Gluteenittomat korvapuustit

Himoleipuri

Uunista tuleva pullan tuoksu leijailee keittiössäni ja se saa veden kielelle. Kolme pullaa tulee syötyä heti kättelyssä. Slurps! 😊 Lämpimät korvapuustit ovat parhaimmillaan kylmän maidon kanssa.

Gluteenittomat hiivataikinaleivonnaiset ovat yleensä haasteellisimpia leivottavia. Onneksi psylliumjauhe auttaa leivonnassa. Se tuo taikinaan sitkoa ja helpottaa taikinan käsiteltävyyttä ja kaulitsemista. Gluteenittomissa pullaohjeissa psylliumin määrä vaihtelee. Itse käytän kaulittavaan pullataikinaan hieman enemmän psylliumia kuin taikinaan, josta leivon pikkupullia. Tämä helpottaa erityisesti taikinan kaulitsemista.

Tästä korvapuustitaikinasta tuli oikein hyvä. Se irtosi hyvin kulhon reunoista, sitä oli helppo vaivata työpöydällä ja kaulitseminen levyksi onnistui mainiosti.

Taikina taputellaan ensin litteäksi käsin.

Sitten kaulitaan suorakaiteenmuotoiseksi levyksi.
Päälle levitetään veitsellä pehmeää voita ja ripotellaan pinnalle sokeria ja kanelia.
Levy rullataan tangoksi ja tanko leikataan vinoittain paloiksi. Taikinakaavin on oiva leikkuri.
Leikatut palat asetetaan leveämpi puoli alaspäin leivinpaperoidulle pellille. Molemmilla peukaloilla painetaan palojen päältä. Korvapuustien annetaan kohota leivinliinan alla 30-40 minuuttia.
Kohonneet korvapuustit voidellaan kananmunalla ja päälle ripotellaan raesokeria. Puusteja paistetaan uunissa noin 12-14 minuuttia.

Tiesitkö, että tänään 4.10. vietetään kansallista korvapuustipäivää.  Mitäpä, jos leipoisit sen kunniaksi gluteenittomia korvapuusteja. Näillä ohjeilla onnistut!

Pullantuoksuista mukavaa viikonloppua sinulle! 🙂 Minä suuntaan taasen Tampereelle opiskelemaan.

Ja eiku herkuttelemaan!

Gluteenittomat korvapuustit

Himoleipuri Uunista tuleva pullan tuoksu leijailee keittiössäni ja se saa veden kielelle. Kolme pullaa tulee syötyä heti kättelyssä. Slurps! 😊 Lämpimät korvapuustit ovat parhaimmillaan kylmän maidon kanssa. Gluteenittomat hiivataikinaleivonnaiset ovat yleensä… Makeat gluteeniton, pulla, korvapuusti European Tulosta
Serves: 15 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
2½ tl psylliumia
1 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl kardemumma
1 kananmuna
5½-6 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta (Semper)
75 g pehmeää voita

Täyte
50 g voita
½ dl sokeria
2 tl kanelia

Voiteluun
kananmunaa

Pinnalle
raesokeria

Näin valmistat

Lämmintä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Lisää psyllium ja sekoita hyvin. Anna psylliumin turvota 10 minuuttia. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna sekä 2 dl jauhoista. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää loput jauhoista vähitellen sekä pehmeä voi. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Jos sinulla on yleiskone, käytä mieluiten sitä taikinan tekemiseen.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Kaulitse taikina ohueksi suorakaiteen
muotoiseksi levyksi (noin 30 x 45 cm).

Levitä pehmeä voi veitsellä levylle ja ripottele päälle sokeri ja kaneli.

Kääri levy rullaksi ja leikkaa rulla vinottain viipaleiksi siten, että saumapuoli jää pohjapuolelle.

Laita leikatut palat leveämpi puoli alaspäin leivinpaperoidulle pellille. Paina molemmilla peukaloilla päältä palat puusteiksi.

Kohota korvapuusteja leivinliinan alla noin 30-45 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Voitele kohonneet korvapuustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista puusteja uunissa 12-14 minuuttia.

Vinkit

Voit nopeuttaa pullien kohotusta laskemalla astianpesualtaaseen lämmintä vettä ja laittamalla uunipellin altaan päälle. Lämmin vesihöyry antaa sopivan lämmön pellin pohjaan. Jos haluat päästä helpommalla korvapuustien leipomisessa, osta Pirkan valmis gluteeniton pullataikina ja pyöräytä siitä korvapuustit. Tuote löytyy pakasteena kaupasta. Olen tehnyt valmistaikinasta pyöreitä pullia ja niistä tuli oikein hyviä.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Elisa 24 marraskuun, 2020 - 10:55 am

Kiitos taas hyvästä ohjeesta! Tein tällä ohjeella korvapuusteja ja onnistui kyllä todella hyvin, vaikka olen ihan aloittelija pullien leivonnassa! Aiemmin ei ollut tarvetta leipoa korvapuusteja, kun äiti niitä on ahkeraan leiponut koko ikäni, mutta nyt keliakian myötä olen alkanut opettelemaan, että miten saan samoja herkkuja ilman gluteenia. Rullasin vähän turhan tiukkaan ja voi olisi pitänyt ottaa lämpimään ajoissa, mutta jäipähän pikkasen parennettavaa seuraavaan kertaan!

Vastaa
Himoleipuri 24 marraskuun, 2020 - 11:42 pm

Kiva kuulla, että olet kokeillut korvapuustieni ohjetta ja puustit onnistuivat. 🙂 Itse tehdyt korvapuustit ovat kyllä parasta. Uusien kokeilujen ja onnistumisten iloa – tekemällä oppii!

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää