Gluteenittomat piparipullat

Himoleipuri

Oletko maistanut gluteenittomia piparipullia? Useimmiten pipari laitetaan pullan päälle, nyt se laitetaan pullan sisälle. Pullataikina- ja piparitaikinalevyt asetetaan päällekkäin, ja levyt pyöritetään rullaksi, josta leikataan kiekkoja. Ihana piparintuoksu hurmaa jo paistovaiheessa. Ja mikä parasta, saa syödä sekä pullan että piparin yhtä aikaa.

Päätin eilen kokeilla, miten gluteenittoman pullataikinan ja gluteenittoman piparitaikinan yhdistäminen onnistuu. Piparitaikinan leivoin jo sunnuntaina valmiiksi, jotta se ehti tekeytymään ja kovettumaan jääkaapissa. Pullataikinan tein korvapuustitaikinani ohjeella.

Molemmista taikinoista kaulitaan samankokoiset levyt jauhotetulla pöydällä. Varmista, ettei taikina tartu kaulitessa pöytään. Lisää tarvittaessa jauhoja levyn alle.

Palettiveitsi on monipuolinen leipojan työväline. Kuljeta veistä leivontapöydän ja taikinan välissä. Tarvittaessa sen avulla on helppo irrottaa taikinaa irti työpöydästä.
Levyt kääritään tiiviiksi rullaksi.
Rulla leikitaan kiekoiksi. Kiekot muokataan pyöreiksi ja painetaan kämmenellä litteiksi.
Pullat kohotetaan ja voidellaan kananmunalla ennen uuniin laittamista.

Gluteenittomat piparipullat kohosivat uunissa komean muhkeiksi. Pullat tuoksuivat ihanasti piparille ja maku oli erinomainen. Ainut miinus tuli pipariosan murenevuudesta. Pullat kannattaakin ottaa uunista kun ne ovat juuri ja juuri kypsiä.

Piparintuoksuista joulun odotusta!

Gluteenittomat piparipullat

Himoleipuri Oletko maistanut gluteenittomia piparipullia? Useimmiten pipari laitetaan pullan päälle, nyt se laitetaan pullan sisälle. Pullataikina- ja piparitaikinalevyt asetetaan päällekkäin, ja levyt pyöritetään rullaksi, josta leikataan kiekkoja. Ihana piparintuoksu hurmaa jo… Makeat gluteeniton, pulla, pipari, piparipullat, joulupulla, joulu European Tulosta
Serves: 18 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Piparitaikina – tee valmiiksi edellisenä päivänä
1 dl siirappia
1 dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
½ tl suolaa
100 g voita
1 kananmuna
1 tl soodaa
5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)

Pullataikina
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
2½ tl psylliumia
1 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl kardemumma
1 kananmuna
5½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
75 g pehmeää voita

Kaulintaan
½-1 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (pulla)

Pullien voiteluun
1 kananmuna

Näin valmistat

Aloita piparitaikinan valmistamisesta jo edellisenä päivänä. Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää lopuksi voi ja anna sen sulaa. Siirrä kattila liedeltä ja jätä seos jäähtymään.

Siirrä jäähtynyt siirappiseos taikinakulhoon. Lisää seokseen muna. Sekoita sooda jauhoseokseen ja lisää jauhot pienissä erissä. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita se jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

Valmista pullataikina. Lämmintä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää psyllium ja sekoita hyvin käsivispilällä. Anna psylliumin turvota 10 minuuttia.

Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna sekä 2 dl jauhoista. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää loput jauhoista vähitellen sekä lopuksi pehmeä voi. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Jos sinulla on yleiskone, käytä mieluiten sitä taikinan tekemiseen.

Kumoa taikina gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Kaaviloi taikina ohueksi muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Varmista, ettei levy tartu kiinni pöytään. Jätä levy pöydälle odottamaan piparitaikinalevyä.

Ota piparitaikina jääkaapista. Ripottele jauhoseosta leivinpöydälle. Ota taikina kulhosta, muokkaa se tasaiseksi ja taputtele levyksi.

Kaulitse levy samankokoiseksi ohueksi levyksi kuin pullataikinalevy. Voit kaulia piparitaikinan myös kahdessa osassa, jolloin nostaminen on helpompaa.

Nosta piparitaikinalevy(t) pullataikinan päälle.

Kääri taikinalevy rullaksi ja leikkaa rulla 2-3 sentin paksuisiksi kiekoiksi. Muotoile kiekot käsin pyöreiksi ja painele sitten kämmenellä litteiksi.

Nosta piparipullat leivinpaperoiduille uunipelleille ja anna kohota noin 30-40 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Voitele piparipullat munalla ja paista uunissa keskitasossa noin 10 minuuttia. Älä paista liian pitkään, koska tällöin piparitäytteestä tulee murenevaa.

Vinkit

Halutessasi voit koristella piparipullat sokerivesikuorrutuksella. Voit tehdä gluteenittomat piparipullat myös kaupan valmiista taikinoista. Sekä pullataikinaa että piparitaikinaa löytyy pakasteena ruokakaupoista .

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Aino 27 marraskuun, 2019 - 2:35 am

Nam, näitä vois kokeilla tehdä jouluna jos ne onnistuis myös vegaanisina 😋

Vastaa
Himoleipuri 27 marraskuun, 2019 - 12:01 pm

Kiitos hyvästä ideasta! Voisin kehitellä vegaanisen ja gluteenittoman version niin saat sitten jouluna herkutella piparpullilla. Mukavaa joulun odotusta! 😊

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää