Juustokakut ovat minun lempparikakkujani. Useimmat juustokakut tehdään ilman uunia. Tämä amerikkalainen juustokakku paistetaan uunissa matalassa lämmössä, jolloin sen rakenteesta tulee silkkisen pehmeää ja mausta taivaallisen täyteläistä ja mehevää. Olen leiponut juustokakun tällä ohjeella hiljattain kahdesti. Molemmilla kerroilla tuli täydellinen lopputulos!

Amerikkalainen juustokakku tunnetaan myös nimellä New York Cheesecake. Kakku on meillä Suomessakin kestosuosikki kahviloiden valikoimissa. Aidon New York Cheesecaken pohja tehdään grahamkekseistä ja täyteläisestä tuorejuustotäytteestä. Kakku tarjotaan marjamelban eli marjakastikkeen kanssa.

Matalalla lämmöllä paistaminen tekee juustokakusta erityisen kermaisan ja pehmeän. Liian kuumassa uunissa kakun reunat kypsyvät liian nopeasti, pinta tummuu ja halkeilee. Kakun on hyvä antaa jäähtyä huoneenlämmössä ja siirtää jäähtyneenä leivinpaperilla tai kevyellä leivinliinalla peitettynä jääkaappiin. Kakkua ei kannata peittää kelmulla, koska tällöin kakku hikoilee tiiviin kelmun alla.

Amerikkalainen juustokakku kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja se tarjoillaan kylmänä. Alla oleva juustokakku numero kaksi matkasi mansikkamelban kanssa Helsinkiin ja se nautittiin yhdessä meidän perheen nuoren parin kanssa.

