Gluteenittomat minijuustokakut

Himoleipuri

Leivoin superherkullisia gluteenittomia minijuustokakkuja ystävänpäiväksi muutama viikko sitten. Oli tosi mukava ilahduttaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavaa työkaveria tuoreilla leivonnaisilla. Samalla myös ”tavistyökaverit” saivat maistaa, miten herkullisia gluteenittomat leivonnaiset voivat parhaimmillaan olla.

Viikko sitten leivoin uudelleen minijuustokakkuja kun ystäväpariskunta oli käymässä kylässä. Tällä kertaa tein juustokakuille sitruksisen täytteen lisäämällä tuorejuuston joukkoon sitruunan raastettua kuorta sitruunamehun lisäksi. Minijuustokakut ovat siitä hyviä, että ne voi koristella teeman ja vuodenajan mukaan.

Gluteenittomien minijuustokakkujen pohjan tein gluteenittomista digestivekekseistä. Täytteeseen mielestäni sopii parhaiten Philadelphia-tuorejuusto sekä rakenteensa ja makunsa puolesta. Tuorejuuston notkistin kermalla ja sitruunan mehulla. Ruokalusikallinen perunajauhoja varmistaa täytteen tasaisen hyytymisen.

Näitä raaka-aineita tarvitset minijuustokakkujen leipomiseen

Minijuustokakkujen paistamisessa maltti on valttia. Juustokakut paistetaan matalassa uunin lämpötilassa, 160 asteessa. Tällöin juustokakut kypsyvät tasaisesti, eikä pinta liikaa ruskistu.

Onnistuneiden minijuustokakkujen pinta painuu vain vähän kuopalle. Näistä tuli kyllä suorastaan mallikappaleita 🙂

ja syötävän söpöjä

Voit koristella juustokakut marjakastikkeella, hilloilla, marjoilla ja/tai hedelmillä. Itse halusin tehdä minijuustokakuista leivoksia, joten tein tuorejuustosta ja kermasta mausteineen pursotettavan massan. Jos haluat tuorejuustopursotukseen väriraidan, sipaise elintarvikeväriä pursotuspussin sisäpintaan.

Minijuustokakut ovat juuri sopivan kokoisia pieneen herkutteluun. Mainioita myös juhlien buffapöydän tarjottaviin.

Pienet juustokakut ovat siitä käteviä, että ne voi leipoa etukäteen pakastimeen. Juustokakut sulatetaan hitaasti jääkaapissa, esimerkiksi yön yli ja koristellaan ennen tarjoilua. Jos haluat tehdä ison kokonaisen juustokakun, ohje amerikkalaiseen juustokakkuun löytyy täältä.

Hyvää ja herkullista naistenpäivää!
t. Himoleipuri Leila

Gluteenittomat minijuustokakut

Himoleipuri Leivoin superherkullisia gluteenittomia minijuustokakkuja ystävänpäiväksi muutama viikko sitten. Oli tosi mukava ilahduttaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavaa työkaveria tuoreilla leivonnaisilla. Samalla myös ”tavistyökaverit” saivat maistaa, miten herkullisia gluteenittomat leivonnaiset voivat parhaimmillaan olla.… Makeat gluteeniton, juustokakku, minijuustokakku, minijuustokakut European Tulosta
Serves: 8-10 kpl
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Raaka-aineet

Pohja
100 g gluteenittomia digestivekeksejä
40 g voita sulatettuna

Täyte
200 g maustamatonta Philadeplhia-tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1 kananmuna
1 dl kermaa

Päälle
100 g maustamatonta Philadeplhia-tuorejuustoa
½ dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunanmehua
pinkkiä elintarvikeväriä
tuoreita mansikoita
sitruunamelissan lehtiä

Näin valmistat

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Ota esille 8-10 pientä muffinivuokaa, joko paperisia tai silikonisia. Jos käytät paperivuokia, laita kaksi paperivuokaa päällekkäin. Jos sinulla on muffinipelti, laita paperivuoat muffinipellin koloihin.

Valmista muruseos. Murskaa digestivekeksit kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata voi.
Sekoita keksinmurut ja voisula keskenään. Painele keksimuruseos muffinivuokien pohjalle Siirrä vuoat jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Sekoita perunajauhot sokeriin, jolloin mahdolliset paakut rikkoontuvat. Lisää vaniljasokeri ja kaada seos tuorejuuston joukkoon. Lisää sitruunan mehu. Sekoita tasaiseksi seokseksi.

Lisää kananmuna kevyesti sekoitellen ja lopuksi kerma. Älä vatkaa seosta enää tässä vaiheessa, jottei täytteeseen tule liikaa ilmakuplia.

Kaada täyte muffinivuokiin. Voit kopauttaa muffinipeltiä pari kertaa pöytää vasten, jolloin ilmakuplat nousevat pintaan ja täyte asettuu tasaisesti muffinivuoissa.

Paista minijuustokakkuja noin 30 minuuttia 160 asteessa. Sulje lämpö uunista, laita lusikka tai puuhaarukka uuninluukun väliin ja anna juustokakkujen olla uunissa vielä 20 minuuttia.

Anna juustokakkujen jäähtyä kylmiksi ja siirrä ne sitten jääkaappiin. Peitä kakut leivinpaperilla tai kevyellä leivinliinalla. Anna vetäytyä seuraavaan päivään.

Voit koristella minijuustokakut mielesi mukaisesti. Jos haluat tehdä samanlaisen koristelun kuin kuvassa, vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Notkista tuorejuusto kermalla ja mausta vaniljasokerilla ja sitruunanmehulla. Liuota veitsenjärjellinen pinkkiä elintarvikeväriä kermatilkkaan ja kaada tuorejuustoseokseen.

Pursota tuorejuustoa minijuustokakkujen päälle. Koristele leivokset vielä tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Vinkit

Minijuustokakut kestävät hyvin pakastamisen, joten voit leipoa ne hyvissä ajoin valmiiksi pakastimeen. Sulata juustokakut hitaasti jääkaapissa ja koristele ennen tarjoilua.

Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!

Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.

Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂

Muita ohjeita

2 kommenttia

Laila 19 toukokuun, 2022 - 9:57 am

Hei!
Jos nämä leipoo esimerkiksi torstaina, niin ovatko hyviä vielä lauantaina jääkaapissa säilytettyinä eli ei pakasta tuon 2 pv takia? Kiitos!

Vastaa
Himoleipuri 19 toukokuun, 2022 - 8:36 pm

Hei Laila! Voit hyvin leipoa minijuustokakut jo pari päivää aiemmin. Maku säilyy oikein hyvänä.

Vastaa

Jätä kommentti

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Hyväksy Lue lisää