jälkeen psyllium. Maito tuo maukkautta leipään. Voit käyttää maidon asemasta myös kasvimaitoa.

Tein leivän 20 cm x 30 cm kokoiseen leivinpaperoituun vuokaan. Halusin hieman paksumman peltileivän, jossa kuohkeus pääsee parhaiten esille. Jos haluat ruuduttaa leivän, tee se kevyesti sen jälkeen, kun olet levittänyt taikinan vuokaan. Taikina on kuin paksua kaurapuuroa. Leivän pinnalle voit ripotella gluteenittomia kaurahiutaleita.

Jos haluat uunipellillisen leipää, tuplaa raaka-aineet

Leivän saa ihanasti kohoamaan, kun taikinan pitää koko ajan lämpimänä. Tämä onnistuu peittämällä taikina niin kulhossa kuin vuoassa muovikelmulla tai vaikkapa halkaistulla pakastuspussilla. Tällöin hiivalla on optimaaliset olosuhteet. Uunissani on digitaalinen lämpötilan näyttö. Kohotin leipää vuoassa 10 minuuttia 30 asteisessa uunissa leivinliinan alla. Kohotus lähti hienosti liikkeelle. Tämän jälkeen nostin taikinavuoan lämpimälle työpöydälle ja kohotin vielä parikymmentä minuuttia. Sillä aikaa uuni ehti kuumenemaan haluttuun lämpötilaan.


Leivästä tuli ihanan kuohkea. Annoin leivän hieman jäähtyä ennen leikkaamista paloiksi. Peltileipä on parhaimmillaan tuoreena. Halutessasi voit pakastaa osan leipäpaloista.

Lämpimäisterveisin,
Himoleipuri Leila


Gluteeniton peltileipä

Himoleipuri Kaipaatko helppoa gluteenitonta leipäohjetta? Tämä gluteeniton peltileipä on juuri sellainen. Yksinkertainen ja nopea valmistaa. Uunista saat… Suolaiset gluteeniton, leipä, peltileipä, kaurapeltileipä, gluteeniton peltileipä European Tulosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

5 dl maitoa tai kasvimaitoa
1 pss kuivahiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1–2 rkl siirappia
½ dl öljyä
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
5 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta, Semper

Pinnalle: gluteenittomia kaurahiutaleita

Näin valmistat

Lämmintä maito 42 asteiseksi kulhossa. Lisää kuivahiiva ja sekoita hyvin, että hiiva liukenee maitoon.

Lisää psyllium ja anna sen turvota 5–10 minuuttia. Peitä kulho muovikelmulla tai pakastepussilla, jotta lämpötila ei pääse laskemaan.

Sekoita suola, siirappi ja öljy joukkoon.

Lisää kaurahiutaleet ja gluteeniton jauhoseos pienissä erissä. Sekoita taikina hyvin pohjaa myöten tasaiseksi. Nuolija on tähän oiva väline.

Nosta taikina uunivuokaan (koko mielellään 20 cm x 30 cm) tai levitä leivinpaperoidulle uunipellille samaan kokoon. Halutessasi vedä veitsellä tai taikinakaapimella kevyt ruudutus pintaan. Ripottele pinnalle gluteenittomia kaurahiutaleita.

Anna peltileivän kohota lämpimässä paikassa muovikelmun tai leivinliinan alla 30–40 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Paista peltileipää uunissa noin 20 minuuttia.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

9 kommenttia

Eila 13.3.2025 - 13:01

Hyvin onnistui, tein tavallisella tuorehiivalla, puolet hiutaleista oli Tattarihiutaleita. Paistoin leivinuunissa, tuli rapsakka pinta. Ihan parasta päiväkahvilla!!

Vastaa
Himoleipuri 17.3.2025 - 23:42

Ihana kuulla, että peltileipä onnistui hyvin ja tykkäsit 🙂

Vastaa
Pirkko Hellsten 10.3.2025 - 14:22

Kuinka kauan paistetaan jos tekee kaksinkertaisen annoksen?
Täällä Solnassa, Tukholman liepeillä on nyt saatavilla Moilasen leipiä mm. gluteiiniton Kiviarinarieska. Se on mielestäni todella i hyvää. Voisikohan sellaista paistaa tavallisessa sähköuunissa ja mitenköhän se tehtäisiin?? Jos Himoleipurilta jää aikaa olisi kiva saada ohjeet.

Vastaa
Himoleipuri 17.3.2025 - 23:38

Voit tuplata peltileivän aineet ja paistaa leivän uunipellillä. Tällöin paistoaika on juurikaan muutu. Leipää ei kannata paistaa liian kauan, koska silloin peltileivästä tulee kuiva. Kiitos reseptitoiveesta, laitetaan listalle. Aurinkoista kevättä Solnaan ja leivonnan iloa!

Vastaa
Arja 9.3.2025 - 11:42

Käykö tuohon peltileipään Semperin hieno jauho?

Vastaa
Saara 14.3.2025 - 21:03

Vihdoin löytyi resepti, joka toimii (ja maistuu) reilu vuoden ikäiselle pojalle. Hiutaleina tattari, kun kaura ei sovi. Jauhoina Semperin fin mix ja Sunnuntain tumma gluteeniton, kun sattui kaapissa olemaan. Pakastin suurimman osan annospaloina kahtia halkaistuna ja kelpasi myös sieltä syötäväksi.

Vastaa
Himoleipuri 17.3.2025 - 23:51

Kiitos viestistäsi. Kiva kuulla, että ohje toimi tuunattunakin. Ja mikä parasta, että peltileipä maistui pikkuiselle 🙂

Vastaa
Anna Kaisa 1.3.2025 - 14:03

Kokeilin pelti leipää, hyvää tuli. Osan jauhoiststa jouduin vaihtamaan, ei löytynyt kotoa.

Vastaa
Himoleipuri 8.3.2025 - 13:03

Kiva kun olet leiponut peltileipää ja tykkäsit. Hienoa kuulla, että ohje toimi tuunattunakin 🙂

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää