Juustokakut ovat minun lempparikakkujani. Useimmat juustokakut tehdään ilman uunia. Tämä amerikkalainen juustokakku paistetaan uunissa matalassa lämmössä, jolloin sen rakenteesta tulee silkkisen pehmeää ja mausta taivaallisen täyteläistä ja mehevää. Olen leiponut juustokakun tällä ohjeella hiljattain kahdesti. Molemmilla kerroilla tuli täydellinen lopputulos!

Amerikkalainen juustokakku tunnetaan myös nimellä New York Cheesecake. Kakku on meillä Suomessakin kestosuosikki kahviloiden valikoimissa. Aidon New York Cheesecaken pohja tehdään grahamkekseistä ja täyteläisestä tuorejuustotäytteestä. Kakku tarjotaan marjamelban eli marjakastikkeen kanssa.

Matalalla lämmöllä paistaminen tekee juustokakusta erityisen kermaisan ja pehmeän. Liian kuumassa uunissa kakun reunat kypsyvät liian nopeasti, pinta tummuu ja halkeilee. Kakun on hyvä antaa jäähtyä huoneenlämmössä ja siirtää jäähtyneenä leivinpaperilla tai kevyellä leivinliinalla peitettynä jääkaappiin. Kakkua ei kannata peittää kelmulla, koska tällöin kakku hikoilee tiiviin kelmun alla.

Amerikkalainen juustokakku kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja se tarjoillaan kylmänä. Alla oleva juustokakku numero kaksi matkasi mansikkamelban kanssa Helsinkiin ja se nautittiin yhdessä meidän perheen nuoren parin kanssa.

t. Himoleipuri Leila

Raaka-aineet
Pohja
150 g gluteenittomia digestivekeksejä
1 rkl sokeria
55 g voita sulatettuna
Täyte
530-600 g Philadeplhia-tuorejuustoa
1½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
4 kananmunaa
200 g ranskankermaa
Mansikkakastike
250 g mansikoita
1-2 rkl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
Näin valmistat
Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Bingoita irtopohjavuoan (halkaisija 20-22 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Leivinpaperi vuoan ulkopuolella estää mahdollisen irtoavan rasvan valumisen uunin pohjalle. Voitele vuoan reunat voilla tai margariinilla.
Valmista pohja. Murskaa digestivekeksit kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata voi.
Sekoita keksinmurut ja sokeri keskenään kulhossa. Kaada voisula joukkoon ja sekoita hyvin. Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Sekoita perunajauhot sokeriin, jolloin mahdolliset paakut rikoontuvat. Lisää vaniljasokeri ja kaada seos tuorejuuston joukkoon. Lisää sitruunan mehu.
Sekoita tasaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon munat yksitellen kevyesti sekoitellen. Lisää seuraava muna joukkoon vasta kun edellinen on kunnolla sekoittunut. Lisää lopuksi ranskankerma. Älä vatkaa seosta enää tässä vaiheessa, jottei täytteeseen tule liikaa ilmakuplia.
Kaada täyte vuokaan. Kopauta vuokaa muutama kerta pöytää vasten, niin ilmakuplat nousevat pintaan ja täyte asettuu tasaisesti.
Paista kakkua noin 50 minuuttia 160 asteessa. Sulje lämpö uunista, laita lusikka tai puuhaarukka uuninluukun väliin ja anna kakun olla uunissa vielä tunti.
Ota kakku pois uunista. Kakun keskusta heiluu vielä hieman, mutta se kiinteytyy jäähtyessään. Anna kakun jäähtyä paistamisen jälkeen vuoassa 5 minuuttia. Tarkista sitten, että reunat ovat irti kakkuvuoasta, tarvittaessa irrottele varovasti terävällä veitsellä. Kun kakku on kokonaan jäätynyt, nosta se jääkaappiin. Peitä kakku leivinpaperilla tai kevyellä leivinliinalla. Tarjoa seuraavana päivänä mansikkakastikkeen kanssa.
Sekoita mansikkakastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
Vinkit
Uunissa paistettu juustokakku kestää hyvin pakastamisen, joten voit tehdä sen hyvissä ajoin valmiiksi pakkaseen.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
2 kommenttia
Hei! Voiko perunajauhon korvata maizenalla? 😊
Kyllä voi. 🙂