t. Himoleipuri Leila

Raaka-aineet
Pohja
150 g gluteenittomia digestivekeksejä
1 rkl sokeria
55 g voita sulatettuna
Täyte
530-600 g Philadeplhia-tuorejuustoa
1½ dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
4 kananmunaa
200 g ranskankermaa
Mansikkakastike
250 g mansikoita
1-2 rkl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
Näin valmistat
Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20-22 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Leivinpaperi vuoan ulkopuolella estää mahdollisen irtoavan rasvan valumisen uunin pohjalle. Voitele vuoan reunat voilla tai margariinilla.
Valmista pohja. Murskaa digestivekeksit kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata voi.
Sekoita keksinmurut ja sokeri keskenään kulhossa. Kaada voisula joukkoon ja sekoita hyvin. Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Sekoita perunajauhot sokeriin, jolloin mahdolliset paakut rikoontuvat. Lisää vaniljasokeri ja kaada seos tuorejuuston joukkoon. Lisää sitruunan mehu.
Sekoita tasaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon munat yksitellen kevyesti sekoitellen. Lisää seuraava muna joukkoon vasta kun edellinen on kunnolla sekoittunut. Lisää lopuksi ranskankerma. Älä vatkaa seosta enää tässä vaiheessa, jottei täytteeseen tule liikaa ilmakuplia.
Kaada täyte vuokaan. Kopauta vuokaa muutama kerta pöytää vasten, niin ilmakuplat nousevat pintaan ja täyte asettuu tasaisesti.
Paista kakkua noin 50 minuuttia 160 asteessa. Sulje lämpö uunista, laita lusikka tai puuhaarukka uuninluukun väliin ja anna kakun olla uunissa vielä tunti.
Ota kakku pois uunista. Kakun keskusta heiluu vielä hieman, mutta se kiinteytyy jäähtyessään. Anna kakun jäähtyä paistamisen jälkeen vuoassa 5 minuuttia. Tarkista sitten, että reunat ovat irti kakkuvuoasta, tarvittaessa irrottele varovasti terävällä veitsellä. Kun kakku on kokonaan jäätynyt, nosta se jääkaappiin. Peitä kakku leivinpaperilla tai kevyellä leivinliinalla. Tarjoa seuraavana päivänä mansikkakastikkeen kanssa.
Sekoita mansikkakastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
Vinkit
Uunissa paistettu juustokakku kestää hyvin pakastamisen, joten voit tehdä sen hyvissä ajoin valmiiksi pakkaseen.
Seuraa minua myös Facebookissa ja Instagramissa!
Kokeilitko reseptiäni? Tägää siihen Instagramissa @himoleipuri niin löydän leipomuksesi.
Jos pidit reseptistäni, jaa se sosiaalisessa mediassa alempana olevien linkkien kautta 🙂
25 kommenttia
Moi!
Kiinnostaisi kuulla oletko laittanut täytteeseen 3 vai 4 kanamunaa. Kuvassasi on kolme ja ohjeessa neljä ???? Jännityksellä seuraten mitä uunista tulee ulos, laitoin 4 munaa.
Moi Noora! Kiva kun olet tarkkasilmäinen, kiitos. Uskoisin, että laitoin 4 munaa. Tein hiljattain puolikas annoksen pieniä juustokakkuja varten ja ohjeen mukaan toimin. Kertoisitko miten juustokakkusi onnistui? Kiitos!
Kuinka monelle hengelle tämä kakku on? Minulle suunniteella 8 hengen seurueelle. Tarvitseekohan tehdä 1,5 kertasena vai riittääkö tästå kaikille?
Mielestäni tästä juustokakusta riittää 8 hengelle. Toki riippuu siitä, mitä muuta on tarjolla. Tein kakun halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaan, taikina juuri ja juuri mahtui. Voisit tehdä halkaisijaltaan vähän suurempaan vuokaan, halkaisija esimerkiksi 22 tai 24 cm. Mukavia leivontahetkia!
Voiko syödä samana päivänä kun tekee?
Voi syödä, maku tosin vielä parempi seuraavana päivänä. Anna juustokakun jäähtyä hyvin ennen syömistä.
Vilpittömästi täydellinen resepti! Tein Amerikkalaiselle kumppanilleni synttäreitä varten ja hän tosiaan rakastaa juustokakkuja – Ja hän sanoi sen olleen paras maistamansa juustokakku!
Ja hän ei ole edes keliaakikko.
Enkä minä ole erityisen kokenut tai taitava leipuri.
Todellakin käytän tänä vuonna uudestaan. Kiitos paljon!
Oi ihana kuulla, kiitos 🙂 Mahtavaa, että pääsit yllättämään kumppanisi kakun herkullisuudella. Amerikkalainen juustokakku on myös minun suosikkejani. Takuuvarma herkku, joka maistuu kaikille.
Kokeilin tänään ensimmäistä kertaa tällä ohjeella, meniköhän joissain kohtaa mönkään kun kakku halkesi ????
Voi harmi. Ensimmäisenä tulee mieleen uunin lämpötila. Paistoithan juustokakun matalassa lämmössä, max 160 astetta. Liian kuumassa uunissa kakun reunat kypsyvät liian nopeasti ja pinta helposti halkeilee. Tosin halkeilu ei makuun vaikuta ja sen voi halutessaan peittää marjoilla tai kermavaahdolla. Aurinkoista kevättä!
Todella hyvä, aito juustokakku! Tämä jää käyttöön!
Oi, ihana kuulla. Kiitos!
Moi, voikohan tämän tehdä valmiiksi 2 päivää ennen tarjoilua? 🙂
Voi tehdä.
Kuulostaa hyvältä! Ole kiltti, korjaa bingoita suomalaiseen sanaan. Tarkoitit ehkä: pingoita?? ?
Ha-haa! Kylläpä sitä on sokea omalle tekstilleen. Kiitos kun kerroit, korjaan heti.
?
Ihanan makuinen kakku ja onnistui todella hyvin, kiitos ohjeesta. Ainut yllätys oli ainakin minulle että tuolla täytteen määrällä kakun korkeudeksi tulee n.3cm…..jotta saisi siitä noin näyttävän kuin kuvassa täytyy täyte tehdä vähintäänkin x 3. Kannattaisi lisätä se tuohon ohjeeseen koska, kuten minä, tein sen suuremmalle joukolle eikä riittänyt millään. Tiedän kun teen seuraavalla, mutta ohje on muuten superhyvä ?
Kiva kuulla, että kakku onnistui hyvin ja tykkäsit sen mausta. Ohjeessani mainitsin irtopohjavuoan halkaisijan kooksi 20-22 cm. Itse tein kakun 20 cm:ssa vuoassa, johon täyte juuri ja juuri mahtui. Olikohan sinun vuoka halkaisijaltaan suurempi?
Hei! Voiko perunajauhon korvata maizenalla? ?
Kyllä voi. 🙂
Kiitos ohjeesta! Useamman kerran nyt tehnyt tällä ja hyvää tulee. Ajattelin tehdä isomman 27cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Varmaankin tuplana/triplana onnistuisi saada korkea, mutta muuttuuko paistoaika?
Ole hyvä. Kiva kun olet tykästynyt ohjeeseen. 🙂 Paistoaikaa kannattaa kyllä vähän pidentää. Toki on hyvä seurata kakun hyytymistä.
Ihana ohje ! Tein kakun rouvaseurueelle joka kommentoi tätä parhaaksi kakuksi ikinä ! Nyt valmistuu kakkuja pakkaseen tyttären ylioppilasjuhliin. Teen ohjeen puolitoista-kertaisena 26 cm:n vuokaan.
Voi miten ihana kuulla, kiitos! Amerikkalainen juustokakku on myös minun suosikkini. Se sopii loistavasti ylioppilasjuhliin. Herkullisia juhlavalmisteluja ja ihanaa juhlapäivää!